Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Sdkfz250/10 1/35 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
onge
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 336
Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/09/2007 Saat 23:13
Personel figürlerini tesviye edip boyamakla i?e ba?ladym. Renkler, cilt için Revell 35, botlar için Gunze H17 Cocoa Brown, eldivenler için H47 Redbrown, Üniforma rengi ise H48 field gray.

Düzenleyen onge - 17/09/2007 Saat 23:16
"cure" le yeah tank cho she calcar
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/09/2007 Saat 23:21
Bir kat parlak vernikten sonra gölgeler için Burnt Umber ya?ly boya yykama, çok hafif napples yellow kuru fyrçalama yaptym. Üzerine gelen ve halen figürlerin üzerindeki parlakly?y istedi?im ölçüde giderememi? olan birkaç kat mat vernikten sonra diz çökmü? olan figürün ellerine kur?unkalem tozu ve Gunze Sooth ile kirletmeler yaptym. Yüzünü de kuru pastel ve ku?unkalem tozu kullanarak hafifçe kirlettim. Figürleri modelin üzerine yerle?tirip yanlaryna bir de syzynty yapmy? ya? tenekesi yerle?tirdim. Syzynty efekti için Tamiya x19 Smoke kullandym. Son durum budur.

Düzenleyen onge - 17/09/2007 Saat 23:24
IP
sinBAD
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 96
Alıntı sinBAD Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2007 Saat 02:10
Model zaten cok guzeldi figurlerde bir o kadar sahane olmus :D elinize saglyk
IP
GoodCat
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 185
Alıntı GoodCat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2007 Saat 11:52
Ellerinize sa?lyk.
Gölgelemelerde ana üniforma renginin biraz koyusunu kullansanyz nasyl olurdu acaba ?

Tolga
Back !...
IP
sadak ta?yyycy
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 440
Alıntı sadak ta?yyycy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2007 Saat 12:32
Mustafa Figürlerin gölgelemede ke?ke akrilik wash(yykama) kullansaydyn.
Hata kabul eden boya olmasy, ve parlama yapmamasy artylary.
E?er hangi akrilik boya dersen; daler&rowney marka(reklam olmamy?tyr umarym) tüpte satylan renkler.
Büyük kyrtasiyelerde ve sanatsal malzeme satan yerlerde bulabilirsin.

* Birde naçizane öneri figürlere mümkünse(eskitme için bile olsa) vernik atma, hafif olan detaylaryda kaybedersin sonra aman dikkat!

Düzenleyen sadak ta?yyycy - 18/09/2007 Saat 12:34
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2007 Saat 20:13
Tolga Bey, bilmiyorum denemek lazym. Figür konusunda çok tecrübeli de?ilim. Klasikle?mi?, bildik bir metod kullanmayy tercih ettim.
Serkan (umarym sensindir), ?u akrilik yykama tekni?ini bir türlü beceremedi?im için uygulamaktan korktum. Suyla inceltince yayylmyyor, alkolle inceltince de uygulama esnasynda alttaki boyayy zedeliyor. Suyla inceltip içine bula?yk deterjany koymayy denedi?imi hatyrlyyorum. Sonuç pek ho?uma gitmemi?ti. Kary?ymy iyi ayarlayamamy? da olabilirim. Hatyrlatman için sa?ol bir ara belki bir deneme daha yapyp nerede hata yapty?ymy bulmaya çaly?yrym. Parlama konusu vernik uygulamasynda yapty?ym bir hatadan ve ü?engeçli?imden kaynaklanyyor. Bir de Gunze'nin pekçok renginin parlak olmasy gibi bazen i?e yarayan bazen de sorun olan bir özelli?i de var ki hiç sorma..   

Bu arada merak edenler için, yayynlady?ym fotolar Canon EOS 400D ile aperture priority ayarynda iso1600 y?yk hassasiyetinde masa lambalarymyn sary renkli ekonomik ampullerinin y?y?y altynda çekilmi?, photoshop programynda auto levels özelli?i ile y?yk dengesi ve ufak ebatly olmasy için büyüklü?ü ayarlanmy?tyr. Bu özellikleriyle i?in eti?ine uygundur.

Düzenleyen onge - 18/09/2007 Saat 20:21
IP
sadak ta?yyycy
Üye
Üye
Simge

Alıntı sadak ta?yyycy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2007 Saat 20:22
[QUOTE=onge]Serkan (umarym sensindir), ?u akrilik yykama tekni?ini bir türlü beceremedi?im için uygulamaktan korktum. Suyla inceltince yayylmyyor, alkolle inceltince de uygulama esnasynda alttaki boyayy zedeliyor. Suyla inceltip içine bula?yk deterjany koymayy denedi?imi hatyrlyyorum. Sonuç pek ho?uma gitmemi?ti. Kary?ymy iyi ayarlayamamy? da olabilirim. [QUOTE]

Mustafa istersen bir daha anlatayym, akrilik yykama için malzemeler
1- Kaliteli bir bula?yk deterjany(marka vermiyorum)
2- Kaliteli bir akrilik boya(tüpte satylan, daler&rowney marka olabilir)
3- Çe?me suyu

Boya ile deterjan ayny miktarda olmak 'KAYDIYLA' bulamaç yapylyr ve üstüne istenilen miktarda su eklenir.
Ve yykama yapmak için materyel hazyrdyr.

Mustafa ?imdiden kolaylyklar.
IP
GoodCat
Üye
Üye
Simge

Alıntı GoodCat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/09/2007 Saat 20:33
Ya da elinizde su bazly br ya?ly boya var ise de?i?ik renkleri kary?tyrarak kullandy?ynyz ana rengin bir ton kadar koyusunu elde edebilirsiniz. Su bazly oldu?undan inceltmede su kullanyrsynyz ve bu durumda ana renge zarar verme gibi bir riskiniz de olmaz.

Tolga
Back !...
IP
heydrich
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 408
Alıntı heydrich Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/09/2007 Saat 12:26
Güzeeeeeeeel , devam...
vileda'dan isin kilici olurmu
IP
onge
Üye
Üye
Simge

Alıntı onge Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/09/2007 Saat 15:24
Peki ufak bir soru, diyelim ki yykamayy akrilikle yaptyk, üzerinden biraz zaman geçtikten sonra fazlasyny temizlemek, alttaki boyayy da zedelememek için ne kullanmaly? (Akrilik boya kürünü aldy?y zaman su ile çözülmez, tabii bula?yk deterjany i?i de?i?tirmezse...)

Buna göre mevcut figürlere yeniden yykama yapyp yapmama konusunu bir dü?ünece?im. Zira bir figür daha ekleyesim var..

Düzenleyen onge - 19/09/2007 Saat 15:25
IP
GoodCat
Üye
Üye
Simge

Alıntı GoodCat Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/09/2007 Saat 15:37
Normalde eskitme a?amasyna geçmeden önce ben parlak vernik atyyorum. Bu ?ekilde ana boyalary koruma altyna almy? oluyorum.

Ya?ly boyadan sonra e?er temizleme yapmam gerekiyorsa alkole batyrylmy? kulak pamu?u ile temizliyorum.

Tolga
Back !...
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/09/2007 Saat 16:43
Field Gray ile figürleri boyadyktan sonra piyasada akrilik baz da tüp boyalar satylyyor.Ben Marines diye bir akrilik tüp boya seti kullanyyorum. Bunlary suyla incelterek wash yapabilirsiniz. Böyle bir durumda bazy sorunlarla da kar?yla?mamy? oluyorsunuz ve ayriyeten de temizlemenize gerek kalmyyor. Nihayetinde ya?lyboyanyn verdi?i parlak görüntüden de eser kalmyyor. Ynceltti?iniz akrilik boyanyn kurumasyny bekleyin sonrasynda gerekli yerlere highlight efekti vermek için field gray'i beyaz ile bir-iki ton açarak kurufyrça yaparak uygulayyn.

Mesela en son boyady?ym Tamiyanyn pak 40 crew setinden figürler.

http://img102.imageshack.us/img102/4153/german1dv4.jpg

http://img130.imageshack.us/img130/7462/german2uo8.jpg
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
sadak ta?yyycy
Üye
Üye
Simge

Alıntı sadak ta?yyycy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 19/09/2007 Saat 23:17
Orjinalini yazan: onge

Peki ufak bir soru, diyelim ki yykamayy akrilikle yaptyk, üzerinden biraz zaman geçtikten sonra fazlasyny temizlemek, alttaki boyayy da zedelememek için ne kullanmaly? (Akrilik boya kürünü aldy?y zaman su ile çözülmez, tabii bula?yk deterjany i?i de?i?tirmezse...)

Buna göre mevcut figürlere yeniden yykama yapyp yapmama konusunu bir dü?ünece?im. Zira bir figür daha ekleyesim var..

Tabii ki az sulu bir temiz bezle silinecek yüzey Mustafa.(Tecrübeyle sabit)

Alttaki boyaya zarar vermez, parlama yapmaz.
Kolaylyklar.

Düzenleyen sadak ta?yyycy - 19/09/2007 Saat 23:18
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma