Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Protze Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2007 Saat 00:34
Orjinalini yazan: The_King

@ Emre söyledi?iniz makina müthi? gerçekten. Ayny zamanda dalgycym ben. Hem sualtynda hemde normalde kullanabilece?im bir makina aryyorum. D80 i alypta suda dü?ürürsem..offf offff :)

Evlat acysyna yakyn olur. Sualty foto?rafçyly?y için alacaksan onlar daha da bir co?kun de?il mi fiyat olarak, Dragon'dan senelik maket sto?u yapylyr afedersin.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/08/2007 Saat 00:36
Her makine için sualty koruma kaplary var.
IP
europho.to
Üye
Üye

Gönderilenler: 156
Alıntı europho.to Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 15/08/2007 Saat 14:21
Birisi fotografla ilgili konusmus hemen dalmaliyim :)
Ben Canon onerecegim gerekcesi de cok basit, model fotografi cekerken diyaframi kismanizda fayda var, cunku acik diyaframla cektiginizde net alan derinligi az olur ve modellerde de cok yaklastigimizdan bu alan derinligi daha da azalir, artirmamiz gerekir. E alan derinligini artirmamiz gerekince diyaframi kisarsak daha fazla isik almak gerekecek sensore. Bunun icin uc secenek var bir isigi koruklemek, iki uzun pozlama yapmak, uc ISO degerini yukseltmek. Isik kaynaklarinin gucunu artirmak icin profesyonel isik kaynaklarina ihtiyaciniz olacaktir, uzun pozlama da makina titresimi ve fluluk olaak geri doner size, ISO degerini artirdiginizda ise henuz NYkonun basedemedigi "noise" tabir edilen piksellesmelerle karsilasirsiniz. Bu vesile ile ikinci el bir 20D ya da 300D onerebilirim, geriye artan paranizi guzel bir makro lense ayirabilirsiniz (Or: 100mm f:2.8 USM Macro). Simdilik bu kadar :) bir de silecek konusuna deginmisler, onun haricinde gayet guzel bir model olmus. tebrikler.
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2007 Saat 00:23
Orjinalini yazan: europho.to

Bunun icin uc secenek var bir isigi koruklemek, iki uzun pozlama yapmak, uc ISO degerini yukseltmek. Isik kaynaklarinin gucunu artirmak icin profesyonel isik kaynaklarina ihtiyaciniz olacaktir

Bi fla? alyp bu meseleyi halledersiniz.Yanlyz fla?y do?rudan modelin üstüne çakmayyn,sonuçlar pek ho? olmayabilir.

uzun pozlama da makina titresimi ve fluluk olaak geri doner size

3 kuru?a bi tripod alyp bu sorunu da halledersiniz.

ISO degerini artirdiginizda ise henuz NYkonun basedemedigi "noise" tabir edilen piksellesmelerle karsilasirsiniz.

400 YSO ya kadar hiç farketmez.1600,3200 araly?ynda bazy modellerde göreceli bir fark vardyr.

Y?in özü:
1)Tripod kullanyn,yüksek YSO her makinede "noise" (kumlanma) yapar.
2)2.el elektronik ayary bozuk saatli bombadyr.Ne vakit patlayaca?y belli olmaz.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2007 Saat 08:55

uzun pozlama da makina titresimi ve fluluk olaak geri doner size,

Ku? çekerken o a?laryn altynda tripod kullanylmyyor mu? (diyerek ?akasyna bula?madan geçemem, heh hee)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
europho.to
Üye
Üye

Alıntı europho.to Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2007 Saat 09:13
polemik yaratmak istemiyorum idris, susuyorum :) sanirim model fotografi cekmek ile ilgili yaziyi hazirlayip bir an once siteye gondermeli. Daha iyi model fotograflari cekmek istiyorum sorusunun cevabi "Nikon D80 al" olmamali keza :) (oyle verilmemis cevap farkindayim, karikaturize ediyorum) Bu arada emre kus cekerken de tripod kullaniyorum ama orada uzun pozlama icin degil, 1 ekipman cok agir oldugu icin ve kapladigi gorus acisi 5 derece oldugundan elde tutup minicik titresimlerin bile fotografi flu cikartmasini onlemek icin. Uzun pozlarsan ne kus kalir ne fotograf zaten :D burada uzun pozlamadan kastim 1 saniyenin uzeri idi, yoksa model fotograflarken de tripod en buyuk yardimcimiz olacaktir.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2007 Saat 10:29

Bu arada emre kus cekerken de tripod kullaniyorum ama orada uzun pozlama icin degil, 1 ekipman cok agir oldugu icin ve kapladigi gorus acisi 5 derece oldugundan elde tutup minicik titresimlerin bile fotografi flu cikartmasini onlemek icin. Uzun pozlarsan ne kus kalir ne fotograf zaten :D burada uzun pozlamadan kastim 1 saniyenin uzeri idi, yoksa model fotograflarken de tripod en buyuk yardimcimiz olacaktir.

Biliyorum, zaten pislik olsun diye takyldym :) Ama foto?raf hakkynda makalenin de sözü hep geçiyor kendi yok ortada, tcyk tcyk tcyk.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
europho.to
Üye
Üye

Alıntı europho.to Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2007 Saat 10:53
haklisin, vakitsizdim simdi cok mu vaktim var sanki ama olsun yapicam. soz :D
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2007 Saat 11:19
the_king'i protze için tebrik ederim, silecekler dy?ynda güzel görünüyor. en azyndan bir parça plastik ya da tel silecek babynda konabilirdi.

topi?i nikon-canon tarty?masyna çekmek istemem ancak sayyn europho.to'nun yazdy?y slr ayar ve sonuçlary do?ru.

ben de canon öneririm. neden mi? anlatayym, bir arkada? d80 ve fiyaty dolar bazynda 4 haneli zoomlu nikon lens aldy. çekti?i foto?raflara pc ve tv'den bakynca gayet güzel görünüyordu ancak projeksiyon ile 3x2 metrelik perdeye yansytynca objektifin içerisinde toz oldu?unu ke?fettik. nikon'a dany?yldy, ön arka camlar temizlendi ancak toz hala duruyordu. sonunda arkada? objektifi açmaya karar verdi. toz lensten temizlendi ancak lensi bir daha toplayamadyk. ayny lensten ikinci kez satyn aldy ve onda da toz oldu?unu gördük. komik gelecek ancak ona da operasyon uygulandy ve toplanamady :(. sonunda nikon body satyldy ve eos400d ile nikon lense e?de?er canon lens alyndy. sonuç gayet güzel. tamamen otomatik modda nikon ile canonu kar?yla?tyrma ?ansy da yakaladyk ve artyk canonun yazylymyndan my ccd ya da cmos'ünden mi bilemiyorum bize göre daha ba?aryly sonuç aldyk.

sonuç olarak europho.to arkada?ymyzyn ilk mesajynda yazdy?y prensipler y?y?ynda gayet güzel fo?raflar çekmek mümkün. makina dijital slr ya da analog slr olsun farketmez.

saygylar.

Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
The_King
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 112
Alıntı The_King Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2007 Saat 12:12

Te?ekkür ederim bilgiler için.Makina alynyrken dikkate alynacak...
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/08/2007 Saat 13:20
Bu aletin silecekleri kullanyldyktan sonra yukary my katlanyyor? ?ayet öyle ise sorun yok da öyle de?ilse o temizleme izleri sanki öyle olmazmy? gibi...
Consume Ergo Sum
IP
idris
Üye
Üye

Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/08/2007 Saat 01:56
Orjinalini yazan: Clio172

sonunda arkada? objektifi açmaya karar verdi. toz lensten temizlendi ancak lensi bir daha toplayamadyk. ayny lensten ikinci kez satyn aldy ve onda da toz oldu?unu gördük. komik gelecek ancak ona da operasyon uygulandy ve toplanamady    

Objektifler hala duruyor mu?
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/08/2007 Saat 09:03
Orjinalini yazan: idris

Objektifler hala duruyor mu?

onlar da zaman içinde yok pahasyna satyldy maalesef...

Orjinalini yazan: idris

Yanlyz fla?y do?rudan modelin üstüne çakmayyn,sonuçlar pek ho? olmayabilir.

her ne kadar orjinal fla?laryn ?iddeti, gecikmesi vs. ayarlanabiliyorsa da oldukça pahalylar. ucuz bir fla? alyp çekilen objeye yakynly?a göre önüne 1-3 kat bant (üzerine kur?un kalemle yazylabilen yary transparent) yapy?tyrarak iyi bir sonuç elde edebilirsiniz. ben öyle yapyyorum :).

saygylar.

Düzenleyen Clio172 - 17/08/2007 Saat 09:17
Hakan Yalcinkaya
IP
europho.to
Üye
Üye

Alıntı europho.to Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/08/2007 Saat 10:12
eger isigi yumusatarak cekebileceginiz sekilde ise, bant yerine flas tepesine tutturulan birkac kat beyaz pecete takmanizi onerebilirim. hem isinan bantin/yapiskan yuzeyin flas camini deforme etmesini onlersiniz hem de mesafeye gore pecetenin katman sayisini ayarlayabilirsiniz pratik sekilde. :)
IP
Melih Pekol
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 121
Alıntı Melih Pekol Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/08/2007 Saat 21:39
Yki Nikon objektif ve bir D80 harcadyktan sonra fla?ta tasarruf yapmak lazym tabii....
MP
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 17/08/2007 Saat 23:57
hem de nasyl...:)
Hakan Yalcinkaya
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04