![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
Gökhun KURT
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 39 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11/11/2007 Saat 19:23 |
Selamlar,
Ben Gökhun, Uzun zaman önce mecidiye gemisi ile ilgili sorular sormu?tum buralarda, sessiz sedasyz inceledim modelleri, uçaklara merak sardym bi ara sonra da bu paletlide takyldym kaldym. bundan önce bir tane 1/72 focke wulf yapmy?tym bu ikinci modelim :) yorumlarynyz lütfen :)) Modeli aldy?ym yerde sadece revell boyalary mevcuttu. panzergrey ile modeli boyadym, ipek mat beyaz ile tozlama yaparak uzaktan yüksek basynçla rengini açtym. Dekalleri uyguladyktan sonra rengini açty?ym toprak rengi ile modele çamur etkisi yapayym dedim. ke?ke yapmasaydym diyorum. ![]() ![]() |
|
Tezgahtakiler:
1/72 Hasegawa Zero Figther 1/72 Revell S-100 Schnelboot 1/72 Revell Tiger (late) 1/72 Revell "Famo" 1/35 Tamiya Panzerkampfwagen IV |
|
![]() |
|
Gökhun KURT
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 39 |
![]() ![]() ![]() |
Sonra paletleri rust + metallic gri ile kary?tyrdy?ym boya ile boyadym.
![]() ve montaj :)) ![]() Koltuklaryn rengi açyk my oldu ne :) |
|
Tezgahtakiler:
1/72 Hasegawa Zero Figther 1/72 Revell S-100 Schnelboot 1/72 Revell Tiger (late) 1/72 Revell "Famo" 1/35 Tamiya Panzerkampfwagen IV |
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
![]() Bu da finalledi?im halin alty. |
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
sonra iki gece önce eskitme tekniklerini inceleyip, yapylan modellere bekyldy. youtube da modeller izlendi. terebentin be ya?ly boya hakkynda bilgi edinilip cumartesi günü alyndy ve modele uygulandy.
|
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
![]() Bu eskitme uygulanmy? hali :) Bol terebentin içine az burnt umber uygulandy, fazlalyklar silindi. |
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
![]() bu da en son ?imdiki hali yorumlarynyz dahilinde geli?ecek umarym, bizde istek çookk :) |
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Oturma yerleri beyaz my kalacak?
|
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
A?a?ydaki resimdeki kadar oldu eskitince. ama hala açyk. Revell kitabynda ipekmat beyaz yazyyo diye yaptym. Gözüme de batmyyor de?il hani. Sanyrym biraz daha koyultucam.
Bi de dekaller çok belli oluyor. Üzerine bir mat vernik atsam nasyl olur ?? ![]() |
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
Melih Pekol
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 121 |
![]() ![]() ![]() |
"syçramy? çamur" efekti güzel olmu?
|
|
MP
|
|
![]() |
|
maksimizasyon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01/09/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
![]() ![]() ![]() |
bu kiti bende yapmy?tym. gerçekten güzel bir kit. birkaç önerim olacak. ama ?imdiden söyleyim her yi?idin yo?urt yemesi farklydyr. paletleri siyaha boyayyp metal rengi ile kuru fyrçalama yaparsanyz daha iyi olur. yanly? hatyrlamyyorsam paletler sadece rust olarak görünüyor klavuzda. bana göre (ne kadar do?rudur bilemem) çamurun üst taraflara o kadar syçramasy için paletlerin biraz daha çamurlu olmasy gerekir. ayryca camlara bir silgeç efekti daha ho? görünür. di?er bir sorunda dekaller çok parlamy?. dekalden önce parlak vernik atmy?myydynyz? bide panzer grisi acayip bir renk. boyamadan önce biraz beyazla açarsanyz daha iyi olur. ben açmadym. yykama felan yapynca kara bir böcük kaldy elimde. antrazit ile arasyndaki fark anla?ylmyyor.
|
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
pardon yazynyzy görmemi?im,
dekalden önce parlak vernik atmadym, yeni ö?rendim gereklili?ini. panzer griyi renginde atyp talk pudrasy ile yumu?ak bir fyrçayla üzerinden geçtim, rengi açyldy. antrazit ile anla?ylmayan yeri tekerleklerde oldu bende de. Dekal üzeri "mikrosol" du galiba denemem gerek, zira ikinci resimde yerle?meyen bir dekalim var kasada . mikrosol nerden bulabilirim?? |
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
maksimizasyon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01/09/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
![]() ![]() ![]() |
mat boyalarda dekal öncesinde parlak vernik atylyr dekallerin parlamamasy için. di?er ürünü nerede bulaca?ynyzy bilmiyorum. hiç kullanmadymda. ama kullananlar çok faydasyny gördü?ünü söylüyor.
|
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Gökhun KURT
pardon yazynyzy görmemi?im, dekalden önce parlak vernik atmadym, yeni ö?rendim gereklili?ini. panzer griyi renginde atyp talk pudrasy ile yumu?ak bir fyrçayla üzerinden geçtim, rengi açyldy. antrazit ile anla?ylmayan yeri tekerleklerde oldu bende de. Dekal üzeri "mikrosol" du galiba denemem gerek, zira ikinci resimde yerle?meyen bir dekalim var kasada . mikrosol nerden bulabilirim?? Mikrosol için ITM Muhendislik'e ve internet sitesi hobbytime'a bakyn. (Adres için ana sayfada dükyanlar linki) |
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
balpete?i
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/11/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 386 |
![]() ![]() ![]() |
mikrosol için;
www.modelizmo.com |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |