Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Yardym... Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
guderian
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 54
Alıntı guderian Cevaplabullet Konu: Yardym...
    Gönderim Zamanı: 11/07/2007 Saat 15:58
herkese selam!!1/35 tamiya'nyn tyger kitini aldym ve montajyny tamamladym, zimmeritlerini yaptym ancak daha boyamadym!!çünkü boya tabancam olmady?y için kamuflaj yapamyyorum!!uzun bir sürede alamayaca?ym gibi görünüyor ve bu kiti tamamlamayy çok istiyorum!!acaba zimmeritli olan bu model tek renk boyanabilirmi?e?er boyanabilirse hangi renkler olabilir?ilgilenirseniz çok sevinirim!!herkese iyi modeller...

Düzenleyen guderian - 11/07/2007 Saat 15:58
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/07/2007 Saat 16:16
Sadece "Dark Yellow" diye tabir edilen koyu sary renkte olabilir. Zaten araçlar genelde fabrikadan bu renkle çykyp, cephede birliklerin ellerindeki boya sto?u ve ihtiyaçlaryna göre boyanyyorlar diye bilmekteyim. Internette tek renk (sary) boyaly Tiger modelleri de bulunmakta.

Tigerlar en çok önem verilen araçlardan olduklary için genelde ele boya geçti?i için önceli?i alyp çabuk boyanyrmy?. Bu sebeple size itirazlar gelebilir. Yine de savunmanyzy fabrikadan çykan bu aracyn kysytlamalar sebebiyle kamuflaj boyasy yapylamadan çarpy?maya katyldy?y ?eklinde yapabilirsiniz. Ayryca her tank ?öyle boyanacak gibi bir sabit kural da yok, sava?yn bazy yerlerinde, özellikle çarpy?malar hyzlanmy?ken kim ne bulduysa onu kullanmy?, Almanlaryn "Aman bu tankyn kamuflajy yok, boyasy yanly?" deyip bir Tiger tankyny geri çevirece?ini sanmyyorum.

Bir çözüm de, e?er profilinizdeki gibi Ankara'da oturuyorsanyz orada bulunan arkada?lardan boya konusunda yardym istemek olabilir. Istanbul'da olsanyz buyurun diyece?im ama Ankara'ya kolum yeti?mez maalesef.

Önemli bir not dü?eyim, erken dönem Tiger tanklary tek renk panzer grisi, fakat zimmerit uyguladyysanyz zimmeritin kullanyldy?y tarihte koyu sary (dark yellow) standart ana renk haline geldi?i için bu sizin i?inize pek yaramaz. "Tek renkse gri boya" gibi yanly? yönlendirmeler olabilir, aman dikkat.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
guderian
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 54
Alıntı guderian Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/07/2007 Saat 22:40
çok te?ekkür ederim bende kamuflaj yaparym diye zimmerileri yapmy?tym ama pi?man oldum:D ilgilendi?iniz için sa?olun iyi modeller...
IP
BoMBaCi
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 85
Alıntı BoMBaCi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 16/07/2007 Saat 14:19
E?er yapty?ynyz Tiger Orta dönem ise (umarym öyledir, çünkü bildi?im kadary ile ilk dönem Tiger lara zimmerit uygulanmamy?tyr) tek renk koyu sary boyayabilirsiniz, sorunsuz olarak. ?u makaleye de bir bakyn derim

http://www.missing-lynx.com/articles/german/mmtiger/mmtiger.htm

Selamlar
Zafer
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma