![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Anladim.
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Gökhun KURT
Orjinalini yazan: freeman
Zimmeritsiz gec dönem Tiger var mi? gerçekte zimmeritin yanycy oldu?una dair söylentiler vb. sonucu zimmeritin kullanylmady?yny biliyorum, Eski dönemden zimmeritsiz kalyp yenilenen geç tip tiger vardyr belki. Ausf J model panzer IV zimmeritsiz hali var çünkü. Bilgi do?ru ama benim bildiklerime göre eksik. Zimmerit gerçekten de alev aldy?y söylentisi sebebiyle yasaklanyyor ve bir komisyon bunu ara?tyrmakla görevlendiriliyor. Ama Tiger I tankynyn son modelleri zaten bu emirden önce üretimden kaldyrylarak Tiger II, nam-y di?er Königstiger (King Tiger, Bengal Kaplany) üretime sokuluyor. Bu sebeple erken dönem Tiger II tanklary zimmeritliyken sonrakileri zimmeritsiz. Yasaklanma 1944 yylynda gerçekle?iyor, Eylül ayy olabilir (yyldan eminim ama ay konusunda hiç emin de?ilim, ara?tyryn ö?renin bana da söyleyin). Tiger I tanky üretimden zimmerit yasa?yndan önce kaldyryldy?y için erken dönem tanklar haricinde (o zaman zimmerit yok) tümü zimmeritli. Geç dönem (late diye geçer) Tiger tanky yapacaksanyz zimmeritli olmak zorunda, ba?ka yolu yok. (Ha siz ben geç dönem Tiger'ymy zimmeritsiz severim derseniz kimse kary?amaz, ayrydyr, bahsettiklerimiz tarihsel do?ruluk açysyndandyr) |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Baska bir baslik altinda yazdigim asagidaki post buraya da uygun gibi..
Orjinalini yazan: freeman
Kisaca.. Ikinci dünya savasi sirasinda, Alman ordusunun yaklasik olarak 3 renkli kamuflajlara basladigi dönemde kullanmaya basladigi, aracin gövdesine manyetik mayin yapistirilmasina engel olmak ve araca gövdeden önce ekstra bir zirh vermek amaciyla uygulanan, Zimmer AG adli firma tarafindan üretilen cimentomsu özel bir siva maddesi.. Ordu icinde cikan bir dedikodu sonrasinda (ki Zimmeritin kolay alev alip aracin yanmasina sebep oldugu dedikodusu) eylül 1944 den itibaren uygulamadan kaldiriliyor.. Belli bir dönemde üretilen araclarin modellenmesinde uygulamasi mecburi denebilir.. |
|
![]() |
|
dimitri
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/05/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 78 |
![]() ![]() ![]() |
tarihsel do?rulu?a önem verdi?im için benm de zimmerit yapmam ?art oldu.72 ölçek oldu?u için küçük tornavida ucuyla yapmayy dü?ünüyorum.küçük ölcekte zimmerit için hangi madde ile daha rahat caly?yrym sizce?seramik-model hamuru ideal midir?
|
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |