![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
<< Önceki Sayfa 2 |
Yazar | Mesaj |
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Paletleri dizdikten sonra çamurluklaryn altyna ve yürür aksamyn tamamyna Dark Yellow rengi attym. Sonra fyrçayla paletleri güzelce Humbrol No:33 Mat Siyah rengiyle boyadym. KV'nin tekerlerinin dy?y komple çelikmi?, bu sebeple öyle byraktym, üstteki ta?yyycylaryn etrafyny da mat siyahla boyadym. Sonrasynda alt kysmyna Dark Yellow fyslatty?ym çamurluklary yerlerine taktym. Böylelikle yürür aksamy kolayca boyayyp yerle?tirmi? oldum. Sonrasynda çamurluklaryn üzerine gelen destek parçalary, kutular vs yapy?tyrarak tankyn montajyny tamamladym.
Tankyn genelini boyamak için Gunze Sangyo Panzer Colors Set2 renklerini kullandym. Trumpeter çok güzel boyama ?emasy vermi?, fakat ?emanyn ön-arka-yan resimleri kendi içlerinde çeli?iyor. Bu sebeple biraz ?ema, biraz kutu kapa?y, biraz yaratycylyk ?eklinde kamuflajy attym. Ylk komple Dark Yellow (koyu sary) boyadym, sonra Olive Green (zeytin ye?ili) ve üstüne Chocolate Brown (çikolata kahverengisi) renklerini boyadym. Buyurunuz ilk etapta sonuç: ![]() ![]() |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Bu arada foto?raflar, boyanyn rötu? görmemi? hali, bir çok yerde "overspray" olarak tabir edilen boyanyn di?er boyalaryn üzerine uçu?up yayylmasy durumu var. Resimleri çektikten sonra tekrar ana rengi tabancama doldurup kamuflaj ?ekillerinin etrafyndan geçtim, böylece düzgün ve yumu?ak bir geçi? elde etmi? oldum.
KV-2'nin ne denli büyük oldu?unu anlamanyz için, 1/35 ölçekte modern Alman personel ta?yyycy Marder1A3 ile yanyana: ![]() ?aka ?aka, Marder1A3 Revell'in 1/72 kiti. 1/35 ölçekteki kitin tamamen kopyasy, onu da çok tavsiye ediyorum. Babamyn ofisinde i? yokken yaptym onu da geçen hafta :) Bu da arkadan görünüm: ![]() ?u an rötu?landyktan sonra yedi?i Tamiya X-22 parlak verni?i kurutmakla me?gul. Yaryn çykartma uygulanmasy sonrasynda eskime-kirlenme maratonuna ba?layacak. Herkese iyi modeller! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
GoodCat
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Adana Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 185 |
![]() ![]() ![]() |
Ellerine sa?lyk Emre.
Çok yakyn zamanda seninkine bir karde? gelecek. KV 1 rus olany :D Tolga |
|
Back !...
|
|
![]() |
|
freeman
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Konum: Germany Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 959 |
![]() ![]() ![]() |
Eline saglik Emre gayet güzel görünüyor.. Yalniz dikkatimi ceken bir sey var, aracin bir tarafinda 3 diger tarafinda 2 tirmanma-tutma sapi var.. Normali bu mudur??
Bir iki yerde bu aracin üst sasisinin yan tarafindan iceriden disari dogru cikan, ince bir zincirle tutturulmus can gibi bir sey görmüstüm. Sanirim aftermarkt satilan ekstra bir sey?? Hani su yuvarlak kücük bir cikinti varya, ikinci tutma kolunun orda, oydu sanirim.. Son bir dipnot, savasta bulunmus yasli bir alman tanidigim vardi.. Bu arac icin "kolay hedefti" diyordu.. "Üst kismin asagi ile birlestigi noktaya atilacak bir adet panzerfausta bakardi" diyordu.. Kirlenmesini bekliyoruz aracin :) |
|
![]() |
|
ardeth
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
![]() ![]() ![]() |
Bügnlerde de Rus tanklaryny Alman olarak yapma modasy ba?lady nedense :)
Eline sa?lyk. |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
![]() |
|
KucukEniste
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: freeman
Eline saglik Emre gayet güzel görünüyor.. Yalniz dikkatimi ceken bir sey var, aracin bir tarafinda 3 diger tarafinda 2 tirmanma-tutma sapi var.. Normali bu mudur?? Bir iki yerde bu aracin üst sasisinin yan tarafindan iceriden disari dogru cikan, ince bir zincirle tutturulmus can gibi bir sey görmüstüm. Sanirim aftermarkt satilan ekstra bir sey?? Hani su yuvarlak kücük bir cikinti varya, ikinci tutma kolunun orda, oydu sanirim.. Son bir dipnot, savasta bulunmus yasli bir alman tanidigim vardi.. Bu arac icin "kolay hedefti" diyordu.. "Üst kismin asagi ile birlestigi noktaya atilacak bir adet panzerfausta bakardi" diyordu.. Normali budur. Nedenini sorarsan, sonradan eklenen Panzer III J kupolasy. Aracyn asly sol taraf gibi, iki tane yanda bir tane üstte var. Ancak Almanlar kupola taktyklary zaman üsttekini sökmü?ler, araca giri? zorla?masyn diye söktüklerini yan tarafa takmy?lar. O yüzden kupolanyn oldu?u sa? tarafta üç tane yanda var, sol tarafta ise KV-2'nin aslynda oldu?u gibi iki tane yanda bir tane üstte var. Panzerfaustla mertlik bozulmu?, ancak tek bir KV-2'nin Almanlary bir köprü ba?ynda üç gün boyunca u?ra?tyrdy?y ve belki de Leningrad'yn kaderini de?i?tirdi?i de söylenenler arasynda. Çan gibi gördü?ün ?ey do?ru hatyrlyyorsam bir tür kapak, zincire ba?ly. Trumpeter böyle bir ?ey vermemi?. Belki bunda yoktur, Almanlar tarette kafalaryna göre de?i?iklikler yapmy? çünkü. Aygün, modanyn sebebi bir kaç ki?inin birbirini gazlayarak Trumpeter KV serisine girmesi, Kaan ele geçirilmi? KV-1 ben ayny anda KV-2 yapty?ym için böyle oldu. Kysmetse Tolga'dan KV-1 Rus renklerinde gelecek... Ama evet, bir KV çylgynly?y oldu?u do?ru. Vernik kurudu gibi, bugün yaryn devam etmeyi ummaktayym. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
|
![]() |
|
Ares
Admin Group ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Emroglan
Çan gibi gördü?ün ?ey do?ru hatyrlyyorsam bir tür kapak, zincire ba?ly. . Pistol portun kapa?y. |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
![]() |
|
<< Önceki Sayfa 2 |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |