Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: King Tiger (Zimmerit'li) Yapym A?amasy Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
freeman
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/10/2007 Saat 18:52
Orjinalini yazan: Clio172

camo referansy olarak yapym kylavuzundaki "313 3.rd panzer division"u aldym. sary çok az görünüyor. pek içime sinmedi ama...

Mazur görün ama, bende öyle cok begendigimi söyleyemeyecegim..

yan etekler boyaya dahil olmalary için geçici olarak tutturuldu. teker ve palet a?amasynda sökülecek, yamultulup kesilecek ancak boyama daha bitmedi.

Hmm, yan etekleri yamultup parcalayacaksaniz, bence bunu boyama asamasindan önce yapmaliydiniz.. Bundan sonra yapacaklariniz boyaya zarar verebilir.. Birde etek zirhi parcalandiginda, kitte kullanmayacaginiz kismi varsa(ki parcalamanizdan da böyle yapacaginiz anlasiliyor?), bunlarin yapismayacagi yerin boyasiz olmasi sorun cikaracak gibi görünüyor?[/QUOTE]

referansa göre çekme halaty, kürek ve kriko gibi di?er parçalaryn hiçbiri kamuflaja dahil edilmedi?inden ?imdilik monte etmedim. zaten yerleri delinecek (zimmerit sa?olsun). çekme halaty için birkaç güzellik dü?ünüyorum. bakalym hangisi olacak. plastikler son opsiyon.

Bu tercih meselesi galiba, ben herseyi monte ettikten sonra boya yapiyorum.. Umarim zimmeritli doku, sonradan ekleyeceginiz, alet edavet, parca icin sorun cikarmaz?

ön fara kablo çekece?im.

Ben hep boyadan önce cekiyorum, o yüzden yanilmisim.. Ama bu biraz riskli bir is, boyaya zarar verme ihtimalii var.. Dikkatli olacaginiza eminim ;)

vizörlerde ?effaf parça verilmemi?, bu fiyata olmalyydy bence. asetat vs. deniyece?im.

Bu konuda bilgi verebilir misiniz?

ve de figür.

Benide her zaman düsündüren konu budur :)

Tekrar kolay gelsin..
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/10/2007 Saat 23:22
vizörlere asetat yapamyyorum. metalik gri + ?effaf mavi + parlak vernik veya cam yapy?tyrycysy deniyece?im.

pistole ve serbest el hevesimi aldy?yma göre özgür bey'in uyarylaryny da dikkate alarak kamoyu de?i?tirmeye karar verdim. daha taslak olmasyna ra?men ben de be?enmedim. ky? kamosu da yapabilirim ancak tarihi do?rulu?u tarty?ylyr.

saygylar.
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2007 Saat 12:30
Merhaba,

Zaruri ve uzun bir aradan sonra elime yapy?an King Tiger'yn yapym raporunu görü?lerinize sunuyorum.

- Daha önce be?enmedi?im kamo tekrar serbest el ile atyldy.

- Tamiya bakla paletler çok kolay ve sorunsuzca yapylyp modele uygulandy. Tekerlekler hala yapy?tyrylmady, bütün teker ve palet grubu çykabiliyor.

- Far kablosu eklendi, çamurluklar kesilip yamultuldu ve delindi.

Bu noktada araya tamiya akrilik boya ve tiner kullanylarak yapylan mini bir pistole testi syky?tyrayym; badger 155, paasche vsr90 ve 4 senelik aztek 470 üçlüsünde meme ve i?ne kalynly?yndan dolayy geni? yüzeylerde badger ve ince serbest el kamuflaj atymynda da çöpe gitmek üzere olan aztek470 + sayysyz kez sökülmü? ten rengi kafa ola?anüstü bir performans gösterdiler. vsr90'a bir türlü aly?amadym. ya tykanyyor ya da tükürüyor. Temizleme açysyndan da aztek temizleme syvysy ve kabynyz var ise a470'le laboratuvar temizli?inde bir ortamda (revell sitesinde model yapan çocuk resimleri ?eklinde) çaly?abilirsiniz. Bilginize.

Fotolar;

Syrada ince detaylar var.

Saygylar.
Hakan Yalcinkaya
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2007 Saat 16:27
Kolay gelsin..

* Kamuflaj semasi bence öncekine göre daha iyi olmus.. Renkler konusunda takintili olanlardan degilim, ama kamuflajin yesili (yesilse tabi?) biraz fazla koyu gibi geldi bana.. Ilerleyen asamalarda en az 1 ton daha koyu olacaginida düsünmek lazim..(Filtreleme ve yikama)

* Yine boyama ile ilgili olarak; eksik olan yan etek zirhlarinin tutturulmalari gereken yerlerin(ki burda zimmeritin bittigi yerden itibaren asagisi) boyanmasinda sorun var bence..Eger bu zirhlardan hicbiri takilmayacaksa, normal pattern buralarada uygulanabilir, ancak sizin ki gibi kismen takilacaksa, eksik olan zirhlarin alt taraflarinin kamuflajla degil, aracin ana rengi ile boyanmis olmasi lazim.. Ki buda ya Hull red, ya koyu sari yada (kimi kaynaklara göre) yesil(!!) olmali.. Araca kamuflaj bu yan zirhlari takili iken atildiginia göre, bunlarin altinin ana renkte olmasi lazim yani.. Sizin yaptiginiz sekle göre, araca kamuflaji yan eteklerinin bazilari eksildikten sonra atilmis oluyor..

* Kuleyi ve ana gövdeyide delmissiniz gördügüm kadari ile.. Bu zirhi delecek gücteki bir mermi, büyük ihtimalle araci kullanim disi birakir.. Ki o kadar kücük bir capla degil, daha büyük girer.. Girdigi yerdeki deformasyonda cok farkli olur.. Bence kule ve alt gövdede ki delikler pek olmamis.. Zirhlardaki delik ve deformasyonlarda ölcek hesabi ile düsünecek olursak pek uygun degil gibi.. Ayrica kimi yerlerde direk yogun isiya maruz kalarak deforme oldugu belli.. Önemli olan sizin göz zevkiniz tabi, siz "Oldu" diyorsaniz, bize laf düsmez :)

* Aracin arkasinda ve yan taraflarinda asili olmasi gereken alet edavatin montaji, zimmeritden dolayi sorun cikaracak gibi duruyor..

* Cok net gözükmesede, far kablosu iyi görünüyor..

Ilk bakista gözüme takilanlar bunlar.. Biran evvel bitmesi dilegiyle.. :)
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2007 Saat 18:22
te?ekkürler,

- ye?il oldu?u iddia edilen renk tamiya "dark green". bana da bir garip geldi ancak elimdeki di?er ?i?ede ayny sonucu verdi. biraz açmayy ben de dü?ünüyorum.

- bendeki kaynaklara göre (tamam tamam sadece 1 adet referans fotosu :() astar boya "hull red" ve ben de öyle yapmayy dü?ünüyordum. sary ya da ye?il olabilece?ini de ö?rendim. bunlar bildi?imiz sülyen boya renkleri de?ilmi yahu?

- modele 3 de?i?ik çapta delik uyguladym. 0.2mm (tomson), 0.4mm (daha büyük bir makinaly) ve 0.8mm (artyk her ne ise).

- kule ve gövde deliklerinde biraz fantaziye kaçtym do?ru ancak sadece zimmeriti delmek istedim. kyrylyr dökülür derseniz o ?ekilde yaparym.

Orjinalini yazan: freeman

kimi yerlerde direk yogun isiya maruz kalarak deforme oldugu belli..

do?ru aynen öyle oldu. teneke gibi görünsün diye o kadar incelttim ki çamurluklary. çözüm zympara ol(a)maz. puttylemek ya da ba?ka bir çözüm öneren var my?

- alet edevat, bir daha dokunulmamak üzere japon ile yapy?tyrylyr dü?üncesindeyim.

arkada?lar bu ?ekilde a?amalary yayynlamak mesaj kirlili?i yaratyyor diyorsanyz mesaj silinebilir.

amacym hatalary / eksikleri henüz düzeltilebilecekken te?his ve tedavi etmek.

tekrar te?ekkürler.

saygylar.   
Hakan Yalcinkaya
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/10/2007 Saat 22:23

bunlar bildi?imiz sülyen boya renkleri de?ilmi yahu?

"Sülyen boya" nedir bilemiyorum ama, aracin boyamasinda kullanilan koyu sari ve yesil söz konusu renkler.. Yesil olarak ben bu gec dönem araclarda RAL 6003 olive green kullaniyorum.. Dark green biraz fazla koyau kalmis gibi?

kule ve gövde deliklerinde biraz fantaziye kaçtym do?ru ancak sadece zimmeriti delmek istedim. kyrylyr dökülür derseniz o ?ekilde yaparym.

Zimmeriti delme durumu olacagini sanmiyorum.. Zimmeriti delen, zirhida deler, ki oda daha büyük capli bir silahdir..Ancak sözüne ettiginiz gibi dökülme olabilir.. Gercek araclardaki dökülme ile, internette bulabileceginiz model örneklerindeki dökülmeler farkli olacaktir.. Gercekcilik mi model estetigi mi kararini verdikten, istediginizi uygulamak size kalmis.. Ancak bence kule ve gövdedeki delikleri kapamalisiniz (yada hikayeyi degistirip, dahada büyütmelisiniz..)

puttylemek ya da ba?ka bir çözüm öneren var my?

Benim bildigim bir cözüm yolu yok.. Ancak gelecek seferler icin bir tavsiyem olabilir, bu tür yamultma, ezme, delme denemelerini önce kullanmayacaginiz zirh parcalarinda deneyin.. Dogru isi ve mesafede karar kildiktan sonra gercek parcalari devreye sokun..

alet edevat, bir daha dokunulmamak üzere japon ile yapy?tyrylyr dü?üncesindeyim.

Yapismasina yapisirlar, ama sorun su ki, o parcalarin aslinda zimmeritsiz yüzeyde olmalari gerekir.. Simdi daha yüksekte duracaklar..
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2007 Saat 14:57

- bendeki kaynaklara göre (tamam tamam sadece 1 adet referans fotosu :() astar boya "hull red" ve ben de öyle yapmayy dü?ünüyordum. sary ya da ye?il olabilece?ini de ö?rendim. bunlar bildi?imiz sülyen boya renkleri de?ilmi yahu?   

Çe?itli renklerde sülyenler var.
Tanklarda sadece kyzyl-kahve sülyen kullanylmy?.

- kule ve gövde deliklerinde biraz fantaziye kaçtym do?ru ancak sadece zimmeriti delmek istedim. kyrylyr dökülür derseniz o ?ekilde yaparym.

Orjinalini yazan: freeman

Zimmeriti delme durumu olacagini sanmiyorum.. Zimmeriti delen, zirhida deler, ki oda daha büyük capli bir silahdir..

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2007 Saat 15:30
Demek zirha bir sey olmadan sadece zimmeritte delinebiliyormus.. Isin ilginc yani, üstteki fotografi son 10 gündür hemen hergün görüyorum, dikkatimi cekmemis..

IP
SweetChild
Üye
Üye

Gönderilenler: 372
Alıntı SweetChild Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2007 Saat 16:13
zimmerit hakkynda...
zimmerit denilen anti-manyetik mayyn kaplama metaryeli, 43-44 yyllarynda alman ordusunda kullanylan bi çok tank ve top ta?yyycysyna uygulanmy?tyr.
zimmeritin asyl görevi, manyetik olarak metal tank gövdesi ile gövdeye yapy?acak olan manyetik bombalar arasynda kalmak, tank gövdesinin manyetikli?ini dü?ürmektir. düzensiz yüzey olu?turarak ta manyatik bombayy gene engellemeye çaly?maktadyr.
zimmeriti amerikan ordusu da kullanmayy denemi? uygulama ?ekli itibari ile yüklü maliyet getirdi?inden iptal etmi?tir, keza almanlar sava? syrasynda amerikalylardan çok daha fazla manyetik bomba kullanmy?tyr.
zimmerit içerik olarak yanycy madde içerid?inden kullanymy iptal edilmi?tir.
içerik olarak seramikimsi malzemeye benzedi?inden ve sava? ?artlaryndaki aciliyetten ötürü parçalanan sökülen zimmerit yerlerinde yer yer dökülmeler görünebilmektedir.
SweetChild
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2007 Saat 17:44
Orjinalini yazan: SweetChild

zimmerit hakkynda...
zimmerit içerik olarak yanycy madde içerid?inden kullanymy iptal edilmi?tir.

Eksik olabilir mi? Zimmerit uygulanmasy Eylül 1944 tarihi itibariyle isabet alan tanklarda zimmeritin tutu?up yangyn çykardy?y dedikodusu sebebiyle durdurulmu?. Ynceleme yapan komisyon dedikodularyn asylsyz oldu?unu ortaya çykartmy?, bununla beraber sava? oldukça ilerledi?i, zimmerit üretecek yer/zaman/ihtiyaç kalmady?y için geç dönem araçlarda zimmerit uygulanmamy?. Diye biliyorum ben.

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/10/2007 Saat 18:41
benim de bildi?im kadary ile yanycylyk dedikodusu testlerde ispatlanamamy? ve uygulama ba?ka sebepler ile sonlandyrylmy?tyr.

zimmerit tabakasy altyndaki 11-18 cm arasy de?i?en kalynlyktaki çelik kadar sa?lam mydyr?

referanslara göre mermi ile tanka zarar vermeden sadece zimmeriti dökmek mümkün görünüyor.

sülyen boya: dy? etkilere maruz kalacak metallere (dükkan kepengi, bahçe parmakly?y vs.) atylan, pas önleyici astar. çocuklu?umuzda yapardyk bir?eyler. o zamanlar sadece "ça?la ye?ili" ve "tu?la" renkleri vardy diye hatyrlyyorum.

Hakan Yalcinkaya
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04