Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Güzel bir T-34 mentor kiti bilen var mı?? | |
Yazar | Mesaj |
pilotcuk
Üye Kayıt Tarihi: 27/10/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1228 |
Konu: Güzel bir T-34 mentor kiti bilen var mı?? Gönderim Zamanı: 27/10/2005 Saat 09:02 |
daha genç bir modelci olduğumdan kitler hakkında fazla bilgim yok.güzel bir t-34 mentor arıyorummm.her ne şekilde olursa olsun almayı planlıyorumm.Yardımmmmm okbir de şu A modelin pzl-104 kitni nerede bulabilirim????
|
|
I feel the need The Need for Speed...
|
|
Tamer Özkan
Yeni Üye Sivil Araç / Gemi Grup Sorumlusu Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 432 |
Gönderim Zamanı: 27/10/2005 Saat 16:54 |
T-34 için versiyon yazmamışsınız .
1/72 t-34a Hasegawa Hasegawa 00057, 00259, QP5 ( 51805), 1/72 t-34c Sword 72007 1/48 t-34 a Sanger Vakum kit 1/48 t-34 c Czech model 1/48 Modelpower da metal döküm Dumas da ahşap ,lastik kurmalı ,uçucu olarak var. Arkadaşımız Sinan Akdem, Türk versiyon yapmak için Sanger in vakum kitini alıp beğenmediğini ve Czech modelden tadilat yapmanın uygun olduğunu söylüyordu .Cevap verecektir. PZL 104 Wilga yurt dışından getirmek gerekiyor. Düzenleyen Tamer Özkan |
|
sinan akdem
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 01/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 24 |
Gönderim Zamanı: 27/10/2005 Saat 17:33 |
Tamerin de belirttiği gibi Türk Hv kuvvetleri T-34 ü yapmayı düşünüyorsanız. 1/48 ölçekte Czech modelin Turbo mentor modelini alıp burun kısmında tadilat yapmanızı öneririm. bu kitin detayları bu ölçekte bulunabileceklerin en iyisi. kit enjeksiyon baskı. Sangerin vakum kitinin formu hatalı ve ayrıca kitin olmayan detaylarıyla uğraşmakta ayrı bir sorun.
|
|
Sinan AKDEM
|
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 27/10/2005 Saat 22:03 |
T-34'lerin benim için ayrı bir yeri var. Babam T-34 ile 1960 yılında uçmuş. Bana da 2002'de kısmet oldu. Mükemmel stabil, inanılmaz iyi kumanda alan bir uçak. İnsan uçarken kendinden geçiyor...
Tamer ve Sinan abilerin dedikleri gibi 1/48 için Czech kullanılabilir. Burun için de Academy'in Bonanza kitinden yararlanılabilir diye düşünüyorum. Bir ara araştırmıştım. Gövdeleri birbirlerine çok benziyor. Bende 1/72 Hasegawa'sı var. Çıtır, şirin bir kit. İçinden bir de traktör çıkıyor. Ancak bulmak nereyse imkansız gibi. Hasretlen yeniden çıkacağı günü bekliyoruz... Malum Haseci abilerimiz eski kalıpları süslüyor ve yeniden piyasaya veriyor. Bir de bu kit için Eduard yine artık satıştan kalkan parçaları mevcut... Selamlar, Tolga Düzenleyen tozbek |
|
tozbek
Üye Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1151 |
Gönderim Zamanı: 27/10/2005 Saat 22:10 |
PZL 104 Wilga için ne yazık ki enjeksiyon A model var. Bu kiti THK renklerinde yapıp son müze yarışmasına getirmiştim. Felaket bir kit. Ferdi Duman özel ödülü olmasa o kadar sevdiğim bir uçak olmasına rağmen camdan aşağı atmamak için kendimi zor tuttum. Başı sonu kavuşmuyor. Yaparken insanı hasta ediyor. Bir de vakum versiyonu varmış ki, yaklaşılmaması gerek bence. Ben bir de tutup THK'da uçmuş TC-ECM çağrı kodlu uçağı yapayım dedim. Decaller konusunda cinnet kat sayısı maket imalatındakini tam anlamıyla katladı :)
İnsanın hep kafasına şöyle bir fikir bulaşıyor. X bir uçağa hastayım, maketini yapayım. Model sevdasına yeni tutulmuş biri olarak A Model'in Wilga'sından uzak durmanı tavsiye ederim. Onun yerine daha iyi oturan, sorun çıkartmayan bir model yap bence. İlk modellerinden alacağın zevk, ileriki aşamalar için ciddi gaz olanağı sağlayacaktır. Biraz geliştir kendini o zaman buyur Wilga'ya. Dekal konusunda zevkle yardım ederim. Kolay gelsin, iyi modeller Tolga |
|
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Gönderim Zamanı: 28/10/2005 Saat 00:30 |
T-34A tipinin en yeni kiti Aconcagua'nin biraz pahali ama gercekten guzel resin kiti. Bu olcekte bulunabilecek en guzel T-34 kiti de kesinlikle bu kit. Yeni baslayan bir modelciye tavsiye etmem ama Czech Model kitini degistirmekten cok daha kolay bir cozum oldugu kesin. Review'i var miydi animsamiyorum ama yapilmis bir ornegi burada var:
Aconcagua T-34A Düzenleyen KursadA |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |