Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Protze Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
The_King
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 112
Alıntı The_King Cevaplabullet Konu: Protze
    Gönderim Zamanı: 08/08/2007 Saat 19:45

Stoklarymy eritmek için seri üretime devam ediyorum. Bu seferki model 1978 kalyply Tamiya marka krupp protze. Tekerlekli araçlar çok ho?uma gidiyor. Kalynca kalyp izleri dy?ynda bir sorun çykarmady kit. Fazla parçasy olmady için toplamasy rahat bir kit. Kamyon seviyorsanyz alyp yapyn derim. Üzerinde çe?itli renklere ait tonlamalar var. Artyk ne kadary görünür resimlerde bilemiyorum. Arka koltuklarn orda boya ta?my? gibi görünmü?. Onlar toz yanly? anla?ylmasyn ?imdilik elden gelen budur...Her türlü ele?tiriye açyktyr. Herkese iyi modeller..

IP
The_King
Üye
Üye
Simge

Alıntı The_King Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/08/2007 Saat 19:47

IP
The_King
Üye
Üye
Simge

Alıntı The_King Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/08/2007 Saat 19:48

Bunlarda son iki..

IP
lantirn
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 95
Alıntı lantirn Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/08/2007 Saat 21:44
güzel olmu?. yalnyz ben silecekleri göremedim. fotolarda my çykmamy? anlayamadym?...
IP
Farhad
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 332
Alıntı Farhad Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/08/2007 Saat 22:06
Gayet güzel olmu? ellerinize sa?lyk. Silecekler görünüyor. Üste kalmy? ancak eski kalyp oldu?undan çok detayly olarak gözükmüyor galiba...

kazma kürek sapynda renk olrak neyi kullandiniz? kodu nedir?
IP
The_King
Üye
Üye
Simge

Alıntı The_King Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/08/2007 Saat 23:06

Te?ekkür ederim. Dedi?iniz gibi silecekler çerceveye yapy?yk verilmi?ti. U?ra?madym bende.

Ah?ap kysymlar için humbrol 110 üstüne humbrol 62 eskytme yaptym..
IP
The_King
Üye
Üye
Simge

Alıntı The_King Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/08/2007 Saat 22:04

herkes herkese yazacak diye birsey yok ama görüntüleme sayysy 103 ve sadece 2 arkada? yorum yapmy?..Yorum yapan arkada?laryma te?ekkür ederim. Di?erleri sanyrym layyk görmemi?. Bu durumda model yapypta payla?manyn bir anlamy yok. Moderatör arkada?tan rica etsem bu mesajlary burdan silebilir mi acaba?
IP
paranoyak
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı paranoyak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/08/2007 Saat 22:18
tek kelimeyle kusursuz
elleriniz dert görmesin
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 00:08
Orjinalini yazan: The_King

herkes herkese yazacak diye birsey yok ama görüntüleme sayysy 103 ve sadece 2 arkada? yorum yapmy?..Yorum yapan arkada?laryma te?ekkür ederim. Di?erleri sanyrym layyk görmemi?. Bu durumda model yapypta payla?manyn bir anlamy yok. Moderatör arkada?tan rica etsem bu mesajlary burdan silebilir mi acaba?

Ehem... Olmamy?. Gereksiz bir alynganlyk olmu?.

Öncelikle forumda büyük bir "sessiz ço?unluk" var, bu gerçe?i göz ardy etmeyelim. Sesi çykan azynly?yn da kysytly bir bölümü askeri araçlar ile u?ra?ty?yndan, modele hakkyyla yorum yapabilecek insan sayysy haliyle az. ?imdi 103 ki?i bakmy?ken 2 ki?i niye yorum yapmy? demek adilce de?il diye dü?ünüyorum. Yki önemli sebebi var ki ?öyle:

Sebep 1: Bu i?ten anlamayan birinin yapaca?y yorumun sa?lykly olmayaca?y açyk. Gerçekten bir ?ey bilmedi?ini veya az buçuk bilgisiyle yarym yamalak yanly? bir yorum yapyldy?yny my görmek istersin, hiç yorum yapylmamasyny my? Bir çok ki?i ?ikayet ediyor, "gereksiz üstadlar türedi", "a?zy olan konu?uyor", vs vs diye. Bu bakymdan varsyn bilip bilmeden bir sürü yorum yapylaca?yna hiç yorum yapylmasyn. Sizin dü?ünceme göre ortalama üstü modelinize AFVden hiç anlamayan veya 2 tane tank yapmy? biri çykyp "?usu böyle busu ?öyle bilmemne" diye bilmeden yorum yapsa ho?unuze gider mi?

Sebep 2: Hiçbir ?ey katmayan ?ak?akçy yorumlar. Bu site bundan da bir ara çok çekti, daha "?unu yapmayy dü?ünüyorum" diye bir kutu kapa?y konunca 3 sayfa dolusu "Bravo" "Yürü be" mesajyyla smileyler doluyordu. Bence bu sinir bozucu oldu?u kadar forumu takip edenleri gereksiz yere me?gul edici bir durum. Hiç olmamasy daha iyi. Ki modelci kendini biliyorsa, "Yürü be mükemmel ?ak?ak?ak harika" laflaryny duymaya o kadar ihtiyacy yoktur. Yhtiyacy olan da bence bu forumda olmamalydyr, çünkü bu forumda görebildi?im kadaryyla pek ?ak?akçy bir grup kalmamy?tyr.

Sonuçta toparlarsak, illa yorum yapylacak diye bir kural yok, yapacak kalabalyk sayyda insan da kalmady, bu durumda 103 ki?i baktyktan sonra 55 tane "Yürü bravo süper olmu? memleketi sen kurtaracaksyn" mesajy my görmek istersiniz, üç dört tane adam gibi yorum mu? Böyle küsecekseniz Armorama gibi büyük forumlarda 400-500 ki?inin bakty?y konularda 20 yorumdan fazla olmuyor, herkesin syradan küsmeye ba?lamasy lazym. Sizin de ?ak?aklarla gaza gelip maket yapty?ynyzy veya ?i?meye ihtiyaç duyan bir ego sebebiyle böyle ?ak?ak arady?ynyzy da hiç sanmyyorum, o yüzden tepkiniz beni açykça ?a?yrtty.

Niyetim kimseyi kyrmak, gücendirmek de?ildir, fakat bence yersiz olan ve sahibine yaky?tyramady?ym böyle bir tepki kar?ysynda da sessiz kalamadym, özür dilerim.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Lonewolf
Admin Group
Admin Group
Simge
Tekniker

Gönderilenler: 437
Alıntı Lonewolf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 08:53
Orjinalini yazan: The_King

herkes herkese yazacak diye birsey yok ama görüntüleme sayysy 103 ve sadece 2 arkada? yorum yapmy?..Yorum yapan arkada?laryma te?ekkür ederim. Di?erleri sanyrym layyk görmemi?.

Sanyrym sadece 'çok güzel olmu?' demi? olmamak için fazla cevap gelmemi?tir. Malum, bazy forumlarda direk silinme sebebi olmakla birlikte bu tür cevaplar hiç bir yerde pek ho? kar?ylanmyyor.
Benim açymdan '?urasyny da ?öyle yapsaydyn' denebilecek bir eksi?i yok maketin, eline sa?lyk.
Tek ele?tirebilece?im ?ey foto?raf kalitesi olabilir. Ortalamanyn üzerinde olmasyna ra?men daha iyi olabilir diye dü?ünüyorum.

Düzenleyen Lonewolf - 10/08/2007 Saat 08:54
Kaank
IP
lterlemez
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 303
Alıntı lterlemez Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 14:59
Elinize sa?lyk, bende araçta camlaryny kim silmi? diye çok aradyktan sonra silecekleri görebildim. Belki benimki fazla ayrynty (yada foto?rafyn çok karanlykta çekilmesinden kaynaklanyyor), çaly?malarynyzyn devamyny dilerim.

Düzenleyen lterlemez - 10/08/2007 Saat 15:00
Adriano Guisebbe Lentini
IP
gokhaneren
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 138
Alıntı gokhaneren Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 19:03
Silecekleri ayyrmady?ynyzy yazmy?synyz,elinize sa?lyk.

Belki silecek izlerini de ona göre ayarlamak do?ru olabilirdi diye dü?ünüyorum...

Her?eye ra?men benim oldukça ho?uma gitti...

Elinize sa?lyk güzel bir üretim olmu?...

IP
The_King
Üye
Üye
Simge

Alıntı The_King Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 20:14

Emre sizinde do?ru tahmin etti?iniz üzere pohpohlayycy mesajlar ile i?im olmaz. Harika olmu?, ?ahane benzeri mesajlar ne modelcili?ime bir katkyda bulunur nede yazyldy?ynda ho?lanyrym. Madem zaman ayyrylyp model inceleniyor, gözden kaçyrmys olabilebileci?im detaylar uygun bir dille belirtilebilir. Bahsetti?im herhangi bir detay olabilir. Hersey için AFV den anlamak gerekmiyor bence. Biraz modelcilik, boya, fotograf çekimi bilgisi olan herkesten birseyler ö?enilebilir dü?üncesindeyim. E?er bunlar üstatlar türedi heryerde diye lanse edilecekse bu benim sorunum de?il. kimse kusura bakmasyn.
Mesela fotograf kalitesi ve sileceklerin yeri konusu belirtilmi?. Bunlar bir sonraki modelimde özellikle dikkate edeceklerim arasynda olacaklar. Burada sadece be?enilerini belirten arkada?lar lütfen yanlys anlamasyn. Ancak eksikler görülüp söylenirse daha iyi modeller üretilebiliyor..

Amacym kimseyi kyrmak gücendirmek de?ildir. Saygylarymla..

Uzatmak nyyetynde de?ilim. Tek istedi?im yapycy yorumlar..
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 20:53
Sizi gayet iyi anlyyorum, gördü?ünüz gibi yapycy yorumlar da gelmeye ba?lamy?, fakat yorum gelmedi?i için özellikle insanlaryn da yazlyklara çekildi?i bir zamanda "Niye yorum yok, ben silinsin istiyorum bu, verin topumu gidiyorum eve" ?eklindeki bir yakla?ym ne olursa olsun olgunca de?il. Görüldü?ü gibi biraz zaman verildi?inde yapycy yorumlar da ortaya çykmakta.

Sanyrsam kar?ylykly anla?ty?ymyza göre konuyu burada kapatmakta fayda var.

Panzer grisi olarak monotonlu?un esiri olmaktan kurtulmu? bir model olarak takdire ?ayan diye noktalandyrayym ben de. Ancak gerek arkada?laryn gösterdi?i üzere silecek izlerinin kötü kalyplanmy? silecekleri takip etmemesi ve gerekse aracyn lastikleri ve balta, kazma gibi alet edevatyn metal bölümlerinin (belki de y?yk yüzünden) aracyn kalanyyla neredeyse bir görünmesi geli?tirilebilecek noktalar olarak sayylabilir. Çamurluklardaki eskitmeler de ho? olmu?. Görüldü?ü gibi gereksiz alynganly?a da hiç gerek yokmu?.

Saygylarymla,
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
The_King
Üye
Üye
Simge

Alıntı The_King Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 21:10
Orjinalini yazan: Emroglan

Görüldü?ü gibi gereksiz alynganly?a da hiç gerek yokmu?.

Bazen insanlary dürtüklemek gerekir bir?eyler için..

Ekipmanlaryn metal kysmynda da tonlamam eskitmem var ama ne yazykky makinam detayly çekmeme engel oluyor. Daha iyi makinaya geçmenyn zamany coktan gelmi? artyk..
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 22:25
DSLR, mümkünse Nikon derim. D-80'in tadyndan yenmiyor (tabii fiyaty ayry bir sorunsal).
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Artt
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 634
Alıntı Artt Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 22:31
Figür yok mu elinizde? Böyle çok gariban kalmy?.Bir iki figür biraz canlylyk katar bence.Veya arkaya birkaç parça e?ya sandyk varil vs...
IP
The_King
Üye
Üye
Simge

Alıntı The_King Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 10/08/2007 Saat 23:42

@Artt. Ü?enmezsem sandyk bidon vs ayarladym. onlary boyayyp koyaca?ym. :)

@ Emre söyledi?iniz makina müthi? gerçekten. Ayny zamanda dalgycym ben. Hem sualtynda hemde normalde kullanabilece?im bir makina aryyorum. D80 i alypta suda dü?ürürsem..offf offff :)
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04