Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: Bir G4M Hikayesi Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Konu: Bir G4M Hikayesi
    Gönderim Zamanı: 13/11/2007 Saat 22:47
Herkese sevgiler ve saygylar !
Nihayet foto?raf makinama kavu?tum.
Artyk pistolem var mutluyum 8)
Bir miktar aly?ma süreci ya?asam da her?ey oldukça iyi gidiyor.

Gelelim modelimize...
Kendisi Tamiya'nyn 1/48 ölçekli müthi? detaylara sahip dillere destan G4M Betty kiti.
Ka?yndy?ymdan dolayy direkt olarak kocaman bir ?eyle ba?lamak istedim.Ama gelin görün ki maket tanrysy bana kyzmy? !
Bir hy?ymla kabini bitirdikten sonra gövdeyi kapattym.Bir miktar macun gerekti.Ardyndan hyzlyca kanatlary,kuyru?u vs vs toparladym.Kanatlar için çok güzel bir mekanizma vermi? Tamiya...

Boyamasyny da yaptym.Ardyndan güzelce verni?e buladyktan sonra " Hadi ?u renklerin tonlaryyla oynayayym bari ! " diye olaya giri?tim ki kendisi elimden kayyp yere dü?tü.O kysacyk saniye diliminde maketin kutusunu ilk açty?ym zamanlara kadar gittim sanyrym...

Ciddi ?ekilde küfür edip alet edevaty topladyktan sonra maketi de bir kenara attym.3 gün sonunda maket tanrysyndan çok çekmi? bir eren olan sayyn Emre Efli **** Efendi'nin okuyup üflemeleriyle " Ulen ! Ba?ka maket de yok ki ! " deyip önce kopan kanady ardyndan da açylan birle?im yerlerini tekrardan onardym.

Haftasonu son bir kez boyayyp vernikledikten sonra renklerin tonlaryyla baya?y bir oynayacam.?imdilik durum budur :

Not:Yapym a?amasynda Trivium'un This World Can't Tear Us Apart adly ?arkysy çok iyi gitti...Tavsiye ederim :wink:

Uçak yere dü?meden önce eskitme konusunda elimin ayaryny kaçyrdy?ymy dü?ünmü?tüm.Elime ince zymparayy alyp daldym,baktym ki buldu?um resimlerdeki bir uça?a çok benzedi aynen devam ettim.Metal eskitmelerin üzerlerinden taze boyayla geçtim.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/11/2007 Saat 22:57
"Ya at ya otur yap" demek okuyup üflemek mi oluyor? Tövbeeaaaa!
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/11/2007 Saat 23:13
Gaz verdin sonuçta.
Ady neydi hem maket tanrysynyn ?
IP
alminaro
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 142
Alıntı alminaro Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/11/2007 Saat 23:56
zuahuahuahuahuah
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14/11/2007 Saat 00:07
Çarpylaca?yz cümleten sayende :)
Otur yap evladym, maket tanrysyndan sanane. Bak bu lafy ettim diye okuyup üfledi deme sonra.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
phantom80
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 503
Alıntı phantom80 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 14/11/2007 Saat 06:32
Ozan karde?im hayyrly olsun.Ama ne ?ans var sende de:)Ylk önce corsair sonrada bu:) Allah kolaylyk versin. (sanada maketede...:))
IP
dimitri
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 78
Alıntı dimitri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/11/2007 Saat 00:05
vayy trivium mu dinliyoruz karde?.bence sen broken one y dinlesydin kitinin drumuna uyardy yani :)
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/11/2007 Saat 00:12
Benim vermek istedi?im mesaj "yykylmadym ayaktayym" idi...
O bakymda This World Can't Tear Us Apart'y dinledim eheh.
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/11/2007 Saat 21:47
Herkese selamlar tekrar.
Y?e foto?raf kaliteleri için özür dilemekle ba?layayym.Elim titredi?i ve makinanyn ayarlaryna aly?amady?ym için çok iyi çekemedim.Pili de bitti imansyzyn...
Neyse;önceden birle?tirdi?im flaplary boyadym.Ardyndan gövdede tekrardan tesfiye gören yerlere boya attym.Baya?y bir ton farky olu?tu ama onu yykama i?lemiyle gidermeyi planlyyorum.Ardyndan maskeleyerek kanatlaryn önündeki sary kysymlary attym.Son olarak da verni?i atp olayyn büyük kysmyny bitirdim.Yncik boncu?u takmaya kaldy i?...

IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/11/2007 Saat 23:21
Ben bu arada devam ettim,eskittim biraz.

Boya dökülmesi için Tamiya'nyn flat aluminium rengini kullandym.Yykamalar ise siyah sulu boya.

Düzenleyen Blackbird - 15/11/2007 Saat 23:23
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/11/2007 Saat 19:01
Devam edelim.
Makinanyn ayarlaryny çaktym gibi...
Sa? kanat yine yerinden çykyverdi.Tutturmak için yapy?tyrdy?ym bantlary da yanly?lykla decallerin üstüne getirmi?im.Bazy yerlerden koptular.Vernik baya?y ince olmu? demek ki.Flat aluminium rengini ve siyah suluboyayy basarak bir nebze yok etmeye çaly?tym ama nazar boncu?u oldular bu kitin...En sonda koydu?um içler acysy haldeki Betty resimlerine bakarak avutuyorum kendimi artyk :)

IP
Gökhun KURT
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 39
Alıntı Gökhun KURT Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/11/2007 Saat 20:35
kolay gelsin,

mesajlary keyifle okudu?umu belirtmeliyim, benzer dü?ürme, kyrma olaylary bana da çok oluyor çünkü,

elimde hasegawa 1/72 zero mevcut, ye?il olarak atty?yn boyayy sorabilir miyim? zero da ye?il de :)
Tezgahtakiler:
1/72 Hasegawa Zero Figther
1/72 Revell S-100 Schnelboot
1/72 Revell Tiger (late)
1/72 Revell "Famo"
1/35 Tamiya Panzerkampfwagen IV
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/11/2007 Saat 17:11
Valla ye?il olarak Tamiya'nyn Dark Green (XF-61) rengini kullandym.Kitapçykta TS-2 olarak vermi?.Koyu ye?il yani...
Ama bana sorarsanyz ben japon uçaklarynyn ye?ili olarak Revell'in koyu ye?il rengini daha do?ru buluyorum.Yani en azyndan biraz beyazla açarsanyz...
Bu renk bana biraz kahverengimsi geldi...
Bu arada foto?raf makinasynyn ayarlaryny hala tam olarak tutturamasam da devam ettim ! Kaliteleri için özür dilerim yine.Makro çekim olayyny bir türlü çözemedim.

Bomba yuvalaryny boyadym ve paylonlary yerle?tirdim.Kapa?y takmayaca?ym.

Biraz daha boyayy dökeyim dedim.Boya dökmeye hasret kalmy?tym :P Boya dökülmelerini resimdeki uçakla ayny yerlerde yo?unla?tyrmaya çaly?yyorum.Uçak eskitme i?lemlerinden geçti?i için haliyle bu son yaptyklarym kabak gibi parlady.Compound ile herhangi bir fyrça izi kalmy?sa onlary yok edip tekrardan bir yykama i?lemine girmeyi akabinde de haftasonu modeli bitirmeyi dü?ünüyorum (çok yazylym var bu ara...)
Yyi seyirler.
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/11/2007 Saat 18:35
Hazyr bugün spora gitmemi?ken ve annem de i?teyken " nolacak yahu ! nereden bilecek boya yapty?ymy " diyerek biraz renklerin tonlaryyla oynadym.Uça?yn üst tarafy koyu oldu?u için pek belli olmady.Uça?yn ana rengini açarak panel içlerine uyguladym.Sonra panel çizgilerine yer yer taze boya uyguladym.Ardyndan alt tarafa göz karary seçti?im kahverengi tonlarynda bir rengi iyice açarak panel aralaryndan biraz ta?acak ?ekilde uyguladym.Ardyndan da taze boyayy panel çizgilerine ve bazy panellerin içlerine püskürttüm.Her?eyi birbirine kary?tyrmak için çok ince bir kat daha boya atacaktym ki annemin gelmesine 10 dk. kaldy?yny gördüm. :o

Üst taraftaki ton farklylyklaryny anlayabilmeniz için odama geçip bilgisayaryn y?y?ynyn önünde çektim bir kaç foto?rafy.Çünkü bu farklylykary nedense foto?raflara yansytamadym.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide