![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Gökhun KURT
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 39 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12/11/2007 Saat 20:31 |
Bir deneme tahtasy.
Bu model tiger a?ykly?ym ile 72 ölçekte neler yapabilirim sonucu. Maketi aldym ve eve gelir gelmez ba?yna çoktüm. Günlerdir internet ortamynda resimlerini, videolaryny aradym durdum. Hemen Hemen her Tiger' da gördü?üm paletlerin üzerindeki saç malzemenin yypranmy?ly?yny yapmak istedim. Orjinali çok düzgündü de :) ![]() Elimde 0.5mm den ince beyaz bir plastik vardy. Sanyrym plastik oyun kartlaryna e? de?er bir malzeme. Malzemeyi kestikten sonra arkasyndan yararak katlanmasyny sa?ladym, Kat yerinin arkasyndan biz ile ?i?irerek perçin detayy yapmaya çaly?tym. Bu kadar yypranan saçlaryn bir de önündeki malzemeleri yypranmalyydy diye dü?ündüm. Çakmak ve Kretuar sapy ile bu kadar yapabildim. ![]() Y?lemden sonra palet ta?yyycylary dizip (5 kez yanly? toplansa da (: ) 1 kat panzergrey attym. (bu rengi çok seviyorum.) ![]() Modele seidenmatt beyaz ile tozlama yaptym, (Drybrus i?ini beceremiyorum da) Panzergri çok koyu gelmi?ti çünkü, bu kadar yeni olamazdy sanyrym. Sonra namnunun ucunu mat kömür siyah ile kararttym. ![]() ?u aralardan birinde parlak vernik atyyorum diyenler vardy derken dekalleri yapy?tyrdym. ve dayanamayyp famo ile beraber eskitmeye ba?ladym. "Famo" boyandyktan sonra 15 gün geçmi?ken eskitilirken Tiger terebentin ile bulu?unca (ki ilk fyrça darbesinde belli oldu ) taret üzerindeki boya bozuldu. elimde allahtan 2 tipin dekali var, yalan, yanly? bir birli?in panzer gri tanky oldu yani :) yakynda tekrar boyayaca?ym tareti.Teçhizat detaylaryny falan boyuyorum ?imdilerde :) ![]() Bu arada evimde en küçü?ünden bir sanayi kompresörü, üstten hazneli bir boya tabancam var. Elimizden geldi?ince i?te Allahtan ev müstakil :) Panzergri Pz.Kpfw.IV Ausf.J olur mu ? |
|
Tezgahtakiler:
1/72 Hasegawa Zero Figther 1/72 Revell S-100 Schnelboot 1/72 Revell Tiger (late) 1/72 Revell "Famo" 1/35 Tamiya Panzerkampfwagen IV |
|
![]() |
|
torabora
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Kolay gelsin
Taretin üstü ile yany arasynda boya farklymy. Arka çamurluklary ve egsoz koruyucularyda ezip büzebilirsin. J model PG. olmaz Tora Bora |
|
![]() |
|
Gökhun KURT
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/12/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 39 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: torabora
Kolay gelsin Taretin üstü ile yany arasynda boya farklymy. Arka çamurluklary ve egsoz koruyucularyda ezip büzebilirsin. J model PG. olmaz Tora Bora taretin üzeri çok iyi kurumadan eskitelim deyince terebent boyayy çözdü.Ondan rengi koyula?ty. Arka çamurluklary de?il de egzoz borularyny bükmü?tüm, en alttaki resimde görülüyor. Ama içerideki parçalara dayandy?yndan daha fazla ezemedim. Te?ekkürler :) |
|
Tezgahtakiler:
1/72 Hasegawa Zero Figther 1/72 Revell S-100 Schnelboot 1/72 Revell Tiger (late) 1/72 Revell "Famo" 1/35 Tamiya Panzerkampfwagen IV |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Pi?mi? a?a su katmak gibi olmasyn ama, yapty?ynyz Tiger yanylmyyorsam geç dönem. Panzer grisinin do?ru renk oldu?una emin misiniz?
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
maksimizasyon
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 01/09/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Gökhun KURT
Orjinalini yazan: torabora
Kolay gelsin Taretin üstü ile yany arasynda boya farklymy. Arka çamurluklary ve egsoz koruyucularyda ezip büzebilirsin. J model PG. olmaz Tora Bora taretin üzeri çok iyi kurumadan eskitelim deyince terebent boyayy çözdü.Ondan rengi koyula?ty. Arka çamurluklary de?il de egzoz borularyny bükmü?tüm, en alttaki resimde görülüyor. Ama içerideki parçalara dayandy?yndan daha fazla ezemedim. Te?ekkürler :) terebentinin boya çözmesi benimde ba?yma gelmi?ti. o yüzden terebentin kullanmadan önce akrilik vernik atyyorum. ben tamiya kullanyyorum akrilik olarak. bir sorun çykmady ?imdiye kadar. terebentin enamel boya verni?i çözebiliyor. |
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan
Pi?mi? a?a su katmak gibi olmasyn ama, yapty?ynyz Tiger yanylmyyorsam geç dönem. Panzer grisinin do?ru renk oldu?una emin misiniz? Biraz ara?tyrdym da haklysynyz sanyrym. Modelde renk de?i?ikli?i gözüküyor ancak kullandy?ym 72 ölçek dekalleri nereden bulabilirim :( |
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Panzergri çok koyu gelmi?ti çünkü, bu kadar yeni olamazdy sanyrym. Panzer grisi çok koyudur. |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
kullandy?ym 72 ölçek dekalleri nereden bulabilirim :( 72 Alman tank decali istiyorsanyz bi u?rayyn. |
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
Ydris Bey,
af buyurun, nereye u?rayayym ? Kasytynyz bir ma?aza my yoksa ? |
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Öhm...siz af buyrun...evet benim dükkany kastetmi?tim.
Adres,telefon sitenin dükkanlar bölümünde var. Gelmeden önce telefon açyn ki elimdeki decallerden bi?iler toplayyp getireyim. |
|
![]() |
|
Batur
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 10/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 759 |
![]() ![]() ![]() |
gelmeden önce derken,ak?am gelmeden önce demek istiyo idris bey...ben saat 14'te gidipte 17'kadar bekledi?imi hatyrlyyorum...giri?teki müzik aletleri dükkanyna baka baka gitar uzmany olmu?tum :))
|
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Batur
gelmeden önce derken,ak?am gelmeden önce demek istiyo idris bey...ben saat 14'te gidipte 17'kadar bekledi?imi hatyrlyyorum...giri?teki müzik aletleri dükkanyna baka baka gitar uzmany olmu?tum :)) ATLANTIS MODEL miydi? saat kaça kadar açyk peki gece? |
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
9
|
|
![]() |
|
torabora
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
![]() ![]() ![]() |
Ben düzeltim 21.00
Ydris bey saygylar Tora Bora |
|
![]() |
|
berkay bideci
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/07/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
gerçek bir tyger sizi kutlarym
|
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
te?ekkürler,
modeli yeniden tamiya XF-60 ile boyadym, XF-61 ile kamuflaj yaptym. Resimlerini koyaca?ym en kysa zamanda... Sonuç ?udur ki 72 ölçekte kamuflaj yapmak çok zormu? hele bi de elinizde airbrush yoksa :( |
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Fyrça ile boya yapyyorsanyz enamel boyalary (Humbrol, Testors Modelmaster) gibi boyalary deneyin veya Tamiya boyalaryn kurumasyny yava?latacak önlemler alyn, -bence- daha iyi sonuç alyrsynyz. Tamiya boyalar çok hyzly kuruduklary için fyrçayla kullanyldy?ynda iz yapyp tam kapatmayyp zorlayabilir.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Gökhun KURT
![]() ![]() ![]() |
Emre Bey, yok fyrça ile de?il, pistole ile atyyorum boyayy ancak oto kaporta pistolesi mevcut oldu?undan en kysyk aty? geni?lki?i 1 cm falan,
Boya sadece revell biliyordum, dün tamiya boyalary ile tany?tym, önerdi?iniz markalary da denerim. Te?ekkürler |
|
Tezgahtakiler:
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |