Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: 1/35 Tamiya Sd.Kfz. 7/2 | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Konu: 1/35 Tamiya Sd.Kfz. 7/2 Gönderim Zamanı: 03/09/2007 Saat 21:13 |
Tamiya'nyn vasat kitlerinden biri. Aslynda paletleri saymazsak kötü bir kit de?il. Paletlerin iç kysymlarynda görece?iniz üzere detay namyna bir?ey yok.
Montaj a?amasynda sadece motor kapa?ynyn kabine birle?ti?i yerde biraz bo?luk kaldy, bir de sa?da solda 3-4 kalyp itici izini macunla doldurdum. Haa bir de kalyp izlerini unutmamak gerekir, parçalardan kazydy?ym plastik tala?yny eritip kalyba döksek 2 tane 1/72 figür çykardy herhalde.. Kamuflajy Model Master boyalaryny kullanarak attym. Kamuflajdaki ye?il ve kahve kysymlary Paasche VJR ile kalan tüm boya ve vernik i?lerini de emektar Aztek A470 ile yaptym. Zaten VJR'nin ucunun inceli?i ve kabynyn hacmiyle ancak ince i?ler yapylyr. Aracyn geneline inceltilmi? kahverengi ya?ly boyayla, tekerlek ve paletlere de polly scale mud ile wash yaptym. Ardyndan Polly Scale mud ile yan taraflardan pistole ile geçtim. Bazy tekerlek göbeklerinde görülen ya? izlerini de Gunze eskitme setinden ya? boyasy ile yaptym. Sonrasy kenar, kö?elere nappless yellow ile kuru fyrçalama, az bir buff kary?tyrylmy? mat vernik atma ?eklinde oldu. Ele?tiri ve önerilerinizi beklerim. Düzenleyen Lonewolf - 03/09/2007 Saat 21:17 |
|
Kaank
|
|
Lonewolf
Admin Group Tekniker Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 437 |
Gönderim Zamanı: 03/09/2007 Saat 21:14 |
|
|
Kaank
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 03/09/2007 Saat 22:57 |
Benimkinden daha güzel olmu?.
Ama genel anlamda günümüz standartlaryna göre oldukça basit kaçan, uyumsuzluk yaratan, 1967 kalyp eski bir kit, çok hastasy de?ilseniz u?ra?ty?ynyza de?mez. Eski ama kutu gibi cuk oturan Tamiyalara pek benzemiyor. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 00:00 |
Eline saglik..
Öndeki migfer seklindeki dekal biraz göze batiyor gibi.. Birde arka platformun zeminine yogun bir yikama iyi giderdi bence.. |
|
Lonewolf
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 08:20 |
Te?ekkürler.
Valla o dekali neredeyse vernikle bo?dum ama anca bu kadar oldu. Platform konusunda haklysyn, yykama yapmy?tym ama metal eskitmesi falan derken etkisi azalmy?, bir kez daha geçeyim üzerinden. Normalde sa? tarafta taretin gölgesinde kalan bölge gibi olmasy lazym her tarafyn. Düzenleyen Lonewolf - 04/09/2007 Saat 08:20 |
|
Kaank
|
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 10:50 |
Emre ile seninkine figür ister abi:)
|
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
Lonewolf
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 10:56 |
Orjinalini yazan: ardeth
Emre ile seninkine figür ister abi:) Ben "Çokoprens almaya gitmi? askerler" konulu bir dioramada kullanacam bu aracy, o yüzden figüre gerek yok hehehe.. |
|
Kaank
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 11:38 |
Buna figür harcamam ben, benimki de "Uçaksavarcy ö?len yeme?inde" olabilir.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
torabora
Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 13:48 |
Gayet güzel ve ho? olmu? özelikle kamulfaj arkada?lar
ayny maketi resimleyip basmyyorsunuz dimi yok yok size güveniyorum.Yalnyz kaan bey emre kur?unlaryda boyamy? dikkatinize ! Tora Bora Yyi maketler |
|
Lonewolf
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 14:49 |
Mermileri boyadym aslynda, zyrh deliciler siyah (gun metalle ayny gibi görünüyor resimlerde), di?erleri sary. Aslynda HE mermilerin ucunun 3 renk olmasy gerekiyormu? ama ü?endim :)
|
|
Kaank
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 15:19 |
Orjinalini yazan: Lonewolf
Valla o dekali neredeyse vernikle bo?dum ama anca bu kadar oldu. Nesinden ?ikayetçisin anlamadym. Decalin kenaryndaki film tabakasy belli de?il,alttaki detayy da gayet güzel almy?. Tamiya decallerden kaynaklanan o kalynlyk da ancak içine dü?ersen belli oluyor.Bence ba?aryly. Eskitme i?ine fazla girme bence.Bu eskitme yeterde artar bile.Altta zemin filan yokken neye göre eskiteceksin? Olmu? bu.Bir sonraki makete geç. |
|
freeman
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 17:17 |
Kaan Bey kusura bakmayin, ama icimden bir ses yine ilginc seyler söylüyor..
idris bey benim yazima istinaden yorumda bulunmus, bende yazdiklarimi vücudumun güney kesimlerinden afaki olarak sallamadigim ve sonuna kadar arkasinda oldugum icin "Müdahil"olacagim.. Orjinalini yazan: idris
Decalin kenaryndaki film tabakasy belli de?il,alttaki detayy da gayet güzel almy?. Ya sizin yada benim gözümde sorun var.. Hatta Kaan Bey de "ugrastim" manasinda birseyler yazdigina göre onunda gözünde birseyler olsa gerek?? Orjinalini yazan: idris
Tamiya decallerden kaynaklanan o kalynlyk da ancak içine dü?ersen belli oluyor.Bence ba?aryly. Yok icine düsmeye gerek yok, ilk fotoya bakmak yeterli.. Ayrica ben basarisiz olmus demedim, "biraz göze batiyor gibi" dedim, ki modeli yapan arkadasinda ugrastigi bir yer oldugu kendi ifadesinden anlasiliyor.. Orjinalini yazan: idris "Bence" tekerleklere, paletler, basamaklara, jantlara göre "eskitilebilir".. Altta zemin yokken onlar nasil "Eskiyebiliyorsa", tirtikli bir yapida olan zeminde "eskiyebilir"?
Eskitme i?ine fazla girme bence.Bu eskitme yeterde artar bile.Altta zemin filan yokken neye göre eskiteceksin? Orjinalini yazan: idris
Olmu? bu. Ilginc bir yorum, tarafiniz adina sevindim Kaan Bey.. |
|
gertunc
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 05/08/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 73 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 20:24 |
Orjinalini yazan: idris
Olmu? bu. :) ... |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 20:48 |
Münazaraya özelden devam edin edecekseniz, yok yere topi?i kitletmeyin...
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Lonewolf
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 21:14 |
Ak?am eve gelince ?öyle bir kontrol ettim. Söz konusu dekal y?y?y belli bir açydan alyrken çok yakyndan bakyldy?ynda zar zor belli oluyor. Resimde photoshopta unmask sharp yapty?ym için daha bir belirgin olmu?.
Platform da parlamadan dolayy öyle görünüyor sanyrym, aslynda gölgede kalan bölge gibi tamamy. Ama mühimmaty elden geçirmek istiyorum, bugün biraz ara?tyrdym hem HE ile AP mermileri ters boyamy?ym hem de HE olanlaryn tapalary gümü?, kovana do?ru da sary ve ince kyrmyzy ?erit ?eklindeymi?.. Bu kadaryny yaptyktan sonra o kadarcyk detaya ü?enmek ayyp olur sanyrym :) |
|
Kaank
|
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 21:26 |
unsharp mask; unmask sharp de?il:)
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Lonewolf
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 21:45 |
Yazarken bi garip geldiydi zaten eheheh. Kutuda durdu?u gibi durmuyor mendebur Efes..
|
|
Kaank
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 04/09/2007 Saat 22:29 |
Orjinalini yazan: freeman
Kaan Bey kusura bakmayin, ama icimden bir ses yine ilginc seyler söylüyor.. Evet gerçekten ilginçmi?. Orjinalini yazan: Lonewolf
Ak?am eve gelince ?öyle bir kontrol ettim. Söz konusu dekal y?y?y belli bir açydan alyrken çok yakyndan bakyldy?ynda zar zor belli oluyor. Resimde photoshopta unmask sharp yapty?ym için daha bir belirgin olmu?. Platform da parlamadan dolayy öyle görünüyor sanyrym, aslynda gölgede kalan bölge gibi tamamy. Bu yeter herhalde. |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |