Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: tiger palet sorusu Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 386
Alıntı balpete?i Cevaplabullet Konu: tiger palet sorusu
    Gönderim Zamanı: 02/12/2007 Saat 23:26
tiger'da kullanylan nakliye paleti (transport track) ile sava? paleti (combat track) arasyndaki farklar tam olarak nedir? boyut, dayanyklylyk vs vs tam anlamyyla ne yönden fark var? bir bilgisi olan varsa payla?abilir mi?
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/12/2007 Saat 23:40
Mükemmel bilgim olmamakla birlikte, transport track denen nakliye paletleri normal paletlere göre daha incedir ve amaç demiryoluyla falan nakliye edilecek araçlaryn paletleri kenarlardan pörtlemesin diye bilmekteyim. Buna ra?men durum syky?ty?ynda bu tip paletle de cenk etmeye yürüyen araçlar oldu?una dair rivayetler bulunuyor (ben hiç resmini falan görmedim).

Dezavantajy ince oldu?undan tankyn yere yapty?y basynç daha az alana da?ylyyor. Bu da tankyn daha kolay saplanmasy ve paletin daha kolay yypranmasy demek.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 00:03
sanyrym transport track takyldy?ynda en dy?taki 4 tane tekerlek baya?y dy?arda kalyyor. hatta bu tekerler sökülüyor ve tankyn bi yerlerine takylyp vagona veya nakledildi?i aracyn bir kö?esine konuluyor. acaba bu paletlerden üreten bir ?irket mevcut mudur? ben hiç rastlamadym da...
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 00:13
Paletlerin daha dar oldugu dogru ama, bu paletler takili iken, yol tekerlerinden en distakilerin söküldügüne dair bir bilgiye ben rastlamadim..

AFV Club´de sözüne ettiginiz paletler var.. Ürün numarasi 35129..

link
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 00:33
Orjinalini yazan: freeman

Paletlerin daha dar oldugu dogru ama, bu paletler takili iken, yol tekerlerinden en distakilerin söküldügüne dair bir bilgiye ben rastlamadim..

AFV Club´de sözüne ettiginiz paletler var.. Ürün numarasi 35129..

link

te?ekkürler...
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 01:05
Orjinalini yazan: freeman

Tigers were equipped with two kinds of tracks, 520mm narrow tracks (used for transportation) and 720mm battle/combat (wider) tracks. In order to transport Tiger by rail, the outer road wheel was removed from each axle and tank was fitted with transport tracks.
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 01:18
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 01:22
Orjinalini yazan: Emroglan

Mükemmel bilgim olmamakla birlikte, transport track denen nakliye paletleri normal paletlere göre daha incedir.

Ynce de?il dar olmasyn?
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 01:39

Buna ra?men durum syky?ty?ynda bu tip paletle de cenk etmeye yürüyen araçlar oldu?una dair rivayetler bulunuyor (ben hiç resmini falan görmedim).

IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 13:29
komple palet takmak\de?i?tirmek günümüzde dahi fiziksel açydan en zor i?lemlerden biri. her bir baklasy yakla?yk 80 kg. civary olan paletlerin zaten kysytly olan zamanda sevkiyatta ayry, cephede ayry kullanylma manty?yny anlamy? de?ilim.

belki tüm paletli araçlar için rutin bir i?lem ancak sevkiyat paletleri de bazy zemin durumlarynda sava? ?artlaryna dayanacak kadar sa?lam ise de?i?tirmekle falan u?ra?masaydynyz. byraksaydynyz öyle gitselerdi. ba?ka i?iniz mi yoktu karde?im :)
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 14:00
Orjinalini yazan: idris

Mükemmel bilgim olmamakla birlikte, transport track denen nakliye paletleri normal paletlere göre daha incedir.

Ynce de?il dar olmasyn?

Hah ondan... Gecenin o saatinde kafam durdu?undan syfat aklyma gelmedi. "Zayyf" yazacaktym az daha :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 15:35
Motorbuch-Verlag yayinlarinin, Der Panzer Kampfwagen Tiger und seine Abarten (Zirhli savas arabasi Tiger ve türevleri) kitabinin 56-57. sayfalarinda yazdigina göre, (asagidaki foto 57. sayfadan) distaki 4 yol tekeri demiryolunda tasinma esnasinda cikariliyormus.. Sebebi, yük genisligini normlara uydurmaktan kaynaklaniyor..

Ek bilgi olarak, paragrafin alt kisminda, motorda özel bir yangin korumasi oldugundan söz ediliyor.. Motor sicakliginin 160 dereceyi gecmesi halinde, mekanizmanin 7 saniye boyunca söndürücü özellikte bir madde püskürttügünden baghsediliyor..

Özetle, hakliymissiniz, yol tekelerinin dista kalanlari, tasima esnasinda cikariliyormus..

Son olarak, Alman kayitlarinda bu paletlerin adi, Transport degil, Ray Paleti olarak geciyor..

Düzenleyen freeman - 03/12/2007 Saat 15:38
IP
Atilla Güç
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 193
Alıntı Atilla Güç Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 15:45
Demek çamurluklar da o yüzden katlanyp daha dar hale gelebilir ?ekilde yapylmy?. Pek çok soru i?areti ortadan kalkyyor ?imdi. Bilgi ekleyen arkada?lara te?ekkürler.
IP
balpete?i
Üye
Üye
Simge

Alıntı balpete?i Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 03/12/2007 Saat 16:24
açykçasy bu i? pek pratik görünmeyebilir ama bakym için peyderpey geri hatta çekilen tanklarda muhtemelen uygulanmasynda sorun yaratmaz. benim bildi?im alman sahra bakym te?kilatlarynyn o denli iyi organize edilemedi?i ve ana bakym merkezlerinin almanya içinde tutulmak suretiyle bunlaryn imkan ve kabiliyetlerinin sahra bakym merkezlerine kaydyrylamady?y. bu nedenle almanya ve cepheler arasynda sürekli bir tank sirkülasyonu mevcut
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide