![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 05/10/2007 Saat 09:16 |
1/35 tamiya king tiger (ardennes front) no:35252
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Kolay gelsin.. Yüzey uygulamasini Mr. Surfacer´le mi yoksa Putty ile mi yaptiniz? Nasil bir yöntemle uyguluyorsunuz? Su siralar bende king tigerlarla ugrasmaktayim, pürüzsüz yüzeylerinden kurtarmak gerek kedileri, ama daha önceki modellerde oldugu gibi cokta ugrasip zaman kaybetmek istemiyorum, pratik bir yolu var mi acep?
|
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
yüzey uygulamasyny putty ile yaptym. uygulama çok kolay. bir parça tuvalet ka?ydy koparyp katlyyorum ve üzerine fyndyk kadar putty sürüp yüzeye yaydyktan sonra ayny peçete parçasyyla yüzeye hafif darbeler ?eklinde vuruyorum. istedi?im pütürlü yüzey anynda olu?uyor. çok pratik bi yöntem. malzeme olmayynca aklyma ilk gelen bu oldu :)
|
|
![]() |
|
KFKF
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 26/08/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 378 |
![]() ![]() ![]() |
Kingtiger'yn tareti ve gövdesi dökme demir de?il, kaynak ile yapylmy?. Yüzeyin bu kadar pürüzlü olaca?yna emin misiniz?
|
|
Koray Fenman
|
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
"Kingtiger'yn tareti ve gövdesi dökme demir de?il, kaynak ile yapylmy?. Yüzeyin bu kadar pürüzlü olaca?yna emin misiniz?" katylyyorum... ![]() ![]() Düzenleyen Clio172 - 05/10/2007 Saat 15:37 |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Ana, daha geçen cumartesi çerçevesinde duruyordu bu?
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Bu kitin yüzeyi "Kaymak" gibi, ince bir sekilde yüzey yapmak gerekli bence.. Ama son fotoda cok abartii göründügü dogru, biraz zimpara ister gibi?
|
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
freeman in dedi?i gibi yüzey çok düzdü. di?er evimde bulunan tüm malzeme ilk fotoda görünenden ibaret :)
yine de dikkatiniz ve uyarylarynyz için çok te?ekkürler. haftasonu yüzeye zympara vurulacak . fotolarda yüzey oldu?undan daha pürüzlü çykmy? ayryca. astar ve boyalardan sonra pek pütürlü gözükmeyece?ini dü?ünüyorum. bu aracy daha önce modelini yapmayanlara ?iddetle tavsiye ediyorum. |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
king tigera astar attyktan sonra yüzeyi iyice zymparalamady?ymy farkettim ama çokta üzerinde durmadym çünkü bu aracy zaten dragonun arden kingtiger y için aly?tyrma olarak yapyyorum.... neyse 3 renk kamoyu tamiya akriliklerle attyktan sonra fyrça ile beneklerini yaptym. parlak vernik attyktan sonra halat kazma kürek vesaire yi boyadym... ?imdilik durum budur:
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
fotolara devam :
![]() ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
panzerjager
![]() ![]() ![]() |
araç parlak vernikli oldu?undan fotolarda bazy bölgeler ayna gibi parlamy?....
![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Sizinde yazdiginiz gibi, boyayi yiyince yüzeyin fazlaliklari cok belli etmis kendisini..
Izgaralarin olmamasi cok göze batiyor ne yazik ki, keske birseyler uydursaydiniz. Celik halatin ortasindaki 3 parcalik derinlik ölcme zimbirtilari ahsaptan oluyor bildigim kadariyla, sadece birbirinin icine gecmesini saglayan uclarindaki miller metal olmali?? Burda birde sorum olacak, King Tiger uzmani arkadaslara.. Ince halat genel olarak metal olarak düsünülüp o sekilde boyanir, ki benimde öyle boyadigim modellerim var.. Ama su aralar süpheye düstüm, acaba kalin ip olabilme ihtimali var mi?? Son olarak, Klasik soruyu bende burda sorayim, ahsap kisimlar neden yesil? Düzenleyen freeman - 13/03/2008 Saat 00:11 |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: freeman
Ince halat genel olarak metal olarak düsünülüp o sekilde boyanir, ki benimde öyle boyadigim modellerim var.. Ama su aralar süpheye düstüm, acaba kalin ip olabilme ihtimali var mi?? Yok. |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Tamam.
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: freeman
Celik halatin ortasindaki 3 parcalik derinlik ölcme zimbirtilari ahsaptan oluyor bildigim kadariyla, sadece birbirinin icine gecmesini saglayan uclarindaki miller metal olmali?? Onlar namluyu temizlemek için kullanylyyor. |
|
![]() |
|
idris
![]() ![]() ![]() |
Ynce halat için ek bilgi:
Çapy 14mm boyu 15 metre imi?. |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: idris
Onlar namluyu temizlemek için kullanylyyor. Bir alman sitesinde, benim yazdigim sekilde bir kullanim alanindan söz edilmisti.. Metal yada ahsap olmasi konusunda ne diyorsunuz?? |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Mesafe/derinlik ölçerler sadece topçu araçlarynda ta?ynyyor, boyutlary buna göre az daha uzun ve uç kysymlary yere saplanaca?y için sivri. Formunun de?i?ik olmasy lazym kysacasy. Zaten genelde pek sabit durup ate? etmek için kullanylmayacak bir tankta ta?ynmalarynyn da pek manty?y yok. Oysa hedefe oldukça uzaktan, do?rudan görü? açysy olmadan ate? etmesi gerekecek topçunun böyle bir ölçüye ihtiyacy olmaly diye dü?ünüyorum.
Bu Ydris'in de belirtti?i gibi namluyu temizlemek için olan harbi. Ben metal diye biliyorum, o parçalar birle?tirilerek uzun bir çubuk elde ediliyor ve namlunun içi iyice temizlenmek için kullanylyyor. Modelciler olarak yapmayy pek sevdi?imiz kapkara isli namlular çaty?ma sonrasy genelde ilk temizlenen yerlerden biri oluyormu?, çünkü namlunun içinde ve ucunda biriken pislikler düzgün ate? etmeye engel oldu?u kadar çok ciddi yangyn tehlikesi de do?urabiliyormu?. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |