Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Tayyareler
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler
Mesaj icon Konu: mig 15'e hangi vernik gider? Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
dimitri
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 78
Alıntı dimitri Cevaplabullet Konu: mig 15'e hangi vernik gider?
    Gönderim Zamanı: 09/08/2007 Saat 23:17
Merhaba arkada?lar migimi bitirdim fakat fyrçayla çift kat boyady?ym için bazy sorunlary var,vernik atynca gecer diye dü?ünüyorum.Öncelikle pistte duran eskitilmemi? bir 15 olacak bu yüzden mat my parlak my vernik kullanyyym?bir de verni?in sararmasyndan korkuyorum ne dersiniz?yardymlarynyz için ?imdiden sa?olun.
IP
oruç reis
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 934
Alıntı oruç reis Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 07:54
Bendeniz Korede kullanylan F-86E yapty?ymda silver rengini kullandym.Humrolun Gloss verni?i atyp dekallerinide yapy?tyryldyktan sonra,Humrolun Satin Gloss verni?ini kullanarak fini?i sa?ladym......Diyeceksinizki neden Satin Gloss bu uça?yn yapym a?amasyny gösterirken (Eski Ankara Maket Toplulu?u Sitesinde)Bazy modelciler beni uyarmy?lardy matt vernik silver rengi grile?tirdi?ini ve Satin Gloss kullanmamy söylediler.Ehhh Haliyle model buraya kadar geldi arkada?laryn sözüne uydum ve güzel bir eser çyky verdi.?imdi sararma konusuna gelince. Dedi?im gibi Humrolun Gloss ve Satinn Gloss kullandym hatta Askeri araçlarada Matt Kullandym Hiç birindede Sararma etkisi görmedim.Tecrübeyle anla?ylmy? olarak Bence Humrolu deneyiniz derim.
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 09:10
Mig'iniz Çyplak metal rengi mi? ?ayet öyleyse bence vernik atmayyn bile. Ya da atacaksanyz da 2000 civary bir zympara ile hafifçe üzerinden geçerek "sorunlar"ynyzy düzeltip atyn. Aslynda size tavsiyem, hele fyrça kullanyyorsanyz Gunze'nin silinerek parlatylan metaliklerinden kullanmanyz yönünde olacaktyr. Fyrça ile çok rahat kullanylyr zira ilginç bir yo?unlukta oldu?undan fyrça izi byrakmadan yüzeyi kaplyyor. Öncesinde bir astar atmak sa?lykly olacaktyr tabii. Fekat sakyn ola ki mat bir renk atmayyn zira ince bir boya oldu?undan altyndakinden etkileniyor. Kolay gelsin.
Consume Ergo Sum
IP
Burak Öztan
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 682
Alıntı Burak Öztan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 11:59
Testors'un "Sealer for Metalizer" ürünü bu i?ler içindir.
Tavsiye ederim.
IP
dimitri
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 78
Alıntı dimitri Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 20:52
migimin syrty kyrmyzy göbe?i metalik renk.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide