Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: DAF XF | |
Yazar | Mesaj |
truckmania
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 70 |
Konu: DAF XF Gönderim Zamanı: 21/10/2007 Saat 14:32 |
Merhaba arkada?lar Son çaly?mamy yayynlyyorum...
|
|
lterlemez
Üye Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
Gönderim Zamanı: 22/10/2007 Saat 03:16 |
Elinize sa?lyk...
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
maksimizasyon
Üye Kayıt Tarihi: 01/09/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
Gönderim Zamanı: 22/10/2007 Saat 07:42 |
temiz çaly?my?synyz ama bence pas olayyny çok abartmy?synyz gibi geldi.
|
|
Enewwss
Üye Kayıt Tarihi: 13/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
Gönderim Zamanı: 22/10/2007 Saat 09:14 |
bencede pas biraz abartyly olmu? krom lastikler paryl paryl parlarken ppas abes kaçmy? ama gerisi çok güzel...
|
|
Burak Özdil
Üye Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
Gönderim Zamanı: 22/10/2007 Saat 14:43 |
Katylyyorum pas olayy hariç çok ho? görünüyor özellikle yary mat siyah alete çok yaky?my?.
|
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Gönderim Zamanı: 22/10/2007 Saat 15:49 |
Evet , Tyr güzel olmu? ama Pas banada bazy yerlerde abarty geldi.Ayryca eskitme birazda Tyra'da yansymalyki gerçekçilik kaybolmasyn.
|
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
truckmania
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/09/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 70 |
Gönderim Zamanı: 22/10/2007 Saat 16:32 |
çok te?ekkürler bu kadar be?enilece?ini dü?ünmemi?tim
pas olayyny abarttyk do?ru yanlyz paslar gerçekte bu kadar parlak görünmüyor bunda heralde birazda makinanyn marifeti var pas efektini nasyl düzeltebilirim? üç haftada yaptym yaparken çok zorlady özellikle içinin saclary için kalyp çykartmak tam bir sabyr imtihany italeri içeriye kaplama koymamy? kabini kapatty?ynyz zaman saclar görünüyor bende ince kartondan bir kalyp çykartyp içini kapladym gayet güzel oldu yorumlarynyz için tekrar te?ekkürler hepinize iyi çaly?malar.... |
|
Enewwss
Üye Kayıt Tarihi: 13/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
Gönderim Zamanı: 22/10/2007 Saat 16:55 |
çaly?malaryn devamyny belkiyoruz ;)
|
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 22/10/2007 Saat 17:53 |
Elinize saglik.. Müsadenizlie, arasira kamyon modeli yapan birisi olarak bir iki öneri-elestiride bulunacagim..
* Araci mat siyah yapmissiniz? Zevk meselesi tabi ama, parlak siyah üzerine parlak vernikle daha gercekci olurdu kanisindayim.. Ben hic mat siyah DAF görmedim.. * Aracin kupasi-tekerleri tertemiz, ancak sasisi ve arka aksam oldugu gibi kirli hatta deginildigi gibi abartili pasli.. Ki krom parcalar (eger arac hurdalikta degilse) imkani yok o sekilde paslanmazlar.. (Dorsenin takildigi bölüm icinde gecerli bu) Eger araca vernik atmadiysaniz, testors´un yada revell´in incelticisi ile (fircadan fazlaligi alinmis sekilde) bu paslari silebilirsiniz.. Ama dikkatli olun, fazla inceltici, (yada tiner) krom parcalara yada alttaki diger boyaya zarar verebilir.. *Benzin tanki ve arkadaki bilimum tüp-tank´in, baglanti yerlerini. tankin kendi renginden farkli olarak mesela siyaha boyarsaniz cok daha iyi görünecektir.. Sivil araclarda pasdan ziyada camur yada toz tercih etmeniz daha dogru olacaktir, tabi tertemiz yapmakta ayri bir secenek :) Tekrar elinize saglik.. |
|
jacko
Üye Kayıt Tarihi: 12/09/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 208 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2007 Saat 19:32 |
güzel bir çaly?ma ancak pekçok tyr modeli yapan ve tyrlary az çok anlayan birisi olarak birkaç yorum yapmak istiyorum
*herkes bahsetmi? ama ben yine söyleyim yeni model XF bu kadar paslanamaz ama imkanynyz varsa eski bir tyr modeli bulup bu pas deneyiminizle güzel bir model ortaya çykarabilirsiniz * Susie(hava ve elektrik ba?lanty) kablolaryny daha syk sarabilirsiniz a?yry uzun ve açyk olmu? * Krom renkli jantlary bulmak çok zordur kyymetlerini bilin :) ancak somunlaryny siyaha boyarsanyz bence daha gerçekci olur * Arka sinyal lamba blo?u olsa daha güzel görünür * Mutlaka "clear" renklere kavu?malysynyz sinyal lambalary daha gerçekci görünecektir * Yç mekanyn resimleri olsa güzel olurdu ah?ap efekti güzel gözüküyor * Ekledi?iniz aksesuarlar ayry bir hava katmy? Bunlar benim görü?lerim çaly?malarynyzda ba?arylar diliyorum daha fazla modellerinizi yine burada görmek dile?iyle. |
|
jacko
Üye Kayıt Tarihi: 12/09/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 208 |
Gönderim Zamanı: 23/10/2007 Saat 19:57 |
Kaplama için ka?yt,ince bir bez parçasy,bulabilirseniz mimari malzeme satan yerlerden yapay çim gibi uygulamasy kolay malzemelerle güzel sonuçlar çykarabilirsiniz benim daha önceden yapty?ym MAN TG-A modelinin iç dö?emesinin resmini göndereyim belki uygulamalarynyzda yardymcy olur
|
|
truckmania
Gönderim Zamanı: 23/10/2007 Saat 22:35 |
Freeman:
yorumlaryn için çok te?ekkürler syradanlyktan kurtulmaya çaly?yrken bu tarz hatalar yapabiliyor insan gerçekten yorumlarynyza bakynca benim göremedi?imi gördü?ünüzü anlyyorum bariz hatalar yapmy?ym ama tabi hep beraber konu?a konu?a geli?tiricez bu i?i pas efektini dedi?in yöntemle halledece?im pasyn fazlaly?y göze batyyor birde extradan kupayyda biraz kirletmek istiyorum nasyl yapabilirim? jacko: fotolar için çok te?ekkürler kesinlikle harika ve çok yaratycy halyflex türk tyrcylarynyn vazgeçilmezi:)) ayryca gazete ve yangyn söndürücüde çok orjinal olmu? ve battaniye on numara yorumlaryn için te?ekkürler yanlyz clear renklerle y?yk boyamanyn yöntemi nedir?daha önce uyguladyysan anlatyrsan sevinirim yorumlarynyz için tekrar te?ekkürler bütün modelci dostlaryma iyi çaly?malar... Düzenleyen truckmania - 23/10/2007 Saat 22:36 |
|
jacko
Gönderim Zamanı: 23/10/2007 Saat 23:12 |
çe?itli markalaryn clear rekleri var bu renkler ?effaf olup araçlaryn sinyal lambalary vs. boyanabilinir farlary ise uygulayabiliyorsanyz bare metalfoil ile kaplayabilirsiniz
|
|
01051977
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 07/03/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 38 |
Gönderim Zamanı: 25/10/2007 Saat 08:41 |
Abi seni ben tenhada syky?tyryrym... Sana garezim var artyk... bu güzelli?i elinden alyrym...
Çok mu manic oldu :) Eline, eme?ine, zekana, tecrübene, zevkine,... bi'mukabil... Kolay gelsin herkese... |
|
truckmania
Gönderim Zamanı: 25/10/2007 Saat 20:22 |
ayyp ettin baba model sitesi ahalisine her?eyim helal olsun bi Xf in lafymy olur hehe
saolasyn hep söylüyorum bi daha söyliyim: modelsitesi.com..... bütün arkada?lara iyi modeller |
|
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 25/10/2007 Saat 21:47 |
Merhabalar,
Öncelikle Kamyon maketi yapty?ynyz için sizi kutlarym zira Kamyon yapymy zor olan bir modeldir. Gerek içerdi?i parça sayysy gerekse bütün olarak. Örne?in arabalarda ?asi ve üst kysym yekpare verilirken burda her parça tek tek montajlanmaktadyr. Püf noktasy kupanyn her parçasyny tek tek boyayyp sonradan monte etmek yerine önce biti?tirmek ve sonra komple boyamaktyr. Böylece sonradan biti?me yerlerinde olu?abilecek açyklyklar ya da uhudan kaynaklanacak kabarmalar önlenmektedir. De?i?ik yorumlar yapylmy?. Benim de söyleyeceklerim ayny sayylyr ama dilersen madde madde syralayayym. Zira bu yazacaklarym bir ele?tiriden ziyade ileride tekrar kamyon modeli yapacak olursanyz size y?yk tutmasy bakymyndan iyi olacaktyr. Ben senelerdir kamyon maketi yapan bir modelci olarak gördüklerimi aktarayym. Uygulamasy ve dikkate almasy sizden ;) 1) Renk mat siyah olmu? ki kamyonlarda ve araçlarda mat renk yoktur. Ha belki yary parlak (semi gloss) olabilir ama o da amerikan eski model araçlarda. O da çok nadir. 2) Pas di?er arkada?laryn dedi?i gibi abartylmy?. Yani kupasy, jantlary gycyr gycyr bir modelde o kadar pas pek görülmez. Belki ?asinin biti?me yerlerinde veya civatalaryn oldu?u kysymlarda hafiften bir akma ?eklinde olabilir ama di?erleri fazla gibi. 3) Mazot deposunu komple kirletmek yerine deponun dolum yapylan a?zy kysmyndan a?a?yya hafif akmy? gibi duracak bir mazot lekesi daha ho? durur. hani hafif ta?my? ta orada kalmy? ;) 4) Aracyn arka stoplary yok. Bu da görüntüyü etkiliyor. Stoplaryn konaca?y parçanyn iç kysmyna hafiften chrome silver sürer (bare metal de olabilir) ve üzerine gelen plasti?e de ?effar turuncu ve kyrmyzy uygularsanyz çok gerçekçi olur. 5)Egzostun tamamy pas içinde.Egzostun malzemesinin çelik oldu?unu dü?ünecek olursak paslanmasy imkansyz. Yok e?er çelik dy?ynda ba?ka bir metal ise o zaman yer yer ve gerçe?ine yakyn uygulanyrsa daha bir ba?ka görünür. Hele ki motordan susturucuya giden ara boru öyle bir paslanmy? öyle bir kabarmy? ki onu tek ba?yna resmetseniz diyecem herhalde okyanus altyndaki titanikten yyllar sonra çykartylmy? bir pasly direk parçasy. O ?ekilde paslanmy? ve kabarmy? bir borunun böylece bütün ?ekilde durmasy mümkün de?il. Dolayysy ile oranynda durumu pek gerçekçi de?il. Kabin içine ait bir resim var ama ordan gördü?üm kadary ile teferruatlar ve boya güzel. 6) Radyatör bütün kamyonlarda yary parlak ya da tam parlak siyah renkte olur. Sizin kamyonda renk açyk gri. Motorun gycyr gycyr parlamasy ama etrafyndakilerin bir o kadar pis ve pasly olmasy da uyumsuz. 7) Clear renk elinizde yoksa onu yapmanyn en basit yolu vernik içerisine bir damla turuncu veya kyrmyzy renk katmaktyr. Kary?tyrynca ayny olmasa bile yakyn bir renk verir. A?a?yya tamamen kirletilmi? bir kamyon maketi resmi ekliyorum. Burda alabildi?ine pas, kir ve ya? var. Model Amerikan ve yylyndan dolayy da bu hale gelmi? olmasy son derece do?al. Egsostu ve her yeri tamamen pislik içinde. Ama modelci maketini o kadar gerçe?e yakyn kirletmi? ki, arkada mavi fon olmasa da bir asfalt üzerinde resmetse gerçek mi de?ilmi anla?ylmasy çok ama çok zor Bütün bunlary yazmamdaki amaç size bir takym fikirler vermek ve daha iyiye yönelmenizi sa?lamaktyr. Ele?tirilerimden sakyn alynmayyn zira yapylan modele de modeli yapana da saygy duyarym. neticede ortaya bir eser çykmy?tyr. Yyi Çaly?malar. Koltu?un gerçekçili?ine dikkatinizi çekerim... Düzenleyen Moses - 25/10/2007 Saat 21:54 |
|
halil
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 28/10/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 27 |
Gönderim Zamanı: 27/10/2007 Saat 09:24 |
**** bu nedir yaaa. Gerçe?inden farksyz.
Düzenleyen halil - 27/10/2007 Saat 09:25 |
|
truckmania
Gönderim Zamanı: 27/10/2007 Saat 14:47 |
te?ekkür ederim Aslan a?abey önce ?unu söyliyim asla kamyondan vazgeçmek yok belki ileride ba?ka modellerde yaparym ama kamyon hep ön planda olacak ikincisi görü?lerin benim için çok önemli zira kamyon tecrübesi olan çok az ki?iden birisin özellikle koleksiyonunu yakyndan görmek isterdim ele?tirilerin insana eksikliklerini gösteriyor örne?in eksoz borusunun titanikten alynma parça gibi durdu?u fikrine modeli yapan ki?i olarak bende katylyyorum benim iki temel problemim var ilki malzeme bulamamak ikinciside atölyesizlik bu atölyenin içinde internete ba?ly bir bilgisyar ve boya atölyeside olmaly atölyem olmady?y için görü?lerimi sizlerle payla?yp öneri alamyyorum ?undan kesinlikle eminim e?er bu modeli yaparken aramyzda bir kaç görü? aly?veri?i yapabilseydik(tabiki fotolu görüntülü falan) modelde bu kadar hata olmazdy y?yklary volvoda dü?tü?üm hataya dü?memek için boyamadym acele edip y?yklary bozmak istemedim
dedi?in gibi kamyon yapmak çok zor yapan bilir hiç göründü?ü gibi de?ildir modeli yaparken gecenin ikisinde sinir krizi geçirdi?ini hatyrlyyorum gerçekçili?i yakalanaya çaly?yrken kendimizden geçiyoruz gönderdi?in resim çok güzel ilerde bende bu kadar güzel maketler yapmak istiyorum birde ben maketlerde eskitmeyi seviyorum yapmayy istedi?im birkaç projenin resimlerini yolluyorum Bu projelere ba?larken gerekli malzemeyi temin etmek benim için bi problem örne?in bi aracy lowlinere(alçak ?asi)çevirmek gerekicek nerden bulaca?ym bu malzemeyi türkiyede daha do?ru düzgün tyr maketi bile satylmyyor malesef bu problemleri halletti?imde öyle sanyyorum her ay bir modeli tezgahtan indiririm Aslan a?abey umarym halimi anlatabilmi?imdir tekrar te?eekkür ederim bu güzel sözlerin için iyi çaly?malar... |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |