![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 08/07/2007 Saat 21:45 |
Herkese merhabalar,
Temmuz ayy ba?y itibariyle i?i byrakmamla birlikte zembere?im bo?aldy ve kendimden geçercesine model yapar oldum. Kysmetse, Eylülde master programym ba?layana kadar da bu kudurmu?lu?um sürecek. Foto?raf makinama aly?yp resimlerini çektikçe syradan hepsini görü? ve ele?tirilerinize sunaca?ym efenim. Evde her yer maket kutusu oldu?u için, öncelikle beni en az u?ra?tyracak ve çabuk toparlanacak kitleri seçerek olaya daldym. Bunun dy?ynda da Armorama'daki campaignler (bizdeki ortak projeler gibi) do?rultusunda üretimler devam edecek. Seçti?im kitlerden biri Tamiya'nyn eski M1 Abrams kiti. 1982 model olan bu kit, 35124 kutu numarasyna sahip. Çykty?y senelerde Abrams henüz yeni bir icat oldu?u için kutunun içi biraz cafcafly.Kutunun içindeki açyklamalarda "Bazy bilgiler hala gizli oldu?u için..." türünden yazylar bile mevcut. Ares bundan bir adet AFV yary?masy için etmi?ti, görenler oradan da hatyrlayacaktyr. Gerçekten çabuk toplanan, bazy yerleri hariç çok u?ra?tyrmayan, az parçaly bir kit. Depomda Dragon'un M1 Abramslary syrada bekledi?i için benim için biraz da el aly?tyrmasy olacak. ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Ylk olarak yürür aksamla ba?ladym. Tekerlerin etrafynda kalyp izleri oldu?u için hepsinin tek tek komple zymparalanmasy gerekti. Açykçasy 28 adet teker oldu?unu dü?ünürsek, çok iç açycy de?ildi. Sonrasynda arka tarafy da takarak ?asiyi hazyrlamy? oldum.
![]() Bugün tareti de toparladym ve gövdenin yvyr zyvyryny taktym. Taret etrafyndaki metal çybyhlarla u?ra?madan önce her ?ey biraz kuruyup kendine gelsin diye ?u an nadasa byrakmy? durumdayym. Sonra resimleri çekilecek. Kitle birlikte sürücü ve ni?ancynyn önündeki camlar ?effaf verilmi?. Tankyn gerçe?inde bu camlaryn tuhaf y?yk yansytma ve yansytma açysyna göre renk de?i?tirmesini göz önünde bulundurarak ?effaf maviye boyamayy dü?ünüyorum. Zira y?y?a ve açyya göre camlar foto?raflarda lacivertten parlak kyrmyzyya kadar farkly renklerde görünmekte. Asyl takyldy?ym nokta kamuflajy. Ares'e uygulady?y MERDC kamuflajy hakkynda sorular sormu?, fakat kendim tanky NATO kamuflajy ile boyamaya karar verdi?imden üstünde durmamy?tym. Fakat o syralardaki NATO kamuflajy boyama gazym, elimde NATO boyama gerektirecek yy?ynla mal oldu?undan hyzla kaçty ve kürkçü dükkanyna dönerek MERDC kamuflajy boyamaya karar verdim. Gelgelelim, bu kamuflaj hakkynda do?ru düzgün bilgi ve özellikle resim bulamamaktayym. Buldu?um M1 Abrams resimlerinin alayy çöl. Çöl olmayanlary da Almanya'da falan tatbikatlarda çekilen NATO kamuflajlylar. Kysacasy bu konuda yardym gerek. Yardymcy olabilecek arkada?lar varsa çok sevinirim. Bir de hiç bilgi bulamazsak, Tamiya'nyn kamuflaj ?ablonu ne kadar do?rudur? Araçlar genelde fabrikada boyandyklary için ?ablonlar standart, fantaziye kaçmak istemiyorum... |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
Burak Öztan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
![]() ![]() ![]() |
Senin AFV li topikleri görünce direkt aklyma 72 ölçekler geliyor nedense. ?imdi bunu görünce sevindim açykçasy. Kolay gelsin diyeyim ?imdiden. Ço?u bitmi? azy kalmy?.
Ayryca Tamiya verdiyse o boya ?emasyny do?rudur :). Yasla gitsin. Dragon'da döktürürsün sonra. |
|
![]() |
|
hudaverdi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
![]() ![]() ![]() |
nato dü?ünecek olursan tamiya bunu yrak sava?y için yeniden kutulady.kosova içinde gayet güzel decal ve ?ema var elimde(orta maly bradley tarzy).aklynda olsun.
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Herkese tekrar selamlar!
Kitimiz aradan geçen uzun süre içerisinde ilerleme kaydetti. Ylk önce MERDC için kullanaca?ym renkleri deneme-yanylma yöntemiyle bulmaya çaly?tym. Elimdeki kahverengileri referans resimleriyle kar?yla?tyrma ve örnek tablolardaki renkleri deneme a?amalarynda üç kere kahverengi rengini de?i?tirerek son olarak Humbrol No:29 Dark Earth'de karar kyldym. Muhtemelen yanly? bir seçenek ama daha u?ra?mak istemiyorum, zaten yapaca?ym tank aslen tamamen Forest Green byrakylmy?, her halikarda yanly? olacak. Kamuflaj için daha çok i?ime yarayaca?yny dü?ünerek Armorama'daki bir üyeden Hasegawa'nyn MERDC ?emaly planyny aldym, bunu bir A3 boyutundaki ka?yda bastyrdym. Bilindi?i üzere Tamiya'nyn boyama ?emasynda aracyn sa? tarafy eksik. Renge karar verdikten sonra ilk olarak tekerleri ye?il ve kahverengiye boyadym. Tekerlerin kauçuk kysymlaryny Humbrol'un mat siyahyyla renklendirip kurumaya byraktym. Kuruduktan sonra vinil paletleri taktym, Tamiya'nyn bu paletlerinin çok ba?aryly oldu?unu söyleyemem... Kopacak gibi duruyorlar. ![]() Gövdenin üst kysmyny da makinaly tüfek gibi yvyr zyvyrlar hariç birle?meye hazyr hale getirdim. Tamiya bu kiti motorize verdi?i ve gövde takylyp çykarylmak için tasarlandy?y için tam kapanmaz korkum vardy, hakly çykty.... ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Gövdenin üst ve altyny birle?tirip kapatty?ymda tam oturmady?yny gördüm. Biraz tra?lama, az biraz macun ve ittirip kaktyrma seansy sonrasynda beni tatmin edecek bir birle?me oldu. Daha kasmayyp öyle byraktym.
![]() Bu a?amada tankyn eksik gedik parçalaryny da toparladym, ?effaf parçalar hariç her ?eyi taktym. Sadece üstteki resimlerde delik bir kare ?eklinde gözüken yerdeki parçayy yapy?tyrmadym. Böylelikle boyama i?lemi bitince çykartyp ?effafp parçalary içine tyky?tyrmam mümkün olacak. Resimlerde bir dikkat çeken nokta da namlunun yerlerde sürünmesi olabilir. Tamiya namlu hareketli olsun diye arkadan bir vida ve somun yardymyyla tutturulsun demi?. Gelgelelim bende vida varken somun kayyplardaydy, yeterince syky?mayynca bo?ta kalan namlu da a?yrly?yyla dü?üyordu. Bu sorunu da namlunun alt ve üstüne içten parça ekleyip namluyu sabitleyerek a?tym. Artyk hareketsiz ama hareketli olup da yerleri süpürmesinden iyidir. Her ?ey bitince genel olarak Humbrol Matt 29 Dark Earth (Koyu Toprak) rengiyle komple boyadym. Bu Humbrol boyalar kururken amma da koku yapyyor yahu! ![]() Boyaya 2 günlük kuruma süresi verdim. Bugün itibariyle Humbrol No:116 ile ye?il kysymlaryn boyasyna giri?iyorum. Sonumuz hayrola! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Bugün ö?leden sonra ak?amy M1 Abrams'yn ye?ilinin boyamasyyla geçirdim. Kahverengi olarak Humbrol No:29 Dark Earth (Koyu Toprak) kullanmy?tym, ye?il olaraksa Humbrol No:116 (U.S. Dark Green- Amerikan Koyu Ye?ili) olarak kullandym.
Tamiya'nyn boya ?emasy eksik kaldy?y için Hasegawa kullandy?ymy söylemi?tim, bazy noktalarda farklylyklar gösteriyorlar, ben Hasegawa'ya sadyk kaldym. Buyurunuz efendim, boyama a?amasynyn ortasynda, gövdeyi bitirip tarete geçerken: ![]() Gövdenin sa?y ve solu: ![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Bunlar da tareti boyadyktan sonra:
![]() ![]() Renklerin do?rulu?u hala kafamy kurcalasa da elimdeki MERDC standartyyla boyanan di?er araçlaryn resimlerini a?a?y yukary tutuyor. Çöl veya NATO kamuflajy boyanmayan bir Ybram yapmak da ho?uma gitti açykçasy. Boya bazy yerlerde syçrama/ta?ma gibi durumlar ya?asa da, di?er iki rengi attyktan sonra toplu bir rötu? çaly?masy görece?inden pek umursamadym. Bir de ?u an fazla mat ve cansyz görünüyor, vernik atyp renkler dolgunla?tyktan sonra epey farkly bir araç olaca?yny dü?ünmekteyim. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Demin hayvana kum rengi yerine geçecek çok açyk kahvesini de attym. Bu renk için de elimdeki renkleri kary?tyryp Humbrol No: 121 Pale Stone (Soluk Ta??) kullanmaya karar verdim. Ylk ba?ta içine biraz daha kahve katmayy dü?ünüyordum, sonra oldu?unu gibi kullanyp gerekirse üzerinden geçmeye karar verdim.
Boyarken pistole birden rahatsyzlandy, aksyryp tyksyrmaya ba?lady, arada boyayy tükürüp atty arada düzgün atty. "Yahu noldu buna" deyip boya kyvamy ve basyncy de?i?tirdim nafile, bir düzgün bir tükürüklü olunca da boya bazy yerlerde fazladan syçrama yapty, bana ek düzeltme i?leri çykty. Pistoleyi temizlemek için açynca zanlyyy tespit ettim. Byyyklyk görevinden istifa eden bir adet kyli kendini yerçekiminin kollaryna byrakmy? dü?erken yolda üstü açyk boya haznesini görünce dayanamamy?, "?öyle bir güzel havuz sefasy yapmadan gitmem" diyerekten içeri dalmy?. Sonra havuzun dibinden kum çykartyrken pistoleyi tykamy? kerata. Kendisini i?nenin üzerinde boyaly ve i?neye symsyky sarylmy? buldum, al sana havuz sefasy diyerek klozete yolladym, artyk oradan deniz sefasy da yapabilir. Bu küçük hikayeden sonra buyurunuz resimler: ![]() ![]() Bu ak?am siyahyny da atmak istiyordum ama kaçak byyyk macerasy sa?olsun vakit kaybettim, saati de 00.00 yaptyk. Artyk kalany yaryna okul sonrasyna, bizi izlemeye devam edin. Son renk olan siyahy da attyktan sonra syçrayyp akan kokany rötu?lama ve sonrasynda parlak vernik çylgynly?y ile devam edece?iz. Programymyza bu ak?am burada son verirken, ?en kalyn, esen kalyn. Yyi geceler, iyi modeller. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
heydrich
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
![]() ![]() ![]() |
Olmaz bööle Abrams:)Hadi bitir...çabuk!!!Spor Araba gibi Tank bu , güzeldir.
|
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Dün araya giren bir sürü i? güç sebebiyle dokunmak kysmet olmady. Bugün bo? günüm olmasyny fyrsat bilerek kamuflajyn son rengi olan siyahla giri?tim. Hava tabancam bugün de benimle dalgasyny geçti, test ediyorum boyuyor, modele getiriyorum teti?i çekiyorum tyk yok "Haydaaa" diye yine test etti?im yere götürüyorum, teti?i çekiyorum biraz durup tekrar boya vermeye ba?lyyor. Y?neyi falan yamulttum galiba... Neyse, yine de kavga dövü? bitirdim i?imi, çok inatçyyymdyr.
Siyahlarla birlikte arkada? ?u hale geldi, iyice bir "yabancy" gözüktü gözüme. ![]() ![]() Bugün rötu?unu yapyp verni?e hazyrlarym diyordum, gelgelelim Badger 100G böyle artistlik yapacaksa i?imiz zor. Sorunu çözebilirsem devam edece?im, kysmet bakalym. Y?neyi ve olmady kafa setini de?i?tirip tekrar deneyeyim, bakalym neler olacak. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Güzel gidiyor. Yine rolleri de?i?tik hadi bakalym hayyrlysy :) kompresör i?i çözülene kadar bir?ey yapamayaca?ym.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Çözülünce de yapmazsan külahlary de?i?iriz.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Boya isciligi güzel görünüyor.. Birde Abrams olmasa.. :)
Yikama yaglama yapacak misin? Düzenleyen freeman - 23/10/2007 Saat 20:16 |
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Daha karar vermedim ama muhtemelen yapmam, en fazla girintileri belli etmek için ana rengin koyusu ya?lyboyayla dokunup oralary doldurabilirim. Genel yykama yapmayy sevmiyorum.
Bir de renkleri soldurma amaçly içlerine beyaz katyp çok hafif geçsem mi diye dü?ünmüyor de?ilim. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Wash yapmamany tavsiye ederim. Toz yapman yeterli.
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Bakayym kaç ay geçmi? aradan... 7 ay... vay canyna.
Neyse, arada yava? yava? ilerlettim. Dün gece bitti. ![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
ardeth
![]() ![]() ![]() |
Güzel olmu?. Temiz çaly?ma aferim. :)
|
|
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |