Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Sd.Kfz. 186 "Jagdtiger" Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
freeman
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Konu: Sd.Kfz. 186 "Jagdtiger"
    Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 14:12
Selamlar..

Gelismek icin üretmek gerek diyen acemi bir modelci olarak, bu kez Dragon´un 6050 kodlu, eski kutu Jagdtiger´ini sectim.. Kit gayet güzel ancak daha sonra cikan yeni ambalajindaki metal namlu, magic-track, ivir-zivir metal parcalar bunda yok.. Zamani gelince onuda yaparim diyerek kiti tamaladim..

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 14:13

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 14:15

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 14:15

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 14:23
Ilk kez üc renk kamuflaj denedim, cokta iyi oldugu söylenemez..Kimi yerlerde metal teller kulandim, far kablosi, tutma kollari gibi..Arkadaki kopmus cekme halatini kendim yaptim, sanki biraz kalin gibi oldu ama, fena olmadigini düsünüyorum.. Arkadaki kova tamiyadan, icine cali-cirpi koydum.. Sonunda dogru ölcekte zincir bulabildim, yanlarda, iki farkli boyda metal zincirler var.. Makineli tüfeklerin uclarini mikro matkap ile deldim, sonucu cok etkiliyor.. (ancak öndeki MG nin kalitesi cok düsük, umarim yeni seride de böyle degildir)Arka MG nin aslen asagi dogru bakmasi lazim, ama bu sekil hosuma gitti, böyle yaptim.. Mermiler Tamiyadan, fizik kurallarina aykiri duruyorlar, ama daha iyisini yapmaya calismak parcayi cok zorluyor.. Ön ve arka kapaklari hareketli yaptim, aracin icinide boyadim ama görünmüyor ne yazik ki.. Vizörleri tecrübelerime dayanarak, (seffaf vizörlerin simdilik lüks kactigini düsünerek) yari parlak siyaha boyadim..

Figürler Dragondan.. Kamuflajlari ve kullanilabilirlikleri konusunda iddiali degilim, hosuma gittiler, kullandim.. Bir zemin fikri vardi kafamda, bundan vazgecemenin nedeni kamuflajlardan ve figürlerden emin olamamamdi..

Son bir not, kimi yerlerde #323 Jagdtiger zimmeritli diye geciyor, benim arastirmalarima göre degilmis, bende Zimmeritsiz yaptim.. Cokta önemli degil dogrusu..

Her türlü fikir ve elestirilerinize aciktir..

Selamlar..
IP
europho.to
Üye
Üye

Gönderilenler: 156
Alıntı europho.to Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 14:49
cok guzel eline saglik, tarih marih renk kismini bilemem birsey demem, gecisler olcege gore cok yumusak olmus gibi geldi sadece.

Düzenleyen europho.to - 22/08/2007 Saat 14:50
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 14:54
Orjinalini yazan: freeman

Ilk kez üc renk kamuflaj denedim, cokta iyi oldugu söylenemez..

bence kamuflaj güzel olmu? elinize sa?lyk.

Arkadaki kopmus cekme halatini kendim yaptim, sanki biraz kalin gibi oldu ama, fena olmadigini düsünüyorum..

bence de fena olmamy?.

Arka MG nin aslen asagi dogru bakmasi lazim, ama bu sekil hosuma gitti, böyle yaptim.. Mermiler Tamiyadan, fizik kurallarina aykiri duruyorlar, ama daha iyisini yapmaya calismak parcayi cok zorluyor..

benim de resimde ilk gözüme çarpan ?eylerden biri buydu ama parça izin vermiyorsa yapacak pek bir?ey yok :)

Son bir not, kimi yerlerde #323 Jagdtiger zimmeritli diye geciyor, benim arastirmalarima göre degilmis, bende Zimmeritsiz yaptim.. Cokta önemli degil dogrusu..

önemli olan sizin yapty?ynyz modelden tatmin olmanyz. bence zimmeritsiz bu araç daha güzel gözüküyor.

tekrar ellerinize sa?lyk. sizin de dedi?iniz gibi üretmeden ilerleme olmuyor.

Düzenleyen panzerjager - 22/08/2007 Saat 14:58
IP
heydrich
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 408
Alıntı heydrich Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 15:20
Mermileri hafif ysytarak halledebilirsin , Egsoz (egzost / eksoz / ...:)) çyky?larynada hafif Toz Pastel ile Ys yapabilirsin.
Onun dy?ynda güzel olnu? , Ellerine Sa?lyk..
vileda'dan isin kilici olurmu
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 15:43
Tesekkürler arkadaslar..

Dedigim gibi ilk kamuflaj denememdi.. Bilerekte maskeleme yapmadim.. Yavas yavas elim alisir herhalde..

Mermileri isitmayi denedim.. Ancak hareket etmesini saglayacak kivama geldiginde, mermiler deforme oluyor.. Öyle cok büyük bir deformasyon olmasada, yakindan bakinca anlasiliyor.. Baska pratik bir yolu olsa gerek..

Egsoz cikislarinda is yaptim, demek yeterli olmamis :)
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 16:12
Eline sa?lyk Özgür, ?yk duran bir model olmu?.

Üç renk bence güzel, zincirleri tutturmu?sun, kopmu? halatlar da aly?kanlyk oldu gibi :) Bunun dy?ynda kiri çamuru çizikleri güzel. Tek gözüme çarpan tankyn ön tarafynda nokta nokta koyu bir renk var, e?er bu çamursa onlar biraz syrytmy?.

Ben bu aleti etek zyrhlaryyla seviyorum, öyle daha heybetli geliyor gözüme. Ama kamuflajlary olmayan zyrhlaryn hizasyndan kesmen de güzel bir fikir.

Bir ufak garip duran nokta var ki, ayakta durup aracyn her yerinde poz veren abinin tüfek tutu?u. Bence o do?al durmamy?. Sanyrym figürün aslynda o abi kupola kapa?y falan tutuyor, sen eline tüfek tutu?turunca kolunun öne do?ru hafif açyly gelmesi ve tüfe?i tam kavramamy? olmasy bir garip duru? yaratmy?. Özellikle son resimde epey belirgin.

Son diyece?im de böyle bir modele Tamiya'nyn dandik MGsi ve mermilerini koymasan daha iyidir, ya detayly bir ?ey koy ya hiç koyma, modelin kalanyny öldürmesin.

Ellerine sa?lyk tekrardan, devamyny da getirmen dile?iyle.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
pascalpati
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 242
Alıntı pascalpati Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 16:55
Ozgur bey ellerinize saglik, modelinizi kendi olculerim cercevesinde cok begendigimi soyleyebilirim. Tabi siz ya da diger arkadaslar haberdar olabilir ancak benim yeni ogrendigim ve dun aksam uygulama firsati buldugum ve basarili da buldugum bir teknigi uygulayabileceginiz birkac nokta gozume carpti. Ozellikle arkadaki kovanin bulundugu kosede, yandan bakilinca gorunen kahverengi boyayi (camur kalintisi) sungere yedirtip sonra sungeri dokundurark surerseniz daha dogal bir goruntu olusabilir. Ben bu teknigi dun aksam bir ucagin inis takimlarindaki boyanin asinmis durmasi icin kullandim ve benim hosuma gitti. Benim denememde, asinmis/sokulmus boya etkisi verebilmek icin sungerde hemen hemen hic boya kalmayincaya kadar sungeri bir peceteye bastirdim sonra da makete uyguladim. Sizin calismanizda bu sungerde biraz daha boya kalacak sekilde yapilabilir.

Tekrar ellerinize saglik.
Ulas Demirdag
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 18:46
Sagol Emre..

Kopmus halat kullanma fikri aslinda ilk olarak bu model icin aklima gelmisti, yapimi ertelenince en son buna nasip oldu :) Böyle degisik seyler eklemeyi seviyorum, ama bir daha ki sefere kopmamis halat olacak tabi yine metalden..

Öndeki lekelerden makineli tüfegin altindakini kastediyorsan, simdi dikkatimi cekti, haklisin abartili olmus..

Tam tersine bende etek zirhlarini sevmiyorum bu aracta.. Paletleri sanki görünmeli gibi gelyior bana.. Tabi arada bir kac parca olabilir.. Aslinda koyacaktim ama uygun parca bulamadim..

O manken abinin hikayesi uzun.. Ama öz itibari kupola disinda böyle kullanilan bir figür.. Bu garibanliginin aciklamasi ise söyle ki, Orjinalde abinin silahi MP 40.. Eliyle silahi kavrayip, asma kayisini gerdiyormus gibi durusu var, ancak kitten cikan MP 40 berbat oldugundan, elimde de yedegi kalmadigindan mecburen 44 ünü tutusdurduk.. Aksilik gibi kayis yapmaklada ugrasamadim, velhasil böyle komik bir görüntü oldu :)

MG dragondan ;) sadece mermiler Tamiyadan.. Birgün daha iyilerini kullanirim :)

Ulas Bey, tesekkür eerim yorumunza ve önerinize.. Sözüne ettiginiz noktada ki ve baska bir kac yerdeki, firca uygulamasi oldugu belli olan yerlerden rahatsiz oluyordum.. Ilk firsatta önerinizi deneyecegim, tekrar tesekkürler..
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/08/2007 Saat 21:58
süper..

çokta güzel foto?raf çekiyorsunuz bu arada onuda ekleyim.
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/08/2007 Saat 11:09
elinize sa?lyk, model de foto?raflama da harika. "kamufjaj ilk freehand uygulamasy için..." demiyece?im kusursuz görünüyor;

- kova, özellikle sapy overscale kalmy?. artyk uzmany oldu?unuz tellerden bir?eyler uydurabilirdiniz sanki :)

- çamur izleri biraz syrytyyor.

devamyny bekliyoruz, kolay gelsin.
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/08/2007 Saat 19:19
Yorumlariniz icin tesekkürler arkadaslar.. Fotograflarin begenilmesi, özellikle benim gibi fotograflama konusunda beceriksiz olan ve devamli sikayet eden birisi icin moral oldu :)

Hakan Bey, kova saplari üstünde calisiyorum.. Bunlar Tamiya´dan ve dediginiz gibi pek tatmin edici degil.. Hareketli sapli kovalar yapmaya calisiyorum, cokta zor degil gibi..

Camur konusunda haklisiniz, bir daha ki sefere Ulas beyin sözüne ettigi yönteideneyecegim, belki daha basarili olur..
IP
vladimir
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 3
Alıntı vladimir Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/08/2007 Saat 00:31
Çok mütevazisiniz, böyle yapabilmem için kaç senemi vermem gerekir ya da kaç model yapmalyyym daha ikideyim :)onlarda en basit modeller.Çekti?im fotolar da i?renç of of.
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 30/08/2007 Saat 21:31
Böyle yapabilmek cok zor degil.. Sonucta cokta ideal bir model degil.. Cok cok daha iyileri var elbette ki.. Zaten amacta, bol pratikle daha iyi olabilmek ;).. Devamli üretim, arastirma, yeni yöntemleri uygulama gelisim icin sartlar.. Devamli ayni seyleri tekrar ederek yada lafla olmuyor ne yazik ki.. Fotograf konusunda en son konusabilecek kisi benim herhalde :)

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide