![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 12/09/2007 Saat 11:46 |
Selamlar..
Gelismek icin üretmek sart parolasi ile bu kez Revell´in 1995 te cikardigi, kalibi aslen Dragon´a ait olan Jagdpanther´i sectim.. Aracin sekli ve kutunun icerigi itibari ile kolay bir kit.. Daha önce gec versiyonunu yaptigim bu modeli secmemde ki esas amac, kendimdeki gelisimi karsilastirmali görebilmek, airbrush pratigi yapmak, ve bazi yeni teknikleri denemek.. Her zaman ki gibi acma kollarini, tutma saplarini ve far kablosunu metal telden kendim ürettim.. Izgaralar eski bir cüzdandan gelme, ilk kez böyle bir sey denedim, hem ekonomik hemde sonuclari tatmin edici.. Cekme halati metalden kendi üretimim, hep kopmus yapiyordum bu kez saglam yaptim.. Namluya sardigim kamuflaj agi sargi bezinden.. Paletler bakla tabir edilen tekli parcalar halinde.. Araca 3 renk kamuflaji serbest ile attim.. Bu patternde cetvelle cizilmis gibi duran cok keskin hatlar hosuma gitmedigi icin herhangi bir maskeleme yapmadim.. Aracin disa acilan kapaklarini beyaza boyadim, kitin bitiminden sonra elime gecen bir kaynakla bunun yanlis oldugundan emin oldum.. Bundan sonra bu konuya dikkat edecegim.. (Bu arada aracta yaptigim bazi degisikliklerin aslinda gercekte olmadigini ögrendim, küpe olsun diyerekten dokunmadim buraya, bakalim kim bulacak :P -Tabi aslinda orjinali ile cok fark vardir, benim yaptigim hatayi kim bulacak yarismasi bu :)-) Aracta figür kullanmak istidigimden, elimdeki bu aracin kapaklarina en uygun figürü sectim.. Tamiyanin Jagdpanzer L 70 kitinin figürü sansli arkadas oldu.. Üst kapaklar cok kötü oldugu icin, arka kapagi acilir kapanir yapip, figürü buraya yerlestirdim.. (Figür boyama en zayif oldugum yer :( ) Arka tarafa yerlestirdigim varil yine tamiyadan.. Aracin arkasindaki kancalara ince tel ile baglayarak sabitledim.. Görüntü güzel gibi ama varilin boyamasindan pek memnun kalmadim.. Aracin yanlarindaki ve yol tekerlerindeki camuru (Pascalpati arkadasin tavsiyesi üzerine) sünger ile yaptim.. Sonuc cok hosuma gitti, tekrar tesekkür ederim teknik icin ;) (Bu arada yol tekerlerinin kaucuk kismini permanent kalemle boyadim, hem hizli, hem kolay.. Tavsiye ederim) Kitin orjinal dekalleri cok kötü, aslen beyaz cerveceli siyah rakamlar istiyordum, ancak eldeki dekallerden en uygun olarak bunlar göründü gözüme.. Velhasil kolay, cabuk, faydali bir calsima oldu.. Hatalarimi ve eksiklerimi bir kez daha gördüm, tecrübeleri arti hanesine ekleyip, siradaki modele gectim.. Resimleri cektikten sonra bazi hatalari bariz bir sekilde görebildim, elimden geldigince düzelttim.. Paletlerdeki cok belirgin kalip izleri, cekme halatinin kalkan boyasi gibi.. Aracin yapim asamalarini merak eden arkadaslar, asagidaki linkten ulasabilirler.. ![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() ![]() Her türlü elestiri-görüse aciktir.. Selamlar.. |
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
sanyrym yary?mayy kaybettim. dedi?iniz hatayy bulamadym :)
elinize sa?lyk. ilk gözüme çarpan kapa?yn pozisyonu oldu. figürün bulundu?u kapak kapaly iken daha güzel duruyor bence... figürü varili tutarken konumlandyrabilirsiniz belki.. Düzenleyen panzerjager - 12/09/2007 Saat 13:45 |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Kopya veriyorum, sa? çamurluk :) Ama Panther anatomisi bilmeyen biri için zor bir soru(ben de kopya çektim zaten).
Burak'yn söyledi?i gibi figürü belki tekrar konumlandyrabilirsin, kapa?yn desteksiz öyle durmasy do?al görünmüyor. Eline sa?lyk Özgür. Fato?abla müdahalesi ho?una gitmiyor ama bence bu resimler de biraz sary tonunda olmu?, benden söylemesi. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Lonewolf
Admin Group ![]() ![]() Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sa?lyk Özgür. Oldukça güzel bir maket olmu?.
Benim tek bulabildi?im ?ey foto?raf hususu. Gerçekte mavi olan fon bir çok fotoda gri çykmy?. Bu da di?er renklerin de hataly oldu?u anlamyna geliyor. Fato?abla iyidir, gerekti?inde Ay?e teyze gibi imdadymyza yeti?ir :) Düzenleyen Lonewolf - 12/09/2007 Saat 14:39 |
|
Kaank
|
|
![]() |
|
S@N@Ne!!!
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 12/09/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2 |
![]() ![]() ![]() |
Merhabalar. Yeni üye oldum ve ilk mesajym bu topice oluyor.
Maket çok güzel görünüyor. Ancak o varili neden arkaya koydu?unu anlayamadym. Hiçbir Alman aracynda öyle bir?ey görmemi?tim. Birde namlu üzerindeki sargy bezi güzel görünse de bence yanly? olmu?. Namlu nasyl geri tepecek? :) Namlunun ucundan birkaç santim geriden ba?latyp iki tarafyndan yere sakytyrsan çok güzel bir kamufla? olur. |
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: S@N@Ne!!!
Ancak o varili neden arkaya koydu?unu anlayamadym. Hiçbir Alman aracynda öyle bir?ey görmemi?tim. ![]() |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sa?lyk.
Varil konusunda katylyyorum. Tabii bo? olup olmady?y da önemli. Ancak yakyt bidonlary, variller dü?man piyadeleri için açyk hedef te?kil ediyor. Haliyle varil bence gereksiz bir ekleme olmu?. Düzenleyen ardeth - 12/09/2007 Saat 15:16 |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
judas
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 772 |
![]() ![]() ![]() |
Birçok Alman tanky uzun mesafeli intikaller syrasynda motor kaputunun ustunde varil ta?yr.
![]() |
|
![]() |
|
Clio172
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 511 |
![]() ![]() ![]() |
elinize sa?lyk çok güzel bir bitim (aly?ty?ymyz gibi).
benim gözüme çarpan - sol 2. yol tekerle?i hizasynda palette bir aksilik olmu? herhalde. - namlu örtüsü ele?tirisine katylyyorum. bu yazdyklarym kady kyzynda olacak cinsten hata demiyeyim de eksik diyelim, onlarda siz sordu?unuz için. varilin kendisi ve içerisindeki madde konusunda bir fikrim yok ancak yakyt bile olsa günümüzde challenger ve sovyet tanklarynyn hemen hepsinde açyk hedef te?kil eden variller mevcut. varilde benzin olsa dahi piyade mermileri ile patlamasy çok zor. ancak hollywood filmleri ve bilgisayar oyunlarynda öyle oluyor. gerekli güvenlik önlemleri alynmy? olarak yanan sigarayy benzinde söndürmü?tüm :) (!!!! denemeyiniz !!!!) saygylar. |
|
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011) |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
:)
Düzenleyen ardeth - 12/09/2007 Saat 17:44 |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Benim de gördü?üm kadaryyla modern araçlar olsun, WW2 araçlary olsun, yakyt ihtiyacy oldu?unda varil genelde ta?ynyyor. Modern Sovyet araçlarynda örne?in, genelde arkada 2 yakyt varili ta?ymak için yer vardyr, ancak bunlar sycak çaty?ma öncesi ya bo?tur ya da araçtan ayrylyr. Sonuçta kimse üstünde kolay yanycy bir maddeyle ate?in ortasyna dalmaz. Fakat tank kumandany dy?aryya tefti?e çykmy?ken ve araç herhangi bir çaty?ma sahnesinde yer almazken "Varil olmaz efenim yanar" demek yetkisi bence izleyicide de?ildir.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Yorumlariniz icin tesekkür ederim arkadaslar..
Figürü modele yapistirmadim. Figürün, kullanildigi fotolarda düsmeden durabilmesi icin kapakla sabitledim, o nedenle ilginc bir görüntü olusturuyor sanirim.. Zemin rengi disinda fotolarda renk yanilsimasi yok aslinda.. Fotograflarda tek mavi olan yer zemin, onda da oynama yapmadim. Son karede zemin oldugu gibi (Mavi)görünürken aracin renklerinde bir farklilik yok.. Aslinda sözü gecen abla ile Emre münasebeti ile bir kac -online- deneme yaptik, ama benim pek hosuma gitmedi, yapay geldi..iki komutla bütün zeminler maviye dönebilir ;) Varil konusuna gelince, arkadaslarin ekledigi fotolardan görüldügü üzere bu varolan bir uygulama.. Söz konusu araclarin yakit tüketimi düsünülürse, ikmal ihtimalinin düsük oldugu durumlarda yanlarina böyle varille yakit aliyorlarmis.. Orjinalini yazan: S@N@Ne!!!
Birde namlu üzerindeki sargy bezi güzel görünse de bence yanly? olmu?. Namlu nasyl geri tepecek? :) Namlunun ucundan birkaç santim geriden ba?latyp iki tarafyndan yere sakytyrsan çok güzel bir kamufla? olur. Haklisiniz..Bu biraz deneme amacli oldu, bundan sonra daha farkli sekillendirecegim.. Tesekkürler.. |
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Clio172
- sol 2. yol tekerle?i hizasynda palette bir aksilik olmu? herhalde. Haklisiniz, o noktada palet baglanti yerinde degisiklik yaptim.. Genis acidan cok belli olmuyor, ama yakinlasinca "Ben burdayim" diye bagiriyor.. |
|
![]() |
|
Lonewolf
Admin Group ![]() ![]() Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: freeman
Zemin rengi disinda fotolarda renk yanilsimasi yok aslinda.. Fotograflarda tek mavi olan yer zemin, onda da oynama yapmadim. Son karede zemin oldugu gibi (Mavi)görünürken aracin renklerinde bir farklilik yok.. Aslinda sözü gecen abla ile Emre münasebeti ile bir kac -online- deneme yaptik, ama benim pek hosuma gitmedi, yapay geldi..iki komutla bütün zeminler maviye dönebilir ;) Sorun foto?raf makinasynyn beyaz dengesindeki hatadan kaynaklandy?y için sadece maviler bozuk, di?er renkler düzgün ?eklinde bir?ey olmaz. Tüm renklerde bariz bir sary yo?unlu?u var gördü?üm kadaryyla. Gerçi siz nasyl tercih ederseniz öyle olsun ama böyle güzel modellerin yanly? görünmeleri içime sinmiyor. ?öyle daha do?ru gibi oldu?unu tahmin ediyorum. ![]() ![]() |
|
Kaank
|
|
![]() |
|
freeman
![]() ![]() ![]() |
Biraz photoshop calismaliyim :)
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |