Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Desert Chevrolet | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Konu: Desert Chevrolet Gönderim Zamanı: 01/11/2005 Saat 08:11 |
Vakitsizlik, acemilik, aşırı titizlik, tembellik, tesis yokluğu ve benzeri nedenlerden dolayı bir maketi 3 ila 6 ayda bitirebilmenin (o da belki) verdiği sıkıntı neticesinde çabucak bitirebileceğim ucuz bir kit almaya karar vermiştim.
Geçtiğimiz Cumartesi günü İdris'ten bu kiti aldım. Hemen o gece montajı büyük ölçüde tamamladım. Kitin kalıbının yaşı benimkine yakın olmasına rağmen gayet yapılabilir. Boya aşamasında Tamiya Redbrown + Nato black karışımı ile preshade boyayıp üzerini yer yer tuzladıktan sonra asıl boyayı attım. Pas efekti istediğimden çok daha fazla oldu gerçi ama üzerinde durmayacağım. Koltuk, kap kacak falan boyanıp diğer eskitme işlemleri ile tam gaz bitireceğim. Neticede bu bir terapi maketi olacak. Araç için de oldukça yıpranmış bir halde Hindistan'dan geldiği gibi aceleyle sarıya boyanmış, sonra boyanın bir kısmı kabarıp dökülmüş diyelim . |
|
Kaank
|
|
judas
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
Gönderim Zamanı: 01/11/2005 Saat 08:37 |
Bitmemiş haliyle bile gayet güzel görünüyor ellerinize sağlık. Özellikle dökülme efekti güzel olmuş.
|
|
USS Enterprise
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
Gönderim Zamanı: 01/11/2005 Saat 08:58 |
Kiti bilmem de modem saat gibi calisiyor masaallah
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 01/11/2005 Saat 09:52 |
Eline sağlık.
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 01/11/2005 Saat 09:57 |
Bence şahane olmuş.
Dökülmelerin çok güzel olduğu gerçeği bir kenara, Aracın tonları beni kalbimden vurdu. Boyarken Preshade tekniğini uyguladınız mı? Bu arada aracın tipi de çok güzelmiş, Hakkaten 1/35 kamyon yapma dürtüsü benlğimi sardı. Preshade yazıyormuş zaten gözümden kaçmış. Düzenleyen CErginbas |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 01/11/2005 Saat 12:48 |
Uygulanan teknik yukarıda yazıyor.
|
|
3Eremed
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
Gönderim Zamanı: 01/11/2005 Saat 17:36 |
pre shade açısından değerlendirme yağmak gerektiğinde alt rengi biraz daha az yemenizi öneririm, bence model süper gidiyor, şimdiden elinize sağlık
illaki uygulamışsınzıdır, kontrolü kaybeden arkadaşlara ufak bir öneri; *preshade yapacağınız alanda ilk olarak alt rengin zayıf olarak gözükmesini istediğiniz yerlerden başlamak sureti ile pistoleyi yakın, boyayı kıvamlı, daha az basınçla atın, akabinde, gölgenin/farklı renk tonlarının kalmasını istediğiniz alanlara girişerek pistole mesafesini arttırmak sureti ile, yüksek basınç ve daha kıvamsız boya ile olaya girişin. Eğer çok fazla ağır ton elde ettiyseniz asla shade edilmiş alanların üzerinden geçmeyip(atımların %90nda alttaki shade'in tamamı gider) pistoleyi modelin tümüne uzaktan tatbik ederek yüksek basınç ile hull rengini göze batan shade ler hafif kaybolana kadar atın, kıvamsız/ince boya ile.... Herkese iyi maketler |
|
Erol E. Erdaş
|
|
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 01/11/2005 Saat 17:45 |
Sağolun arkadaşlar.
Preshade uyguladım ama çok belirgin değil, dökülen kısımlarda belirgin sadece. Ana boyayı biraz kalın attığımdan öyle oldu. Bu arada bu kitle birlikte ilk kez figür yapacağım. Bakalım neye benzeyecekler . Henüz bitmemiş olmasına rağmen biraz rahatladığımı hissediyorum. Ne o öyle 600 parçalık tankmış, 200 parça paletmiş oh bee . |
|
Kaank
|
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 01/11/2005 Saat 18:16 |
Kaan bey;
Süper olmuş. Olmadı kaybolan ön gölgeleme kısımlarını son gölgeleme ile telafi edersiniz. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 02/11/2005 Saat 09:46 |
Kaan abi hedefi 12den vurmuşsun.
Benim de "yarım bıraktıklarını tamamla!" projemin sıradaki ayağı bu maketin ta kendisi, yaklaşık 2 senelik bir aradan sonra kendisine dönüyorum. Pistole vasıtasıyla boyadığım 3. model kendisi. Daha sonra da araştırma yapıp "Ya bunların renkleri açılıyormuş çölde, dur deneyeyim" diyerek ana renge sarı katarak kendimce kademe kademe renk açmıştım. Dolaptan 2 yıl sonra çıkardığımda bir de baktım "bakkal usulü" bir gölgeleme olmuş (artık preshade mi denir postshade mi bilinmez, sonradan mühadale diye post denir sanırım). Tekrar elime aldıktan sonra sadece buff rengine boyanmış bezden cam ve kapılarla tekerleri taktım, sonra da bugün biten 13 günlük Manisa macerasına yelken açtığımdan böylece bıraktım. Özetle mal şu: Burundaki parlak leke tamamen dikkatsizliğimin eseri olan bir damla japon yapıştırıcısından ibarettir. Seninkinin yanına yakışmadı ama maketlerin üretimi çakışmışken paylaşmak istedim. Bayram tatilinde vakit bulduğum an tepesine çöküp "eski günlere" diyerek olduğu gibi bitireceğim. Şeker gibi kit, alınıp zevkle toplanmalı diyorum ben de. Not: Vinyl tekerler takılırken biraz zorluk çıkartıyor, gergin oldukları için takması kolay değil. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Lonewolf
Gönderim Zamanı: 02/11/2005 Saat 17:35 |
Orjinalini yazan: Emroglan
Seninkinin yanına yakışmadı ama ... Niye yakışmamış olsun ki? Gayet güzel görünüyor. Hatta seninkinin renginin tonu daha bir güzel gibi geldi. Bir yandan da paletsiz ve az tekerli yeni kit arayışına girdim. Kfz 222 ya da Opel Blitz falan mı yapsam acaba? |
|
Kaank
|
|
3Eremed
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 105 |
Gönderim Zamanı: 02/11/2005 Saat 17:42 |
italeri klasik opel blitz versiyonu tamamlandığında göze hoş gelen bir kittir, tavsiye edilir.
|
|
Erol E. Erdaş
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 02/11/2005 Saat 20:37 |
Rengi Molak'ın "8th Army Desert Yellow", İdris'in mahzeninde özenle yaşlandırılmış boyalardan kendisi. Ton olarak benim de hoşuma gitmişti.
Buff boyanmış kapılar ve cam?(artık ne denirse cam yerine konan beze) konusunda kafamda soru işaretleri var çok mu açık oldular diye... |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
Lonewolf
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 09:20 |
Parlak vernik, az miktarda yağlı boya yıkama ve napples yellow kuru fırça işlemleri yapıldı.
Diğer ıvır zıvırların eklenmesi, mat vernik ve tozlama aşaması kaldı. Dekallerde yaptığım sakarlıkları saymazsak fena gitmiyor (figürlerden bahsetmek istemiyorum ) Düzenleyen Lonewolf |
|
Kaank
|
|
KucukEniste
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 10:03 |
Kaan, gözünden kaçmış olabilir, iki cam yerine duran bez parçanın arasındaki parça (efendim güneş pusulası mıymış neymiş) Tamiya'nın planına göre tamamen siyah imiş.
Decallerde problem var mı? Sakarlık derken? Bir de conileri ne renk boyadın? Ben humbrol 83 dayamayı düşünmekteyim üniformaları için, zaten bir tek sürücüyü koyacağım. Ellerine sağlık, buraya kadar bence süper. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
idris
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 10:14 |
Güneş pusulasıda ne?
Sextant olabilir mi? |
|
Lonewolf
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 17:44 |
Evet o parçanın rengi gözümden kaçmış sanırım. Dekallerde şöyle şeyler oldu:
Ön tampondaki 'inspected' dekalini eğriydi falandı derken buruşturup (microsol de kullamıştım) hacamat ettim. Yine tampondaki 'L4618345' çift parça, aslında arka tarafın dekali, ön taraf tek parca ama oraya sığdıramadım, uğraşırken o da sizlere ömür. Bir de 'pass' dekalinde silvering denen durum oluştu. Conileri boyamadım, daha doğrusu sadece yüzlerini boyadım, beğenmeyince kalan kısmını ellemedim. |
|
Kaank
|
|
3Eremed
Gönderim Zamanı: 07/11/2005 Saat 22:37 |
henüz vernik + eskitme bitmedi diye düşünüyorum? ek olarak öndeki bez parçalarını tutan şeritler plastiğin kendisinde injekte edilmiş halde miydi?
overallda çok güzel gözüküyor ellerinize sağlık, hull rengi bu ton olan araçlarda burnt sienna, drk umber,brown oil tonları muhteşem oluyor |
|
Erol E. Erdaş
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |