Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Off-Topic | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Off-Topic |
Konu: Air Race'de akrobasi | |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Konu: Air Race'de akrobasi Gönderim Zamanı: 02/06/2007 Saat 23:35 |
Gazeteci olmanyn nimetlerinden (!) yararlanarak bir anda kendimizi geçti?imiz günlerde Air Race'in Atatürk Havalimany'ndaki Askeri Apronu'nda bulduk.
Görevimiz Alman Pilot Mattihas Dolderer ile bir akrobasi uçu?u. Arkada? 37 ya?ynda. Flying Bulls olarak adlandyrylan Red Bull uçu? ekibinin bir üyesi. Ben junior pilotum ekipte diyor. Ama görevi F-4U Corsair, B-25 gibi uçaklaryn showlara götürülmesi yani ferry flight yapmak. Ayryca benim gibi arkada?lary da akrobasi uçuruyor. 1-2 yyla kendisini herhangi bir takymda uçarken görebiliriz! Doktor kontrolünden sonra a?a?ydaki pozu veriyoruz. Daha uçmadyk dikkatinizi ?eederiz... :) Ahaliyi selamlayyp Extra 300 uça?ymyza biniyoruz. Bu alet geçen yyl imal edilmi?. Kuyru?unda büyük bir Türk bayra?y var. Ön taraf komple bo?altylmy?. Lövyeyi falan sökmü?ler. Kendisi önce ba?latyyor. Arkasyndan arka tarafa oturuyor. Yakytymyzy alyp 300 beygirlik makinamyzy çaly?tyryyoruz... Düzenleyen tozbek - 02/06/2007 Saat 23:54 |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 02/06/2007 Saat 23:40 |
Yukaryda uça?ymyz görülüyor.... Hemen pist ba?yna geliyoruz. Muhtemel kuleci Ercüment karde?imiz kalky? için müsadeyi veriyor. Gaz kolu ileride Extra 300 fyrlyyor. 80 knot süratle birlikte yerden kesiliyoruz. Süratimiz hyzla 110 knot'a gelirken tyrmany? ba?lyyor... Sola do?ru dönerek 06-24 pistini altymyzda byrakyyoruz... |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 02/06/2007 Saat 23:44 |
Bir önceki topikte görüldü?ü gibi gülüyorummm... Ama aksiyon yeni ba?lyyor. Hyzla Bakyrköy üzerinden denize çykyyoruz. Küt ba?a?a?y pozisyona geçiyoruz. Ahanda biraz önce içti?im kahve a?zyma geliyor. Mattihas "Tersten Ystanbul nassyyy" diye sorunca "Pek güzelmi? kahvenin tady" cevabyny veriyorum...
Hemen Zeytinburnu açyklaryna geliyoruz. Burada kurulan hava kulelerinin arasyndan geçece?iz. Bir nevi Air Race hesaby. Arkada? 8 metre kanat açykly?yna sahip uça?y 14 metreden (kulelerin arasy) denk getirmek için sa?lam sert kumandalar veriyor. Amanyn aman ilk geçi?i yapyyoruz... Ahanda kuleler arkamyzda... |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 02/06/2007 Saat 23:47 |
Bu arada "Niye sola bakyyon, ne gördün" sorularyna ?öyle bir cevap veriyorum: "Efenim arkadaki kaptanymyz tyrmany?ta pozisyon kayby ya?amamam için sa?a veya sola bakmamy söylemi?ti, o hesap..."
Manevralar sertle?iyor... Sa?lam bir dönü?e giriyoruz. Kuleleri yakalayyp bir kere daha arasyndan geçmemiz gerekiyor. G'nin kafasyna kafasyna veriyoruz. Muhtemel ?u an 6 G falan çekiyoruz. Derim çekiliyor. Kafamy de?il, gözlerimi hareket ettirebiliyorum. Buradan tüm G çeken ba?ka F-16 pilotlarymyz olmak üzere hepsine hörmetlerini en derininden sunuyorum. Zor i? vesselam... |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 02/06/2007 Saat 23:49 |
Arkada? çeki?le birlikte lövyeyi de kendine çekiyor. G miktary giderek yükseliyor. Kafamdan terler bo?alyyor. Bir geçi? daha yapyyoruz... O ne? Kafamdan kulaklyk kayyyor, geriye gidiyor. Sykyysa o an yakala bakalym. Maynun kraly olmaya ramak kalyyor... Yaty?-çeki?-yaty?-çeki? diyerek de?erli uçu? hocam Orhan Köse Pa?a'nyn kulaklaryny çynlatyyorum :)
|
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 02/06/2007 Saat 23:51 |
Bir kere daha dönüyoruz ve tekrar kuleden geçiyoruz. Üstüne Cuban 8 hareketi patlatyyoruz. Amanyn aman...
|
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 02/06/2007 Saat 23:59 |
Tam be? kere kulelerin arasyndan geçiyoruz. "Yyi gidiyorsun" diyor Mattias Kaptan. Millet pek dayanamyyormu?. Tamam falan diyorlarmy?. Ço?kuyu aldyktan sonra "Tabi canym, Thomas komas, aynen devaaaaaaaaaa" diyemeden 90 derece tyrmany?ta sa?lam tonolary arka arkaya atmaya ba?lyyor...
Loop ve Ranversman'la paketi tamamlyyorum. Ama cacyk olmaktan öteyim :) Yni?imiz 06 pist ba?yna oluyor. Teker koyup hemen yerimize geliyoruz. Saatime bakyyorum. Tam 20 dakika uçmu?uz. G'nin dibine, süratin limiten (400 km) komu?uz ;) Yniyoruz. Bakynyz ispat, alttan üstten bi yslaklyk yok. Havacy selamy veriyoruz :) Y?lem tamam Air Race'e devammmm... |
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 03:38 |
Offf anam offf... Tolga abi sen de çok ?anslyymy?syn ya. Böyle ?ey insana hayatynda kaç kere nasip olur bilinmez. Bundan evvel YStanbul Park pistinde WTCC ?ampiyonu Andy Prioux kumandasynda BMW m5 içinde tur atan modelcileri de görmü?tük ama, senin olayyn onu da geçmi?.
Valla 6G anyndaki foto?raflar da çok acayipmi?. :) Ne diyelim darysy di?er modelcilerin ba?yna. |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 08:38 |
Ulen %&+*}[&%...
|
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
saral100
Üye Kayıt Tarihi: 16/11/2005 Konum: Izmir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1029 |
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 09:51 |
Gülü seven G sine katlanyyor :) de?i?ik bir tecrübe oldu?u apaçyk...hehehe!!!!
|
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 10:41 |
Arkutcum, bana my ulen dedin, hatta küfür neyin ettin?
Seni hatyrlat Antonov pervanesiyle dövecem, döne döne vuracam. Bak pal demiyorum: pervane... Hadi canym, pisti sa?dan dönü?le terk ediyorsun. |
|
cemdogut
Üye Kayıt Tarihi: 11/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 402 |
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 10:52 |
Tolga bey itiraf ediyorum kyskandym hemen bir nazar boncu?u edinin:)
Bu resimlerin dy?ynda kamera görüntüsü varmy? var ise payla?yrsanyz benim gibi uçaklara sadece bakmakla yetinen garibanlary sevindirirsiniz. iyi günler... |
|
do?ru yabancy model olaca?yna, yanly? Türk modeli olsun...
|
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 10:56 |
Aman diyeyim. Nazar deymesin kimseye... Detaylar için bugün saat 12:45'de ba?layacak Kanal D'de Kokpit programyny seyredebilirsiniz. Bir ara fyrsat bulursam youtube'a bu programy aktarmayy planlyyorum.
Selamlar, Tolga |
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 10:58 |
durum, itibary ile imrenilecek bir durum olup ulen syfatyny hak edecek bir hâl almy?tyr.
De?il pervane CFM-56 fany gelse kesmez :) Saygylarymla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 11:05 |
Özrünüz kabul edildi. Bi dene az vuracam... :)
|
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 17:01 |
azymyn suyu akty yemin ediyorum.tolga abi vallahi çok nadir zor olan bi fyrsat yakalayyp iyi de?erlendirmi?sin.valla canym çekti cidden söylüyorum.:)
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
tozbek
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 17:20 |
Melihçim,
Göksel Hocana söyleriz, eksik kalmazsyn. Gerekli G miktaryny sana tattyryr :) |
|
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Gönderim Zamanı: 03/06/2007 Saat 18:26 |
Orjinalini yazan: tozbek
Melihçim, Göksel Hocana söyleriz, eksik kalmazsyn. Gerekli G miktaryny sana tattyryr :) bugün eski?ehir 1.ana jet üssünde 96.yyl kutlamalary da vardy.türk hava kurumu tayfasy da ordaydy.sevgili tolga hocam bir gösteri yapty ki akyllara zarar:) göksel hocaya söylemek lazym gerçekten:) |
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |