![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 11/09/2007 Saat 22:45 |
Uzunca bir süredir üzerinde u?ra?ty?ym Dragon'un Sdkfz 250 kitini nihayet bitirdim. Ufak bir diorama çaly?masyna dönü?türmeden önce sabredemeyip foto?raflaryny çektim. Hernekadar tesviye, boya kalitesi, parlak ve mat olmasy gereken yerler istedi?im gibi olmadyysa da genel anlamda çok keyif aldy?ym bir model oldu.
De?erli modelci dostlar, umarym yayynlady?ym fotolary sizler de keyifle izlersiniz.... ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen onge - 11/09/2007 Saat 22:51 |
|
"cure" le yeah tank cho she calcar
|
|
![]() |
|
onge
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/03/2006 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 336 |
![]() ![]() ![]() |
Devamy...
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() Düzenleyen onge - 11/09/2007 Saat 22:53 |
|
|
|
![]() |
|
hudaverdi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
![]() ![]() ![]() |
panzer gray in tonu çok iyi.kary?ym my yoksa direkt mi?(direkt ise marka ve numero?kary?ym ise yine marka,numero ve oranlar?)
|
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Aracyn üzerindeki kyrmyzylyk nedir? pas efekti mi?
Düzenleyen ardeth - 15/09/2007 Saat 19:11 |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
heydrich
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
![]() ![]() ![]() |
Tonlamalar çok ho?uma gitti , oldukça be?endim.Ellerine Sa?lyk....
|
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
![]() |
|
lterlemez
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
![]() ![]() ![]() |
Eline sa?lyk, gerçek gibi duruyor. Dio'yu da sabyrsyzlykla bekliyorum.
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
![]() |
|
GoodCat
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
![]() ![]() ![]() |
Gerçekten çok güzel olmu?. Ellerinize sa?lyk.
Renk ve tonlamalarda kullanylanlary yazmanyz mümkün mü acaba ? Tolga |
|
Back !...
|
|
![]() |
|
panzerjager
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 651 |
![]() ![]() ![]() |
evet gerçeken panzer grisi güzel olmu?. dioramanyn konusu nedir. varsa diorama çaly?malaryndan da görüntü isteriz(isterim :) )
|
|
![]() |
|
hudaverdi
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 01/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 337 |
![]() ![]() ![]() |
kopya çekmeyin lan benden,önce ben sordum gray in kimyasyny
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Beyler, beyler sakin olun, açyklyyorum, hepsini anlataca?ym.
Süreç biraz deneme yanylma olarak geli?ti aslynda. Zemin olarak Gunze'nin setinden H401 atyp üzerine yine Gunze'den H32 field grey ile tonlama yaptym. Bunu yaparken field grey'i 4'e 1 gibi gunze mat beyaz ile kary?tyrdym ve iyice incelterek attym. Panellerin ortasyny daha yo?un boyamaya çaly?tym. Parlak vernik ve çykartma faslyndan sonra gözüme biraz koyu gözüktü. Gözönündeki yerlere Faber Castell 288 kuru pastelle ve kulak pamu?u ile biraz daha tonlama yaptym. En son daha açyk bir ton olan 230 kuru pastelle çok hafif yukarydan a?a?yya do?ru geçi?ler yapmaya çaly?tym. Üzerine çok ince bir mat vernik atyp bazy yerlerde kuru pasteli tekrarladym. Daha sonra canym pas efekti denemek istedi. Kuru pastelden önce ya?ly boyayla pas yapmak istedim. Pek beceremedim. Tam kuru pastelle kyrmyzy sürerken aklyma Jadar'dan aldy?ym Agama'nyn Patinator namyyla bilinen toz pigmenti geldi. Biraz bununla çaly?tym. Yüzeye yayylmy?, akmy? pas izleri göstermek istedim. Ystedi?im gibi olmady ama modelin koyu rengiyle uyumlu oldu. Herhalde bu efekt rus tanklarynda daha iyi durur. Syrasy gelince onu da denemek isterim do?rusu... Dioramanyn öyle çok ahym ?ahym, zeka ürünü bir konusu yok. Aracyn tepesine, motordaki bir problemi çözmeye çaly?an iki teknik eleman yerle?tirmeyi dü?ünüyorum. Sa?da solda da ya? bidonlary benzin bidonlary filan olacak.. Düzenleyen onge - 12/09/2007 Saat 21:24 |
|
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Elinize saglik.. Aracin rengi benimde cok hosuma gitti.. Benzer renk enamel olarak bulunur mu acaba? Bilgisi olan var mi??
Birde kazma-kürek saplarinin rengi nedir acaba?? |
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Revell'in Panzergrau (sanyrym 67) ve Humbrol'un Tank Grey renklerini koyu zemin üzerine beyazla açylmy? ve inceltilmi? olarak uygularsanyz sanyrym benzeri bir sonuç alysynyz. Daha koyu bir biti? için boyamadan önce mat siyah astar atyn.
Kazma kürek saplary için kutuda tavsiye edilen rengi inceltmeden fyrça ile uyguladym. Özel bir kary?ym filan yok. Renk Gunze H37 Wood Brown 'dur. Düzenleyen onge - 14/09/2007 Saat 09:13 |
|
|
|
![]() |
|
oruç reis
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
![]() ![]() ![]() |
Aracy yakyndan görmü? olarak çok tatly bir kit. Tekrar elinize sa?lyk.Kolay gelsin dilerim.
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
?ahsen maketin aslyny çyplak gözümle görmedikten sonra rengi konusunda bu kadar çok kendimi kaptyrmazdym ;)
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
nezih
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
![]() ![]() ![]() |
Resimlerden gayet iyi gozukuyor... ben cok etkilendim elinize saglik...
|
|
Sweat saves blood!
|
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Arkut Bey, Ankara'ya yolunuz dü?erse sizi elimden geldi?i kadar a?yrlamaya çaly?yrym. Çay içeriz, bir yandan da makete bakaryz.
Nezih Bey, te?ekkür ederim, sizin SBD 3 kadar keyifli efektleri olmasa da bir?eyler yapmaya çaly?tym. ?u syra personeli toparlamaya u?ra?yyorum. Personel için kullandy?ym, içinden motorun da çykty?y kit budur. ![]() Düzenleyen onge - 14/09/2007 Saat 20:16 |
|
|
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Benim Ankara'ya gelmem yerine boyanyn bir örne?inin posta yoluyla gönderilmesi daha uygun olur, foto?rafa bakarak rengin muhte?emli?inden bahsedenlerin aslynda neyi be?endikleri ortaya çykmy? olur.
Maket konusunda söyleyebilece?im bir ?ey pek yok gibi. Çünkü öncelikli olarak maketin gerçe?i hakkynda bir bilgim yok. Ama belirtti?im gibi konu renk olunca hele bir sürü etkenin bulundu?u foto?raf i?in içine kary?ynca gözüken rengin gerçekte çok farkly olabilece?ini hatyrlatmak istemi?tim. Ki?iler sonradan hayal kyrykly?yna kapylmasyn diye. Gerisi benim i?im de?il. Saygylarymla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
onge
![]() ![]() ![]() |
Peki...
(Uygun görülen nedir?, Neyi postayla gönderiyorum?, nasyl gönderiyorum?, neden gönderiyorum?,ikametgah ilmuhaberi, nüfus cüzdany sureti gerekir mi?, nazik önerilerime samimi ve dostça tekliflerime neden böyle cevaplar alyyorum anlamadym ama olsun...) Peki diyelim, modele dio ile devam edelim... :) Düzenleyen onge - 17/09/2007 Saat 11:16 |
|
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |