Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: sd. kfz. 9 revell 1:72 | |
Yazar | Mesaj |
maksimizasyon
Üye Kayıt Tarihi: 01/09/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
Konu: sd. kfz. 9 revell 1:72 Gönderim Zamanı: 01/07/2007 Saat 20:40 |
uzun bir aradan sonra tekrar model yapymyna ba?ladym. önceden ba?lamy? oldu?um modelleri bitirmeye çaly?yyorum. buda önceden ba?lady?ym bir modeldi. cam yeri hariç montajy bitti. direksiyonu ve göstergeleri boyayynca boyasyda bitecek. dekalleride yapy?tyrmadym daha. hatalar mevcut yine. parçalary boyayyp japonla montaj yapty?ym için birkaç açyklyk kalan yer oldu. ayryca koltuklaryn rengi olmamy?. onlary düzeltece?im. ilk kez eskitme ve yykama yapaca?ym. ilk kez yapan biri için anlatyr mysnyz bu olaylary. hangi basamaklary izlemem lazym. kiti tehlikeye atmak istemiyorum. ayryca modeldeki hatalary söylerseniz çok sevinirim. griyi %10 oranynda açsam iyi olacakty. açmady?ym için bu ölçekte antrasit ve gri arasyndaki renk farky anla?ylmyyor. baya?y tecrübe edindim yinede. ve çok zevkli bir kitti. revelin bu yeni kalyplary mükemmel bence. 72 ölçe?e göre çok a?yry parça var. söz sizindir.
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 01/07/2007 Saat 21:35 |
Selamlar Ça?ry,
Öncelikle ellerine sa?lyk, 72 ökçekte güzel görünüyor. Söyledi?in gibi dikkat etmen gereken bir kaç nokta var. Dedi?in gibi koltuklaryn rengi yanly?, bunlardaki koltuklar yanylmyyorsam suni deri kaply. Biraz daha koyu ve daha kahverengi-kyzyl bir ton daha güzel olabilir. Parçalary boyayyp japonlamak bence çok iyi bir yol de?il. Önce birle?tirip sonra boyarsan, hem birle?tirme a?amasy rahat olur ve hatalar düzeltilebilir, hem de sa?lamlyk açysyndan daha tatmin edici olur. Japonla yapy?an parçalar hem u?ra?tyracak hem de daha kyrylgan olacaktyr. Yine de birle?tirme resimlerde genelde temiz görünüyor. Ellerine sa?lyk. Paletler tek tek mi bilmiyorum (kiti hiç yapmadym), ama belirli yerlerde birle?me yerleri fazla belirgin ve dönü?ler tam olmamy?, fazla açyly veya düzgün dönmüyor. Bunun sebebi tahminimce japon kullanman olabilir, Tamiya ye?il ba?ly gövel ördekle dikkatlice yaparsan daha düzgün olur diye dü?ünüyorum. Bir de parça parça paletlerde itip kakyp kesip biçmek gerekiyor ki düzgün dursun, yoksa birle?me yerleri gerçe?e aykyry açylarda olabilir. Kaputun sol ön yanynda bir sorun var gibi. Ta?an japon mudur o izler? Yoksa çöküntü mü? Tekrar Tamiya ye?il kafa veya burasy için normal maket yapy?tyrycysy öneririm. Resim çekerken de bir önerim olacak. Sondaki resimler gayet netken, üstteki resimler sanyrym el titremesi yüzünden bulanyk çykmy?. E?er tripodun varsa kesin kullan. Tripodun yoksa derme çatma bir yükselti yapyp onu kullanmayy deneyebilirsin, evde ansiklopedi falan varsa birebirdir :) Son olarak kit 72 ölçek cücük gibidir ama, göstergeleri boyayacak mysyn? Ellerine sa?lyk, top tank tüfek görelim forumda biraz canym! Japon yerine maket yapy?tyrycysy kullanarak az daha özenle inanylmaz maketlerin gelecek gibi, devam devam! |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
maksimizasyon
Üye Kayıt Tarihi: 01/09/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 124 |
Gönderim Zamanı: 01/07/2007 Saat 21:48 |
paletler tek tekti. bir dahakine dikkat edeyim. göstergeyi boyayaca?ym. bir damlada parlak vernik damlatyp cam etkisi yapmayy dü?ünüyorum.
|
|
paranoyak
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 21/06/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 33 |
Gönderim Zamanı: 02/07/2007 Saat 02:51 |
elinize sa?lyk
|
|
maksimizasyon
Gönderim Zamanı: 02/07/2007 Saat 14:02 |
çok te?ekkür ederim.
|
|
maksimizasyon
Gönderim Zamanı: 15/07/2007 Saat 21:07 |
bu modelde toz pastel deneyimi elde ettim. kullandy?ym toz pastel verni?imle uygun de?ilmi?. pastel akynce rötü?leme i?lemleri ile kurtarmaya çaly?tym artyk.
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |