Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Revell 1:48 F-15E Strike Eagle | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Konu: Revell 1:48 F-15E Strike Eagle Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 16:49 |
kiti uzunca bir zaman önce hobbytimedan 33.5 ytl oldu?u günlerde almy?tym.bir ara yapayym diye niyetlenerek kokpiti ?öyle bir boyamy? sonra kaldyrmy?tym.yapmamaya karar verip elden çykarmaya bile çaly?tym ama sonuçta kit bende kaldy ve geçen ay yapymyna ba?ladym.
kit için herkesin ortak kanaati ölçe?indeki en iyi f-15e kiti oldu?u.ben yinede yapymy syrasynda zorlandy?ym ve dikkat edilmesi gerekti?ini dü?ündü?üm bir iki yerden bahsedeyimki yapanlar içinde süpriz olmasyn. kitin hava alyklarynyn iki yanyndaki gövde yakyt tanklarynyn oturtulmasy insana kan kusturuyor.bolca macun temizlik ve detay açma gerekiyor. kitin kanatlary gövdeye biti?ik fakat tamamy de?il.geri kalanyny siz yapy?tyryyorsunuz uçlara do?ru.bu a?amadada dikkatli olunmasyny ve yapy?tyrylmadan önce iyice temizlenip öyle yapy?tyrylmasyny öneririm.birle?im yerlerinde seviye farky kaldy benim modelimde ve düzeltene kadar pek çok detayy kaybettim.detay açmakta her babayi?idin harcy de?il en azyndan ?imdilik benim için öyle. bir di?er hususta ön gövdenin arka gövdeye birle?tirilmesi.bu i?lemi yapmadan önce hava alyklaryny yapy?tyrmayyn.bu temizli?i düzeltmeyi zorla?tyryyor. kokpit yapymy bittikten sonra motorun hava kanalyny yapyyoruz.kanaly takiben kompresör giri?indeki byçaklar verilmi?.modeli yapacaklara,bu byçaklary yapy?tyrmadan önce hava kanalynyn tesviyesini yapmalaryny,sonra boyayyp parlatmalaryny en son olarakta byçaklary yapy?tyrmalaryny öneririm. geleyim ben ne yaptyma..maketi topladyktan sonra tamiyanyn akrilik dark greyini makete attym.bu renk gerçek renge göre epey koyu kaçty ama bu olsun dedim.modeli parlatmak ve verniklemek için FUTURE dan ba?ka hiçbir?ey kullanmadym.sadece son katta yary parlak görünüm için future un içine çok az tamiya flat base kattym.future un en sevdi?im yany,ortalyk misler gibi parüm kokuyor.model hala daha,güzel kokuyor:)inceltme istemiyor,kapa?yndan direk hazneye dökülebiliyor ve di?er malzemelere göre ekonomik.bunun yerine prontoda olabiliyor fakat siz hiç u?ra?mayyn Süleyman beyden future edinin. modeli ya?lyboya ile yykayyp panel çizgilerini belirginle?tirdim akabinde toz pastelle eskitme uyguladym.kanopinin kalyp izini zymparalayyp future a daldyrdyktan sonra iz yok oldu.gayet ba?aryly bir yöntem.compondla ovcalamaya göre daha az zahmetli.gerçekten mucizevi bir olay,camada çok tatly bir parlaklyk kazandyryyor. gelelim resimlere.daha iyi resimler çekmek isterdim fakat makinama su kaçyrdym ve objektife su girdi.su buharla?tyktan sonra temizlendi fakat objektifin iç kysmynda hala tortu kaldy?yndan dolayy netlemede sorunlar var.netlemeyi manuel olarak kendim yapmak durumunda kaldym.kusura bakmayyn.. Düzenleyen Burak - 16/09/2007 Saat 16:50 |
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 16:51 |
|
|
Burak
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 16:54 |
seyrüsefer y?yklary için Kaan Gök'ün tekni?ini uyguladym.y?y?y parlak beyaza boyadyktan sonra üstünü ?effaf asetat kalemi ile (cd kalemi) ile boyuyoruz.onunki kadar iyi olmasada gerçe?e daha yakyn oldu. burdaki dekal yüzey düz olmady?y için oturmayacak gibi göründüysede microsol yardymyyla böyle bir yüzeye bile çok iyi oturtuldu.dekali yüzeye a??a?y yukary oturttuktan sonra üstüne microsolle mesaj yapyn ve 5-10 dakika bekleyin.dekal oturmu? oluyor.tabiki daha eski ve yypranmy? dekallerde daha dikkatli davranmakta fayda var. |
|
Burak
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 16:58 |
burner can denilen kysmyn içi beyaza boyandy (bu bölge seramik ile kaplyymy?) ve ya?ly boya ile yykandy. future ile parlatylan kanopi,daldyryp çykarmak yeterli.bu i?lemden sonra parçanyn üstüne bir kap örtmekte fayda var,çünkü henüz kurumayan future tozu üstüne çekip yapy?tyryyor. |
|
Burak
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 16:59 |
|
|
Burak
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 17:01 |
tekerlekleri boyamak için hamur silgi kullanyyorum.hamur silgiden bir parça koparyp yuvarladyktan sonra bunu tekerin ortasyna oturtun.sonra parma?ynyzla basyp yayyn.jant kapanycaktyr.geri kalanyda airbrushla tekerlek rengine boyayyn. ben siyaha biraz koyu mavi katarak daha gerçekçi bir lastik hamuru rengi elde etmeye çaly?tym.oldu?u kadar..:) |
|
Burak
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 17:02 |
|
|
Burak
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 17:07 |
kokpit ve tüm kit kutudan çykty?y gibi bitirildi hiçbir detay eklemedim.zaten model çok güzel ve detayly.bana göre kokpitide çok güzel. burda Ufuk Aydyner'in folyo tekni?ine benzer bir teknik uyguladym fakat yapy?kanly folyo yerine mutfak folyosu kullandym.kürdanyn ucuyla japon yapy?tyrycysy sürüp folyonun mat kysmy içe gelecek ?ekilde yapy?tyrdym.daha zahmetli fakat özen gösterilirse ayny i?i görür. burdada yine Ufuk Aydyner'in motor boyama tekni?ini uyguladym.metalik boyanyn üstüne tamiya clear blue sykarak bu etkiyi elde ettim. modeli bitirirken bu derece parlak olmasyny tercih ettim.future a katty?ym flat base ile modelin pasparlak görüntüsünü almak ama yinede gövdedeki azda olsa parlamanyn kalmasyny istedim. umarym be?enmi?sinizdir;) |
|
jet x
Üye Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 17:54 |
F-15 esasly bir uçaktyr modelleride öyle, modelin ana ini? takymlaryna inik efekti vermi? olmana ra?men sanyrym ön lasti?i unutmu?sun( nazar boncu?u olarak kabul et) , ayryca HUD camynyn kenarlaryna ye?il asetat kalemiyle bir geçersen ( Nasa Marita abininkiler öyle ) ve silah i?inide kenar kö?eden halledersen çok daha estetik duraca?yna eminim .Revelle ne diyelim artyk bu kadar detayly model yap silah verme.Sonuç olarak güzel bir çaly?ma olmu? ,tebrik ederim.
|
|
phantom80
Üye Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 19:00 |
Burak karde?im eline sa?lyk.Bu arada forumda iyice hareketlendi:)
|
|
Burak
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 19:19 |
abi tekerler kutudan öyle çykyyor zaten.ön tekeri hallettim sa?ol.
ye?il olayyny yapyyym dedim bi yere sürdüm,baktym olmady,yeterince ?effaf de?ildi.x22 ile ye?il kary?tyryp süreyim falan dedim onada kasmadym byraktym böyle. silah için her türlü yardyma açy?ym.mümkünse gbu yada mk serisi olsun:) |
|
lantirn
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 02/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 95 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 20:44 |
bence ?ahane olmu?..
|
|
xxcroc
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 29/07/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 22 |
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 21:29 |
burak bey ne kadar güzel desem az kalyr
ellerinize sa?lyk darysy benim f-15'in ba?yna |
|
Burak
Gönderim Zamanı: 16/09/2007 Saat 22:28 |
çok te?ekkür ederim.benimki 3 küsür sene yatty:)
|
|
Burak Özdil
Üye Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
Gönderim Zamanı: 17/09/2007 Saat 08:05 |
Elinize sa?lyk çok güzel görünüyor.
|
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
cemdogut
Üye Kayıt Tarihi: 11/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 402 |
Gönderim Zamanı: 17/09/2007 Saat 09:31 |
Merhaba,
Burak bey güzel bir F-15E olmu?,elinize sa?lyk. Kitten silah çykmamasy gerçekten revell almanyanyn hyyarly?y, bu kitin amerikada piyasaya çykankutulu halinde silah çykyyor. iyi günler... |
|
do?ru yabancy model olaca?yna, yanly? Türk modeli olsun...
|
|
Clio172
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
Gönderim Zamanı: 17/09/2007 Saat 11:31 |
elinize sa?lyk güzel görünüyor.
|
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
jet x
Üye Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
Gönderim Zamanı: 17/09/2007 Saat 18:12 |
Burak ?u aralar evden bir hayli uzakta yo?un mesailerle cebelle?mekteyim , eve döndü?ümde bizim kalan parçalary bir kary?tyryp bakarym ?ayet bulabilirsem seninle PM'den irtibata geçer gönderirim.
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |