Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: 1/35 tamiya pz4 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
guderian
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 54
Alıntı guderian Cevaplabullet Konu: 1/35 tamiya pz4
    Gönderim Zamanı: 05/08/2007 Saat 11:47
bu benim ilk maketim!!humbrol 1 ile ilk kat attyktan sonra hombrol mat 76 ve mat 121 kary?ymyny ana renk olarak uyguladym!!daha sonra vernik ve ya?lyboya i?ine giri?tim!!dry brush falan derken son hali böyledir!!toz pastel uygulanacaktyr!!bu arada airbrushym olmady?y için modelin tamamy fyrçayla boyanmy?tyr!!tüm yorumlara açyktyr...

IP
wehrwulf
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 214
Alıntı wehrwulf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/08/2007 Saat 15:52
A?yry pasly bir görünümü var.O yüzden göze cok ho? gelmiyor

Kolay gelsin.
Varly?y bir?ey kazandyrmayanyn,yoklu?u hiç bir ?ey kaybettirmez aga
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/08/2007 Saat 15:57
Pekcok yerde pekcok kisinin "ilk maketi" sergileniyor.. Benim gördüklerim icinde, firca ilede boyandigini düsünecek olursak, en iyilerinden birisi bu diyebilirim..Genel olarak toplama, boyama, dekal uygulamasi basarili görünüyor.. "Ilk maket" olarak yalniz, yoksa zamanla ve tecrübe ile gelistirmeniz gereken konular oldugu ortada..

Kolay gelsin..
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/08/2007 Saat 16:07
ya?lyboya kurumadyysa biraz daha temizleyin. sadece girinti çykynto olan kuytu kö?elerde kalsyn. o zaman göze daha ho? gözükece?ini dü?nüyorum. bi de palet, tekerler ve alt gövdeye de ayny ya?lyboya i?lemini uygulayyn.
daha sonra drybrush ile(link te anlatylmy?) bu sefer napples yellow' u yüzeye uygulayyn. ya?lyboya kuruduktan sonra mat vernik atyn oda kuruduktan sonra toz pastel ile eskitme yapyn.
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/08/2007 Saat 16:10
bu arada freeman 'e katylyyorum. ilk maket için montaj ve fyrça ile boyama çok iyi. tebrikler ve devamyny bekliyoruz.... iyi maketler :)
IP
guderian
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı guderian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 05/08/2007 Saat 16:27
yorumlar için te?ekkür ederim... umarym devamy daha iyi olacak:)
IP
guderian
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı guderian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/08/2007 Saat 16:11
toz pastel uyguladym biraz daha iyi oldu yakynda yeni modelimle birlikte fotolaryny koyaca?ym!!elimde birde tiger var montajy bitti ama fyrça ile nasyl kamuflaj yapaca?ymy bilemiyorum?(ayryca araç zimmeritli) bu konuda ne yapmamy önerebilirsiniz??birde ya?ly boyayy daha çok inceltip kullansam dahamy iyi olur? iyi modeller...

Düzenleyen guderian - 07/08/2007 Saat 16:12
IP
torabora
Üye
Üye

Gönderilenler: 388
Alıntı torabora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/08/2007 Saat 17:14
Ya?ly boya için fikir vereyim su ?i?esi kapa?ynyn içine terebentin koy yagly boyayy kürdan ile içine azar azar koyarak kary?tyr renk yo?unlu?u olu?unca tankyn üstünden a?a?yya do?ru geni? bir fyrça ile sür kurumaya byrak çok daha iyi olacak.
Tora Bora
iyi maketler
AFV yapmaya devam edersen teknik destek gelecek.
IP
guderian
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı guderian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/08/2007 Saat 16:16
te?ekkür ederim!!?u aralar bi tane bitirdi?im ve iki tanede bitirmeye çaly?ty?ym modellerim var!!afv'ye devam:)fotolary ilerde koyaca?ym!!ama yukaryda belirtti?im gibi tiger'a fyrçayla kamuflaj nasyl yaparym onu dü?ünüyorum??tek renkmi yapsam acaba??
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/08/2007 Saat 16:48
Orjinalini yazan: guderian

tiger'a fyrçayla kamuflaj nasyl yaparym onu dü?ünüyorum??tek renkmi yapsam acaba??

Yumu?ak uçlu bir fyrçayla, inceltilmi? boyayla drybrush yapmak suretiyle.
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
guderian
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı guderian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/08/2007 Saat 11:38
verdi?iniz bilgiler için te?ekkür ederim... bir ?y daha sormak istiyorum... Alman grisine boyanmy? bir tankyn ya?ly boya yykama yaparken hangi renk ya?lyboya kullanmamy tavsiye edersiniz? (benderaw umber marka ya?lyboya bulunmaktadyr)
IP
pildadal
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı pildadal Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/08/2007 Saat 20:22
Ylk maket ve fyrçayla boyanmy? olmasyndan dolayy gördüklerimin en iyisi. Tebrik ederim.

Dyrbrush ile nasyl kamuflaj yapylabilir? Ben maskeleme bandyyla yapmaya çaly?yyorum.

Ayryca usta veya bilen arkada?lar lütfen bir makette kullanylmasy gereken ya?ly boya renk ve modellerini yazabilir misiniz?
Mesela Pas için....XXX
Toz efekti için.....XXX
Genel.........XXX
gibi...Bu konuda bizi bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

Ayryca Yukaryda yazylmy?. Napples Yellow ile eskitirken DEEP olanyny my yoksa LIGHT olanyny my kullanmalyyyz?

IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/08/2007 Saat 20:55
Orjinalini yazan: pildadal

Ylk maket ve fyrçayla boyanmy? olmasyndan dolayy gördüklerimin en iyisi. Tebrik ederim.

Dyrbrush ile nasyl kamuflaj yapylabilir? Ben maskeleme bandyyla yapmaya çaly?yyorum.

Ayryca usta veya bilen arkada?lar lütfen bir makette kullanylmasy gereken ya?ly boya renk ve modellerini yazabilir misiniz?
Mesela Pas için....XXX
Toz efekti için.....XXX
Genel.........XXX
gibi...Bu konuda bizi bilgilendirirseniz çok memnun olurum.

Ayryca Yukaryda yazylmy?. Napples Yellow ile eskitirken DEEP olanyny my yoksa LIGHT olanyny my kullanmalyyyz?

Arkada?lar, "üstat" sayylmam ama bu konuda "Bu böyledir ?u ?öyledir gölge kahverengidir o bakymdan ?ununla olur" gibi katy kurallary çok saçma buluyorum. Yapty?ynyz model sizin modeliniz, tozlu göstermek için Naples Yellow'un Light'y Dark'y farketmez, eninde sonunda amacynyz tozlu göstermek. Basyn gitsin.

Ya?lyboya için çok syk kullanylan renkler Raw ve Burnt Umber, daha kyzyl tonlar için Raw Sienna, Burnt Sienna, sonra siyah, beyaz gibi ana renklerdir. Fakat bu demek de?il ki ba?ka renk kullanylamaz, renkler bunlardyr.

Örnek olarak ben asla araçlara Burnt Umber gibi bir renkle lapalupa komple yykama yapmam. Bence aracyn rengini gereksiz yere kahverengi tonuna çeviren bir i?lemdir. Ama falanca ki?i araçlaryny öyle seviyordur o yapar. Ben onun yerine gölgeleri belli etmek için araç ye?ilse, yakyn ye?il bir ya?lyboya bulur, umber ve siyahla rengini koyultur, girintilere onu doldururum. Kysaca serbest olun takylyn. Kullanaca?ynyz ?ey toz, is, çamur, vb zaten do?ada bulunan bir sürü ?eyi tekrar yaratmak, kim kalkyp "Senin çamurunun rengi yanly?, 2 ton koyu olacakty" diyebilir ki? Diyen çykarsa bana adresini verin ben sizin için görü?ürüm.

F-16 uça?y yapyyorsanyz gidin gerekli FS rengini bulana kadar u?ra?yn tamam, o renk bir standarttyr ve zorunluluktur. Ama bir araca pas, çamur yapacaksanyz da kendinizi bu kadar kysytlamayyn, "Aman ustalar böyle yapyyor biz de yapalym" diye dü?ünmeyin, serbest byrakyn, kafanyza göre rahat rahat giri?in. Kim kalkyp size "Naples yellow'u Dark Naples Yellow kullanmy?syn, yanly? o!" diyebilir ki, döveriz diyeni biz :)

Aksi yola girerseniz, benim bir kaç sene önce oldu?um gibi kilitlenir, kafasynda bir sürü soru ve gereksiz bilgi olan ama maket yapmaya korkan bir adam haline gelirsiniz. Aman diyeyim. Bakynyz artyk dedi?im gibi hiç takmadan giri?iyorum ardarda model bitirebilir oldum.

Sonuç olarak, tamam okuyun ve faydalanyn ama gözlemleyip kafayy çaly?tyryp kendiniz de üretin, inanyn kendi yaratty?ynyz pas rengi benim size "üç ka?yk ?undan iki dilim bundan" ?eklinde verdi?im tariften daha güzel olacak.

Bu kadar laftan sonra da ortaya o Naples yellowla kurufyrçalanmy? bir araç çykmazsyn o zaman bozu?uruz :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
ardeth
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1368
Alıntı ardeth Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 07:01
Orjinalini yazan: pildadal

Maskele bandy ile geçi?ler sert olacaktyr. Drybrush denemesini ilk kez Greif de denemi?tim.
Linklerden bakabilirsiniz.

http://img458.imageshack.us/img458/3438/greifcamo23ph.jpg

http://img439.imageshack.us/img439/1554/greifcamo40rf.jpg

Düzenleyen ardeth - 10/08/2007 Saat 07:04
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
IP
pildadal
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı pildadal Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 14:41
@Emroglan yazdyklarynyza katylmamak elimde de?il. Elimde aylardyr bekleyen kitler var ve güya maket yapacam. Sürekli bilgi depolamaktan, her?ey mükemmel olsun diye ince ince ayarlamaktan hepsi yarym yamalak kaldy.

Bu i?e temel bilgileri aldyktan sonra bodozlama dalmak lazym.

"?undan 5 gr bunadn 7 gr kullan" tarzynda formülizasyonlara ben de kar?yyym. Deneyerek ö?renmeli kendi kyvamymyzy bulmalyyyz. Ben sadece genelde kullanylan boyalary sormu?tum :)

@ardeth drybrush kamullaj gerçekten güzel olmu?. Üç renk tatbik edilse herhalde biraz daha zor olur. Bunun syrry ne? Mesela maskeleme nabdyyla kamujlaj yapsak da gei? noktalarynda drybrus yapsak olur mu?
Bunun 3 renkli yapylanyny türkarmorama da görmü?tüm. Yapan ki?i zymparayla ince ince incelterek bu yumu?ak geçi? efektini yapmy?ty ve neredeyse airbrush tan farky yoktu.

Tecrübeleriniz payla?ty?ynyz için te?ekkür ederim. Yn?allah bu yüzyyl içinde bir maketimi görü?lerinize sunarym. :)
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 15:06
@pildaldal, o olabilecek en kötü durumdur, "Aman yapayym ama en güzeli" diye yola çykynca her ?ey yarym kalyyor. Bir yerden giri?in, elbette bir sonra yapty?ynyz bir öncekine göre daha güzel olacak ama böyle ö?reniyor ve aly?yyorsunuz. Belirli bir seviyeden sonra hepsi gözünüze hitap etmeye ba?layacak.

Ya?lyboya için bir siyah (Mars veya Lamp Black gibi) bir de beyaz edinin. Artyk klasikle?mi? numaralar için yazdy?ym gibi Umber ve Sienna renklerinin "Burnt" ve "Raw" diye geçenlerini alabilirsiniz. Kurufyrça için Naples Yellow çok kullanylyr, ama zorunlu de?ildir, boyady?ynyz ana rengi sary veya beyazla açarsanyz bazen Naples Yellowdan daha güzel olur. Bunun dy?ynda ben yazdy?ym gibi tonlamalar yapmak ve boyamak için kullanyyorum, size kalmy?.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
guderian
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı guderian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 16:33
ardeth drybrushla kamuflaj çok güzel olmu? gaza geldim wallaa!!emreo?lan yazdyklaryn için te?ekkürler okudukça rahatlyyorum yaw!! hangisi seni mutlu ederse en iyisi o'dur!!hadi kolay gelsin...
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide