Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Gemiler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Gemiler |
Konu: Kuzey'i Yalnyz Kraliçesi Tirpitz | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Konu: Kuzey'i Yalnyz Kraliçesi Tirpitz Gönderim Zamanı: 10/12/2007 Saat 22:54 |
Kuzey'in Yalnyz Kraliçesi: Tirpitz
Önemli not: Vallaha gemi uzmany de?ilim. Hiç anlamyyorum desem do?ru bir tanym olur. O nedenle aya?yda yazdyklarym tamamen kendi görü?ümüdür ve bana göre do?rudur :) Ya?ady?ym 1/700 ölçek "Missouri" macerasyndan sonra nefeslenmek için yakla?yk 4 ay beklemem gerekti. Geceleri "maket, maket" diye sayyklarken de?erli dostum Levent Ba?ary'nyn MMY Mühendislik'ten açty?y telefon imdatyma yeti?ti. Bir ?ey isteyip istemedi?imi soruyordu :) Her "aç gözlü maketçi" gibi hemen ilgili maket sipari?ini verdim. Daha önceden hakkynda olumsuz görü?leri duymady?ym Trumpeter'in 1/700 ölçek Tirpitz modeli ak?am elime ula?ty?ymda Levent pis pis syrytyyordu. Bana "Yap, yap 1/700 ölçek, ilerde gözün bunu görmeyecek" diyordu. Hemen kutunun resmini çekerek i?e koyuldum: Kapa?yny açty?ymda ise ?öyle bir manzara kar?yma çykty: Düzenleyen tozbek - 10/12/2007 Saat 22:58 |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 10/12/2007 Saat 23:02 |
De?erli çekik gözlü arkada?larymyz temiz bir i? çykartmy?a benziyordu. Model anlady?ym kadaryyla yeni bir kalyp. Enjeksiyon izi falan baryndyrmyyor. Detaylar ba?aryly. Parça sayysy 300'e yakyn. Kit de?erlendirmelerinin yapyldy?y bir sitede "Bu annenizin water line kiti deeeel" diyordu...
Jelatinlerini syyyrmadan bir foto?raf çekeyim dedim. Trumpeter bir uyanyklyk yapmy?. Hakly olarak gamaly haçy veremediklerinden dolayy dekalde X pozisyonunda ilginç bir antin kuntine imza atmy?. Zaten böyle bir hinlik ancak ya bizim ya da çekik gözlülerin aklyna gelebilirdi :P |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 10/12/2007 Saat 23:03 |
Sevgili gemimiz için "vira bismillah" çekmeden önce bir çylgynlyk daha yaptym. Bu ikinci gemi modelim ya kendimi "çok tecrübeli" synyfa koydum ve internetten photo etch parça sipari?i verdim. Ne kadar ba?aryly bir hareket yaptym diye kendi kendime söylenirken mallar postadan elime ula?ty. Bana da photo etch'leri yanyna koyup hatyra foto?rafy çekmek kaldy:
(Daha sonra bu satyrlara küfür edilerek geri dönülecektir :) |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 10/12/2007 Saat 23:08 |
Tabi bu arada gerekli tarih ara?tyrmalary da sürüyordu. Ylginç bir site buldum:
http://www.bismarck-class.dk/tirpitz/tirpitz_menu.html Bir çok arkada? bunu daha önce bulmu? olabilir. Bana saymadan önce lütfen giri? maddesini okuyunuz. Te?ekkürler... :) Gemimiz efsane Bismarck'yn karde?i imi?. Sitede konuyla ilgili ho? detaylar var. Tüm operasyonlar, foto?raflar, yyl yyl boyamalar da mevcut. Anlady?ym kadary ile ünlü Alman amirali ile ayny isme sahip gemi batyrylyncaya kadar Norveç ba?ta olmak üzere kuzeyde "genellikle" iskeleye ba?ly olarak hayatyny geçirmi?. Bu nedenle de "Kuzey'in Yalnyz Kraliçesi" ünvanyny kazanmy?. Uzun süre müttefik donanmalary için ciddi bir "tehdit" olmu?. Ha çykty yola, ha basty konvoyu denerek bir nevi psikolojik tripler olu?turmu?. |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 10/12/2007 Saat 23:11 |
Arkasyndan imalata giri?tim. Gemi modelcili?inde en sykycy olay kanymca çok sayyda imal edilen top, tüfek, taret üçlüsü. Bunlardan bolca üretip hazyrladyktan sonra iki hareketle tirpitz'in ilk katyna giri?tim:
Sonrasynda topu tüfe?i yapy?tyrmaya ba?ladym: ?öyle bir ?eyler ortaya çykmaya ba?lady: |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 10/12/2007 Saat 23:13 |
**** modelci olduk ya, dur ?una detay açayym fantezisine girdim. Aldy?ym el matkaby ile burun ve kyçta bulunan "camlary" açmaya giri?tim. Bu hali zympara yememi?, operasyonun hemen sonraki durumudur. Arka fonda parmak delen el maktaby bulunmaktadyr:
|
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 10/12/2007 Saat 23:23 |
Müteahhit tadynda geminin ikinci katyny tamamladym. Arkada?lar güverteye yapy?mayy bekliyor:
Ka?ynma operasyonunu hayata geçirmek üzere photo etch fantezisi yapayym dedim. Maketi kyrmak üzereyken boyumun ölçüsünü aldym ve oturdum kenara. Photo etch parçalar model yerine elime yapy?my?, sökerken bir kaç gram da deri parçasyny yanyna almy?ty. Bir kysmy ise masanyn ve zeminin derinliklerinde kaybolmu?lardy. Kafamyn daha sakin oldu?u bir gün buna giri?meye karar verdim. Gemi photo etch üçgeni konusundaki arkada?laryn engin bilgilerine ba?vurmak isterim... Bir ba?ka sorun ise Tirpitz'in kamuflajy. Tabi büyük bir hata ile tahta görünümlü güverteyi boyamadan taretleri yapy?tyrmaya ba?ladym. Bir de geminin üzerindeki siyah-beyaz çizgiler var ki hala ne yapsam diye dü?ünüyorum. Sanyyorum 1941'deki ilk düz kamuflaj boyamasyna giri?ebilirim. Bu konuda nacizane fikirlerinizi bekliyorum... |
|
Batur
Üye Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
Gönderim Zamanı: 10/12/2007 Saat 23:45 |
trumpeter neden gamaly haç veremiyo ?
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 00:04 |
Güverteyi ?imdiden boyasan iyi olur.
Düz açyk gri boya diicem ama maket geminin 1944deki haliyle verilmi?. 1944 En alttaki ?ema uygundur sanyrym. |
|
balpete?i
Üye Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 00:14 |
bende de revell'in ayny ölçek kiti yapylmayy bekliyor.
zamanynda Bismarck ve karde? gemi Tirpitz konusunda deli gibi ara?tyrma yapmy? ve netteki hemen hemen adamakylly tüm siteleri gezmi? olan biri olarak budu?unuz site, bu gemiler için hazyrlanmy? en kaliteli sitedir. siteyi hazyrlayan ki?i Bismarck'yn baty?yny bulan James Cameron'un ekibinde de bulunan ve ke?fe bizzat katylan biridir. sitede yer alan tüm bilgiler kesinlik arz eder. ?imdi Tirpitz, Bismarck'yn kaybyndan sonra ve özellikle Scharnhorst ve Gneinsenau'nun riskli man? kanal geçi? macerasy akabinde Gneinsenau'nun elden çykmasy sonucu, alman donanmasy elinde kalan yegane ana muharebe gemisidir. ingiliz-amerikan konvoylarynyn kuzey denizi konvoylary ile rusya'yy malzemeye bo?ma te?ebbüsü ile birlikte zaten o syralarda deniz egzersizlerini bitirdikten sonra donanmaya yeni katylan Tirpitz norveç fiyordlaryna gönderildi. akabindeki hikaye zaten belli... ?imdi gemi bir ingiliz gemisi gibi aktif bir ?ekilde kullanylmady?yndan çok farkly kamuflaj boyalary ile boyanmady. bu konuda seçenekleriniz synyrly. açykçasy kutunun kapa?ynda verilmi? olan kamuflaj en kary?yk ve en zor kamuflajy. ayryca ke?ke taretleri, silahlary ve güverteyi daha önce boyasaydynyz. ?imdi i?iniz biraz zor. ?u fotoda temmuz 1944 kamuflajy görülüyor. zaten bu tarihten biraz sonra Tirpitz batyryldy. daha do?rusu yanyba?ynda patlayan bir bomba nedeniyle alabora oldu. sava?tan sonra bir norveç hurda ?irketince enkazy parçalandy. konu için en güzel türkçe kaynaklardan biri de "Hitler'in Açyk Deniz Filosu" isimli eski bir kitaptyr. Kasta? yayynlaryndan çykmy?tyr. nadir bulunur ama sahaflardan ula?manyz mümkün...konu için isterseniz özelden ula?ynyz... |
|
161...
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 01:29 |
Orjinalini yazan: balpete?i
siteyi hazyrlayan ki?i Bismarck'yn baty?yny bulan James Cameron'un ekibinde de bulunan ve ke?fe bizzat katylan biridir. Cameron Titanic filmi çekti. Bismarck ve Titanic i bulan Robert D. Ballard dyr. |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 01:45 |
Cameron´un "Expedition: Bismarck" isimli bir belgesel filmi var, arkadas onu kastediyor sanirim.. Güzel bir belgesel, ilk kez cekilen görüntüler var ama bir kesif yok ortada..
Kolay gelsin.. Düzenleyen freeman - 11/12/2007 Saat 01:45 |
|
idris
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 02:00 |
Bismarck'yn kaybyndan sonra ve özellikle Scharnhorst ve Gneinsenau'nun riskli man? kanal geçi? macerasy akabinde Gneinsenau'nun elden çykmasy sonucu, alman donanmasy elinde kalan yegane ana muharebe gemisidir. Birde Scharnhorst var. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 02:02 |
?imdi gemi bir ingiliz gemisi gibi aktif bir ?ekilde kullanylmady?yndan çok farkly kamuflaj boyalary ile boyanmady. bu konuda seçenekleriniz synyrly. Yakla?yk 10 kadar de?i?ik boyama ?emasy var. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 02:05 |
?u fotoda temmuz 1944 kamuflajy görülüyor. zaten bu tarihten biraz sonra Tirpitz batyryldy. daha do?rusu yanyba?ynda patlayan bir bomba nedeniyle alabora oldu. 2 direkt isabet var gemiye. Buna ek olarak 5 kadar bomba yakynynda patlamy?. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 02:06 |
sava?tan sonra bir norveç hurda ?irketince enkazy parçalandy. Enkazyn bir bölümü hala orada. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 02:13 |
konu için en güzel türkçe kaynaklardan biri de "Hitler'in Açyk Deniz Filosu" isimli eski bir kitaptyr. Kasta? yayynlaryndan çykmy?tyr. nadir bulunur ama sahaflardan ula?manyz mümkün... Kitap Baskan Yayynlarynyn "sava? romanlary serisi"nde (16 numara) çykmy?tyr. Sonradan Kasta?yn bir baskysy varsa onu bilmiyorum. |
|
Artt
Üye Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 634 |
Gönderim Zamanı: 11/12/2007 Saat 13:01 |
Bende var isterseniz ilgili bölümlerin fotokopisini gönderebilirim. gerçekten zor bulunur, ben iki sene aradym.
|
|
Tüfek icad olundu mertlik bozuldu...
http://medievaldio72.blogspot.com/ |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |