Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Sturmgeschütz Sdkfz.167 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
lantirn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 95
Alıntı lantirn Cevaplabullet Konu: Sturmgeschütz Sdkfz.167
    Gönderim Zamanı: 25/08/2007 Saat 13:38
selamlar. naçizane tamamlady?ym Academy'nin Sturmgeschütz Sdkfz.167 fotolary a?a?yda. gerekli tüm modelcilik teçhizatlaryny topladyktan sonra ciddi anlamdaki ilk modelim diyebilirim :)

Sturmgeschütz Sdkfz.167, Hitler'in "daima saldyry, daima ileri" diye tarif edilebilecek prensibinden yola çykylarak hazyrlanylan "assault gun" (hücum topu) konseptinin tipik bir örne?i. o dönemi ara?tyranlar bilir, bu konsept önceleri Stug serisi araçlarla ba?lady sonralary türlü versiyonlary türedi. Sturmgeschütz Sdkfz.167'de bu versiyonlardan biri. alet, P4 ?asesi ile Stug III'ün üst yapysyndan olu?makta. ana silahy 1x 7.5 cm StuK 40 L/48 topu, 1 adet de mg3 makineli tüfe?i var.
Sturmgeschütz Sdkfz.167'den 1100 civary üretilmi? ve piyade tümenlerine ba?ly olarak tanksavar silahy olarak kullanylmy?lar.

yapty?ym modelde ise rus cephesinde kullanylan bir tanky göstermek istedim. aslynda daha sonra bir diaromaya koymayy dü?ünüyorum. tankyn üst tarafyndaki tel makasy, halat, zincir vs koymadym. yalnyzca tamiya'nyn Puma kitinden bidonlary kullandym. telsiz anteni enjektör i?nesinden.

kullandy?ym ana renk tamiyanyn akrilik xf54 "dark sea grey"i. üzerine kondurdu?um beyazlar ise revell'in sm371 kodlu kirli beyazy. bu ?ekildeki bir kamuflajy fi tarhinde internetten ndirdi?im bir kitapta görmü?tüm. rus cephesindeki sava? uzayynca ortaya çykan kamuflaj boyasy sykyntysy nedeniyle birlikler ky?yn ellerine ne geçerse kullanmy?lar diye biliyorum. beyaz boyada benim yapty?ym gibi üstünkörü bir ?ekilde tankyn ana rengi üzerine fyrçayla sürülmü?. ben fena görünmedi?ini dü?ünüyorum :) xf54 tabancayla attyktan sonra üzerine sm371'i fyrçayla uyguladym. parlak vernikten sonra siyah ve sütlü kahve rengi ya?ly boyayla kirletmesini yaptym. paletlerde çamur görünümünü vermek için kahverengini bolca kullandym, üst tarafta ise sava?yn kirini göstermek için bolca siyah kullandym.

modeli yaparken aklyma bir miktar hasar görünümü vermek geldi. özellikle yanlardaki zyrh levhalaryna küçük kalibreli tanksavar toplarynyn neden oldu?u hasary vermeye çaly?tym. (mum+tel+tornavida kullanarak:) bence güzel oldu. paletleri ise önce humbrol'un gun metal'ine bulayyp sonra ya?lyboya ile kirlettim.

birkaç ufak tefek hatalry hala var ama sanyrym ilk modelim için fena de?il :) herkese iyi modeller :)))

Düzenleyen lantirn - 25/08/2007 Saat 13:43
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/08/2007 Saat 14:15
Klasik bir giris yapayim: ilk model icin fena degil :) (bu aralar ne kadar cok kisinin ilk modelini görüyoruz, umarim AFV ye ilgi devam eder :))

Sanirim aracta bir tane cikartma var, onda da sorun var gibi görünüyor.. Anten sanki biraz kalin olmus gibi?

Weathering denilen asama (ki kara araclarinin gercekciligi icin cok önemli) devamli pratik ile gelisiyor.. Biraz arastirma ve deneme ile cok daha iyi   sonuclar ortaya cikacaktir..

Elinize saglik..

IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/08/2007 Saat 14:53
5. resimdeki zyrhyn üzerindeki delikler nedir? E?er sava? hasary ise, dy?arydan içeriye do?ru olmalyydy.
Koray Fenman
IP
lantirn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı lantirn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/08/2007 Saat 16:23
kutudan çykan çykartmalar çok kalyndy. fazlalyklaryny kestim ama elimde uygun çykartma olmady?yndan yapy?tyrdym. daha uygun bir?ey bulunca de?i?tiricem. antenin kalynly?y bana uygun gibi geldi. aslynda bakyr telefon teli alycaktym ama tembelli?ime geldi :)

5nci resimdeki delikler için hakylysynyz üzerlerinde çaly?malyyym aslynda, delikler pek ho? durmuyor de?il mi? çizikler ise zyrhy syyyran mermilerin hasary...
IP
europho.to
Üye
Üye

Gönderilenler: 156
Alıntı europho.to Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/08/2007 Saat 21:23
Ben de fotografiniza laf edeyim, bi ondan anliyorum keza :) beyaz ayarinda sorun oldugundan alttaki beyaz kagitlar dahi pembe cikmislar, eger photoshop kullanicisi iseniz image>adjustments>levels ta cikan kutucuktan sag alttaki preview'in hemen ustunde en sagdaki beyaz damlaligi secip, fotografinizda en parlak beyaz olmasi gereken alana tiklayin. OK deyip sonra da fotografi kaydedin. sonuclarin hosunuza gidecegini dusunuyorum. sevgiler. ornegin asagida karelerinizden birinin beyazlarinin duzeltilmis halini gorebilirsiniz.

IP
lantirn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı lantirn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/08/2007 Saat 23:03
te?ekkürler. fotolary evde çektim, duvarlar do?rudan yansydy ka?yda :) sanyrym ilerleyen günlerde bir de foto stüdyosu yapmalyyym :)
IP
europho.to
Üye
Üye

Gönderilenler: 156
Alıntı europho.to Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/08/2007 Saat 23:30
Makinanizin isik tipi secimi ile ilgili saniyorum sorun. Ornegin gun isiginda secip halojen ampul altinda cektiyseniz olusan durum gibi. abartili bir studyo kurmaniza gerek yok, ufak Photoshop mudahaleleri ile kurtarabilirsiniz durumu. sevgiler
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide