Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Tamiya Sdkfz 7 mit Flak 37 (#35144) Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Sayfa   2 Sonraki >>
Yazar Mesaj
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Konu: Tamiya Sdkfz 7 mit Flak 37 (#35144)
    Gönderim Zamanı: 08/07/2007 Saat 23:10
Herkese Selamlar,

Armorama'daki "Of Wheels and Tracks" isimli, yarym-paletli (böyle bir terim var mydyr acaba?) araçlarla ilgili ortak proje için üretimini yapty?ym Tamiya Sdkfz 7 mit Flak 37. Basitçe, sava?yn ba?yndan beri Alman ordusunun a?yr i?lerini yapan 8 tonluk paletli kamyonun arkasyna uçaksavar yerle?tirilmi? hali.

Kitin kamyon kysmy epey eski, kalypta 1967 yazyyor. Detaylar biraz basitçe, yürür aksamlar biraz "Oyuncak olsun yürüsün" gibi yapylmy?. Biraz u?ra?la yürür aksam toparlandy, tekerlerin çoklu?u ve her ?eyi kalyp izleri yüzünden tek tek temizlemek canymy çykartty...

Uçaksavar da toparlandy, kutudan e?ilmi? olarak çykan namluyu düzeltmek için çabalamak gerekti. Üstündeki kalyp izlerini temizlemek de cabasy.

Sonrasynda kabini toparladym ve Gunze Sangyo'nun "Panzer Colors Set 2" boya setindeki "Dark Yellow" rengiyle kabinin içini boyadym. Kapysyny açyk yapaca?ym için içerisiyle biraz u?ra?mak gerek.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 08/07/2007 Saat 23:14

Basit ve hyzly yapylacak bir kit oldu?unu umuyordum ama, daha çok olay "Basit ve çok u?ra?tyran" kyvamynda devam etti. Eski Tamiyalardan ko?arak kaçmaya karar verdim. Güzel bir ?ey istiyorsanyz u?ra?manyz gerek, hala basylanlary da muhtemelen kalyplary iyice eskidi?i için kalyp iziydi yamukluktu diye epey u?ra?tyryyor.

Kabini de kapattyktan sonra bir ?eye benzemeye ba?lady.

Bu syrada kar?yla?ty?ym bir sorun daha, parçalaryn hafifçe çarpylmy? olmasyydy. Bu kiti ikinci el aldym, ilk sahibinde ba?yna ne geldiyse özellikle büyük parçalar çok hafif çarpyk çykty. Kitin bir ysy kayna?ynyn yakynynda falan unutuldu?undan ?üpheleniyorum. Her ne ise, biraz kayyk oldu ve artyk ?ikayet için çok geç.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 00:23
Bu arada belirtmemi?im, kabin içinde çyldyrtycy derecede kalyptan kaynaklanan o yuvarlak girintilerden var. Onlary eski plastik iskambil ka?ytlaryyla kapattym. Kabinin içi görünecekse özellikle kabus gibiler çünkü.

Kamyonu biraz daha toparladym ve dy?yna küllen Dark Yellow attym, kabin içinde kullandy?ym boyayy kullandym. Sonrasynda, plandaki kamuflaja benzeterek ince hatlarda kamuflajyn ye?ilini de fyslattym.

Boya yine Gunze Sangyo Panzer Colors Set 2.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 00:30
Araçta görünen hafif çarpyklyk ve asimetri dedi?im gibi bir sorundan kaynaklanyyor. Motor kapa?y ise benim sinirlenip e?eyi daldyrmam sonrasy olu?an bir kabiliyet eseri, artyk ona da yapaca?yz bir güzellik. Kit çok sinirimi bozdu?u için hiç u?ra?madym, varolan bütün kabiliyetsizli?imle saldyrdym.

Neyse, kyzyl-kahvesi de eksik olmasyn diyerekten yine Gunze Sangyo setindeki di?er renk olan kyzyl-kahveyi de fyslattym. Bu a?amada pistole sapytmaya ba?lady, ykyndy, tepindi, köpürdü. Beceriksizli?ime lanet ederek kyrk kere boya kyvamy de?i?tirdim, ittim kaktym olmady. Tabii boya i?lerini de hiper-mesai dönemimde gecenin 1-2lerinde yapty?ymy belirteyim, ba?ka türlü akyl sa?ly?ym pek yerinde durmuyordu.

Bütün boya i?i bitip i?lerimin de hafifledi?i bir haftasonu, sorunun boyadan de?il de, uykusuz ve yorgun bendenizin boya tabancasyny düzgün temizlememesi sonucu olu?an bir tykanmadan oldu?unu farkettim. Neymi?, malzememize iyi bakyyoruz ki o da bize iyi bakyyor.

Neyse, uzun lafyn kysasy, 3 renk kamuflajymyz biraz kyytyryktan da olsa olmu? oldu. Kit hakkyndaki gazym kaçty?y için de sorunlarymy çözdükten sonra bile rötu?lamaya ü?endim. Kimse kusura bakmasyn.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 00:33
Kamyonumuzun bu a?amada paletlerini ve ön lastiklerini taktym. Verni?i atyldy, çykartmalar yapy?ty, kalyn çykartmalar için Tamiya'ya sövüldü. Bir kat daha X-22 yedikten sonra eskitme a?amasyna geçildi. ?u an o a?amada. Sykyldy?ym için biraz mola verdim, ba?ka kitlerle gönül e?lendiriyorum.

Armorama ortak projesi bu ay sonu bitti?i için bu hafta içinde tekrar elime sopayy alyp bitirmeyi dü?ünüyorum, hayyrlysy.

Merak eden olursa itip kakynca bir ?eyler olan bir kit, ama asla bir "haftasonu" kiti olarak görmeyin, üzülürsünüz.

Keyfim biraz yerine gelirse yeni resimlerini de çekip basaca?ymdyr.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
hudaverdi
Üye
Üye

Gönderilenler: 337
Alıntı hudaverdi Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 00:40
yanyba?yndan bakynca nasyl duruyo bilmem ama burdan bakynca:kasa çevresindeki o yzgaramsy tente hala siyah gibi duruyo.bi daha el atacak olursan oralary biras daha sarartabilirsin.
(iyi maket yapmy?syn.tebrik ettik ve kyskandyk)
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 00:48
Ona karar veremedim siyah my kalmaly boyanmaly my diye... Nihai karar verince fyrça müdahalesi gelecek, meret ince oldu?u için pistole boyasynyn ço?u bo?a gidiyor.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 08:15
Çok ilginç bir araç. 1/35'de Tamiya dy?ynda bir alternatif var my?
Koray Fenman
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 10:11
Ne yazyk ki yok. Tamiya'da bir de dörtlü Flak 38 ta?yyan seçene?i var, ama o da bunun gibi ya?ly.

Normal kamyonun 1/72 ölçe?i Revell firmasynda mevcut. 1/35 ölçe?inin AFV Club firmasynda oldu?unu sanyyordum ama geçen bakty?ymda göremedim.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
gokhaneren
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 138
Alıntı gokhaneren Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 10:24
Üzerine ni?ancy,asker,?oför ekleyip sanki havadaki bir hedefi takip ediyorlarmy? gibi bir diorama yapmayy dü?ünüyor musunuz?
IP
KFKF
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 378
Alıntı KFKF Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 10:28
Her halde 35148 prime mover olanda ayny kalyptyr?

Düzenleyen KFKF - 09/07/2007 Saat 10:29
Koray Fenman
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 11:29
35148 de ayny kalyp, hepsinin yürür aksamy 1967 kalyby ve standart. De?i?en ?eyler, uçaksavar kamyonlary zyrhlandyryldy?y için buna uygun eklenen gövde parçalary. Kysacasy Tamiya'da üç adet Sdkfz 7 türevi var (1 normal kamyon, 2 uçaksavarly kamyon), hepsi ortak ?asi üzerine kurulu.

Ylk ba?taki amacym öyle bir dioramaydy, fakat hem istedi?im gibi bir figür seti bulamadym hem de araç gazymy kaçyrynca u?ra?mak istemedim. Belki daha sonra.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
gokhaneren
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 138
Alıntı gokhaneren Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 12:22
Mutlaka örnekleri vardyr da ben yine de bir link vermek istedim...

Güven Bey in bir çaly?masy;

http://www.racingz.com/forum/index.php?topic=64.0
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 12:28
Sizin örnek verdi?iniz Tamiya'nyn dörtlü Flak38 ta?yyany. O kitin avantajy, yanynda figürleriyle geldi?inden do?rudan bir canlandyrmaya müsait olmasy.

Benim bir canlandyrma yapabilmem için düzgün figür almam gerek ki, 1-2 kutu figür zaten bu kitin fiyatyna gelir. Açykçasy gelecekteki ba?ka bir canlandyrmaya saklamayy tercih ederim.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/07/2007 Saat 19:28
Be?endim !
Özellikle kamuflajy çok "cici" buldum. :)
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/07/2007 Saat 19:47
Sa?ol Karaku?...

Amerikan-Yngiliz uça?y yap da indireyim bununla a?a?y :)
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Blackbird
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 660
Alıntı Blackbird Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/07/2007 Saat 20:21
Tabi
Önce pistole deste?i isterim.
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 21/07/2007 Saat 00:37
Evet efendim, modelimizin üretim süreci çe?itli maceralar ve badireler atlatarak devam etti. Kabaca yapylanlaryn üzerinden geçersek,

Öncelikle yürür aksamdaki tekerlerin normalde kauçuk olan kysymlary el eme?i göz nuru ile siyaha boyandy. Sonra paletler takyldy ve japonla sabitlendi, sol palet "Byrak beni kopayym" havalaryna girip sinir bozdu.

Aracyn üzerindeki kürektir, sopadyr, tahta oturaktyr, hidrolik pistondur, vs vs gibi detaylar boyandy. Daha sonra ilk olarak pistoleyle inceden gölgeleme yapyldy, sonra istedi?im sonucu tam vermeyince zayyf kaldy?yny dü?ündü?üm yerler ya?lyboya takviyesi aldy. Askeri araçlary "labadalubada" yöntemiyle yykamayy sevmiyorum, benim tercihim biraz daha yo?un ya?lyboya ile sadece detay ve girintileri belli belirsiz dolduracak ve gölge olu?turacak kadar bir ?eyler yapmak. Araca da bu uygulandy.

Sonrasynda Aygün baskyna gelmeden Naples Yellow rengindeki ya?lyboyayla detaylaryn kenaryny kö?esini belirginle?tirdim. Kapylar ve çamurluktaki basamak çok kullanylaca?y için buralarda boya dökülmesi yapmaya karar verdim, bu sebeple buradaki ya?lyboyalar daha açyk renkte ve daha belirgin. Üstüne bir kaç kat farkly renkte boya daha sürüp soyulmu? havasy vermeye çaly?aca?ym.

Ynce bir sürü ayrynty daha eksik, syralary geldikçe yapylacak. Bunlar tamamlandyktan sonra aracyn yürür aksamyny tozutmayy ve daha a?yr bir pisletme yapmadan byrakmayy dü?ünüyorum.

Bu geceki ilerleme planlarym annemin gecenin birinde birden kapyyy açyp RÖAAAAAAARRR diye içeriye girmesiyle bölündü, o sese "Allaaah" diye dönünce o syrada atmakta oldu?um mat vernik her yere syçrady, ben de hasary giderip byraktym. Kalany yaryn sabah devam edecek.

?imdilik budur:

"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
IP
Sayfa   2 Sonraki >>
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma