Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Türk Hava Kuvvetleri Dekalleri | |
Yazar | Mesaj |
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Konu: Türk Hava Kuvvetleri Dekalleri Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 14:17 |
Sevgili modelci arkadaşlar..
Sanırım pek çoğumuz benim gibi Türk Hava Kuvvetleri çıkarmaları bulamamaktan muzdaripiz. Yani en azından kitlerden hiç çıkmıyor ancak özel çabalarla bişeyler yapılabiliyor. Bir Yunan Hava Kuvvetleri’nin bile çıkarmaları çıkan çok kit gördüm ama bizim yok. Bu da bize yapılan kasıtlardan birimidir nedir bilinmez. Sonuçta şöyle ağız tadı ile bir Phantom alıp hangi filoya ait nedir ne değildir yapamıyoruz. Bu konuda çeşitli öneriler var. Bunlardan biri dekali kendimiz yapalım. Bunun için referans gerek. İkinci bi öneri dışardan getirtmek. O pek ekonomik değil ama son çare düşünülebilir. Üçüncü bi çözüm ise çıkan fors ve bayrak setleri. Bu setler tamamda sadece bayrak ve fors ile referans olmadan ne kadar gerçeğine yakın bir Türk Hava Kuvvetleri uçağı yapılabilir. Bu topiki açmamdaki amaç gerek sizlerin buldukları çözümleri bizlerle paylaşmanız gerekse ustalarımızın tavsiyelerini yazmaları. Herkese saygılarımı sunar vakit ayırdığınız için teşekkür ederim.. Düzenleyen Erinç Özgür |
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 15:11 |
Bu isi ciddi olarak uzun vadede yapacaksaniz kendi dekallerinizi kendiniz basmanizi oneririm. Ben bir ALPS printer ile son iki yildir istedigim her dekali basabildigim gibi mutevazi bir olcude satiyorum da; istediginiz her Turk dekalini piyasada bulabilmeyi beklemek ulkedeki modelci sayisi ve ulkenin ekonomisi goze alininca gercekci degil. Birkac kisinin bir araya gelip boyle bir printer almasi da zor degil.
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 15:22 |
Esci ve İtaleride THK decalli F-4,F-16(çok emin değilim) ve F-100 maketleri var.Decallerin doğruluğu tartışılır o ayrı.
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 31/10/2005 Saat 18:26 |
Italerideki 1/72 helikopterlerden birinde (MH-60 mıydı neydi,Pavehawk olabilü sanırsam) "Jandarma" decalleri var.
|
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |