Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: T-34/76 "ChTZ" Version Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
freeman
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 959
Alıntı freeman Cevaplabullet Konu: T-34/76 "ChTZ" Version
    Gönderim Zamanı: 23/07/2007 Saat 22:47
Selamlar..

Model Tamiyanin 35149 No´lu kiti.. Candirmada, Sewastopol´un 1944 te Ruslar tarafindan geri alinisinda kullanilan 1943 üretimi ChTZ versiyonu T-34/76 ve Sovyet mekanize piyadesini yapmaya calistim.. Ayrintiyi girince hatalar olabilir, bu konuda iddiali degilim..

Boyamada Modelmasters enamelleri kullandim cogunlukla.. Daha sonra yikama, toz pastel ile eskitme, falan filan.. Buyrunuz..

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/07/2007 Saat 22:47

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/07/2007 Saat 22:48

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/07/2007 Saat 22:48

IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/07/2007 Saat 22:49

Eger cok fazla resim oldu ise, Admin yada Moderator arkadaslar silebilirler..

Yada talebe göre detay fotolari ekleyebilirim :)

Herkese kolay gelsin..
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 08:01
Merhaba,

Bence zemin bu konuya biraz küçük gelmi?. Genel kural olarak konuyu zeminin kö?egeni do?rultusunda yerle?tirmek konuya derinlik kazandyracaktyr.

Yyi modeller
Koray Fenman
IP
panzerjager
Üye
Üye

Gönderilenler: 651
Alıntı panzerjager Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 08:03
ellerinize sa?lyk. ben çok be?endim. tamiyanyn T34 kitleri detay olarak nispeten basit ama problemsiz güzel kitler. arkadaki kopmu? çekme halaty güzel olmu? ancak sanki öndeki zincir ölçek olarak büyük kalmy? gibi. kolay gelsin iyi modeller..
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 11:31
Orjinalini yazan: KFKF

Merhaba,

Bence zemin bu konuya biraz küçük gelmi?. Genel kural olarak konuyu zeminin kö?egeni do?rultusunda yerle?tirmek konuya derinlik kazandyracaktyr.

Yyi modeller

Merhaba,

Burda bir dioramadan ziyade bir vinyet söz konusu.. Amac bir sahneden cok bir arac yada figürü sergilemek (ki burda T-34).. Dolayisiyla genis bir zeminle konuyu dagitmak yerine, araci öne cikaran bir zemin kullandim..Zaten o nedenle de konuyu dioramalar altina degil de, burada actim.. Arac ve figürün zemin üzerine yerlesimine dikkat edeceke olursaniz, zemin kenarlarina degilde, kösegene paralel bir yerlesim oldugunu görebilirsiniz..

Tesekkür ederim, sizede iyi modeller..

Orjinalini yazan: panzerjager

ellerinize sa?lyk. ben çok be?endim. tamiyanyn T34 kitleri detay olarak nispeten basit ama problemsiz güzel kitler. arkadaki kopmu? çekme halaty güzel olmu? ancak sanki öndeki zincir ölçek olarak büyük kalmy? gibi. kolay gelsin iyi modeller..

Tesekkür ederim..

Aynen katiliyorum, T-34 ler yapimi kolay hertürlü kirletme eskitmeye gelen esnek kitler..

Zincir konusunda haklisiniz.. Bu ciddi bir sorun bende, dogru ölcekte zincir bulamiyorum.. Halat gercek metalden, kendi üretimim. Ayri bir orjinallik kattigini düsünüyorum..
IP
gokhaneren
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 138
Alıntı gokhaneren Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 12:09
Bence model çok güzel bitmi?,ayryca zemin ise oldukça ba?aryly olmu?.Modelin ta? sokak üzerinde duru?u da gayet güzel.Çok be?endim.Elinize terinize sa?lyk...

Mümkünse sokak için kullandy?ynyz malzemeleri ve yapym a?amalaryny özelden isterim...

Kolay gelsin...

Düzenleyen gokhaneren - 24/07/2007 Saat 12:10
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 12:40
Orjinalini yazan: gokhaneren

Mümkünse sokak için kullandy?ynyz malzemeleri ve yapym a?amalaryny özelden isterim...

Açyktan olsun,herkes faydalansyn.
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 13:24
Orjinalini yazan: gokhaneren

Bence model çok güzel bitmi?,ayryca zemin ise oldukça ba?aryly olmu?.Modelin ta? sokak üzerinde duru?u da gayet güzel.Çok be?endim.Elinize terinize sa?lyk...

Kolay gelsin...

Tesekkür ederim, Idris Beyinde sözüne ettigi gibi, aciktan yazayim, belki faydalanacak arkadaslar olur..

Öncelikli olarak su üründen aldim.. Model Trencilik malzemeleri satan yerlerde bulunabilir. Bir tür akrilik boyanabilir styropor..

Sonra kalin yalitim styroporundan uygun ölcekte zemin kesip, iki parcayi birlestirdim..

Ek yerlerinde ki gecisi kamufle etmek icin, kenarlari alci ile kapladim..(Burda baska alternatifler üstünde durmak gerekiyor, hem daha kolay hem daha iyi sonuc icin Plastik kart kullanimi daha uygun olabilir??

Daha sonra zemini, akrilik siyah ile komple boyayip, vernik attim.. Böylece, istedigim boya türü calisabilecegim bir zeminim oldu.. Sonrasi cesitli renklerle zemini boyama..

Son hali icinde, ince elenmis topragi sulandirilmis tutkalla sivanmis zemine serptim..

IP
paranoyak
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 33
Alıntı paranoyak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 18:35
ellerinize sa?lyk
IP
Clio172
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 511
Alıntı Clio172 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 21:37
elinize sa?lyk, çok güzel bir çaly?ma.

- zemin üzerinde kum ya da toz var sanyrym ancak bu durum paletlere, arkadaki mobil makineli ya da top un (bilemiyorum) tekerlerine ve askerlerin botlaryna yansymamy?. kysaca zemine palet, palet ve top tekerleklerine zemin izi uygulansa?

- fla?tan olabilir tabii ancak askerler tanktan daha parlak görünüyorlar,

- t34 klasi?i olan yamulmu? yakyt tanklaryndaki göçüklere darbe izi eklenebilir, sa? taraftaki ikiliye de mazot akyntysy uygulanabilir.

- tekerleklerdeki eskitme tankyn geneli ile uyu?muyor sanki. paletler bile daha temiz görünüyor.

- sa? tarafta taretin altynda gövdeye ba?ly iki kulpun (artyk ne ise) gövde ile birle?imlerinde oldukça yo?un bir pas var ancak kulplar yeni görünüyor.

- öndeki zincir ve arkadaki kopuk halat (nasyl yaptynyz?) hakkyndaki yorumlara aynen katylyyorum.

Tarihi gerçekli?ini bilemiyorum ama kuru fyrçasy, boya dökülmesi vs. efektleri ile yeme de yanynda yat tadynda bir model olmu?.

tekrar elinize sa?lyk.

kolay gelsin.
Hakan Yalcinkaya
M-41 "Bulldog", M-36 "Jackson" R.I.P. (2002-2011)
IP
freeman
Üye
Üye
Simge

Alıntı freeman Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 22:15
Yorumunuz icin tesekkür ederim.. Sirasiyla yanitlamaya calisacagim..

-Zeminde toz toprak yapmayi amacladim, ince bir doku olarak düsündüm, ama bazi yerlerde fazla oldu, aslinda zeminin son halinde yüzde yüz memnun oldugum söylenemez, tecrübe oldu..

- Parlaklik isiklandirmadan kaynaklaniyor olsa gerek.. Yoksa mat verniklendiler..

- Kitin kendi darbe izlerini yeterli gördüm, ancak bir dahaki sefere dikkate alirim.. Aslinda boya pigmenti ile akinti efekti vermeye celistim, ancak yeterli olmadi, gelecek sefere direk boya ile girecegim, tecrübe oldu..

- Aslinda tekerlerde eskitme yok.. Toz pastelle kirletme yaptim sadece.. Paletlerde ayni sekilde idi, ancak bilerek biraz azalttim, modelin geneline uymuyordu.. Suanki durumu, tozlanmis yol tekelerleri olarak düsündüm..

- O kulplar piyadeler icin tutunma yerleri olsa gerek.. Baglanti noktalari kaynakli oldugu icin paslanmaya daha müsait oldugunu düsünüp oralara yogunlastim.. Tutunma yüzeylerinde de metalik eskitme yaptim..

- Nalburdan 1 mm lik örgü celik ip aldim.. 1 mm bile model icin cok büyük kacti, söküp daha az celik tel ile tekrar ördüm.. Kitten cikan orjinal plastik halatbaslarina japon ile yapistirip boyadim.. Burda kopmus olarak kullandim, ama ileriki modellerimde tam halini kullanacagim..

Tekrar tesekkürler..
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 23:08
Özgür ellerine sa?lyk.

Naçizane ele?tirim, taretteki yedek palet(yeri içime sinmedi ama sen daha iyi bilirsin) ile tekerlerdeki çamurun biraz daha homojen olabilece?i yönünde. Bunun dy?ynda y?yk kayna?yn az parlama yapmy?.

Zemin güzel uymu?, tankyn geneli ve figürler çok güzel görünüyor. Egsozlardaki pas özellikle yerinde diye dü?ünmekteyim. Bir de y?yk yüzünden detaylarda ne kadar kuru fyrça var çykartamadym, bazy resimlerde tankyn arkasyndaki perçinler biraz daha kuru fyrça ihtiyacynda gibi dururken, di?erlerinde öyle de?il.

Güzel vallahi, yaz sezonunda yava?lamak yerine böyle güzel üretimler ile kar?yla?mak. Yalnyz biliyorsun biz aly?yryz hep böyle güzel model ister, modeller arasyndaki süreyi de kysaltmany bekleriz, ona göre :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1160
Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 24/07/2007 Saat 23:55
Elinize sa?lyk, benim de ho?uma giden bir model oldu. Modelleri tek ba?yna byrakmayyp, taban, figür ve aksesuarlarla birlikte sergilemeniz bence çok yerinde ve görünümü baya zenginle?tiriyor.

Ki?isel fikrim, bu seferki zeminin tanka göre biraz dar kaldy?y yönünde. Tankyn sa?ynda yerde duran makineli tüfek biraz syky?yk kalmy?.   Ben olsaydym, Tabany sa? ve soldan iki?er veya üçer cm. daha geni? yapardym.
Veya makineli tüfe?i toptan kaldyryp, tanky taban daha geni? bir açyyla yerle?tirirdim. ?u anda zemine direk paralel olmasa da, paralele yakyn bir görünümü var.

Bunun dy?ynda belki zemine bir takym yykyntylar eklenebilir. Benim ?u anda aklyma gelen alternatif bir sahne, Askerler bir takym duvar yykyntylaryny siper almy? ate? etmektedirler, Tank yykyntylaryn üzerinden sahneye çapraz bir ?ekilde geçerken konumlanabilir, Tankyn çykmasyyla birlikte askerler de siperden çykyp ko?turmaya ba?larlar. Bu tarz bir sahne de olaya belki ekstradan canlylyk katabilir.

Güzel çaly?malara devam. Kolay gelsin.
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/07/2007 Saat 03:52
ben ele?tirecek bi?ey bulamamakla birlikte tüm gövde ve özellikle arkadaki variller inanylmaz gerçekçi metal gözüküyor.bu görünümü kazandyrmak için ne yaptynyz?

gerçekten çok güzel ellerinize sa?lyk..
IP
Lonewolf
Admin Group
Admin Group
Simge
Tekniker

Gönderilenler: 437
Alıntı Lonewolf Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 25/07/2007 Saat 07:33
Eline sa?lyk Özgür. Çok güzel bir çaly?ma olmu?.
Özellikle tekerlerdeki kirlenmeyi ve egsozlaryn rengini çok be?endim.
Sadece far gözüme batty. Beyaz ya da gümü? boyamy?syn galiba, pek gerçekçi olmamy?. Tabi Dragon'un aksine Tamiya'nyn ?effaf parça vermemi? olmasy asyl ele?tirilecek konu.
Bence sonraki modellerde alternatif far camy üretmeyi deneyebilirsin.
Kaank
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma