Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Aselsan KMS (Kaideye Monteli Stinger) tareti | |
Yazar | Mesaj |
KursadA
Üye Kayıt Tarihi: 03/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
Konu: Aselsan KMS (Kaideye Monteli Stinger) tareti Gönderim Zamanı: 30/05/2007 Saat 05:10 |
Son iki yilda torenlerde ve fuarlarda cekilmis Atilgan ve Zipkin KMS resimlerinin sayilarinin cogalmasi ile birlikte ihtiyacim olan detay resimlerinin coguna ulastim; en son IDEF 2007'den gelen resimler yardimiyla 1/35 olcekte Atilgan taretini nihayet bitirebildim. Ama taretin uzerinde durdugu platformun maalesef yeterince resmi yok. IDEF 2007'ye gidip de Aselsan standindaki KMS taretinin ozellikle yan cephelerden yakin plan resimlerini ceken arkadaslar varsa burada paylasabilirler mi? Projenin geri kalanini bitirebilmek icin cok ise yarayacak.
|
|
INFINITY
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 28/05/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 32 |
Gönderim Zamanı: 30/05/2007 Saat 07:36 |
sadece bir tane kms resmi çekmi?im fakat bu ygla yüklü !
Düzenleyen INFINITY - 30/05/2007 Saat 07:38 |
|
"Aranyzda kendini bilmezler var,onlar kendilerini iyi biliyor"
|
|
oruç reis
Üye Kayıt Tarihi: 16/09/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 934 |
Gönderim Zamanı: 30/05/2007 Saat 09:33 |
Baba bu resmi küçültüpte koysaydyn detaylary anla?ylamyyor ama saolun bilgi için.
|
|
KursadA
Gönderim Zamanı: 30/05/2007 Saat 14:32 |
Sagolun, taretin sol tarafindan cekilmis resim cok az oldugu icin gayet makbule gecti. En azindan bazi sekilleri dogru tahmin ettigimi gormus oldum. Henuz cok isim var ama bazi resimleri temin ettikce gerisini de getirebilecegim.
|
|
Viperman
Üye Kayıt Tarihi: 25/05/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 187 |
Gönderim Zamanı: 30/05/2007 Saat 20:30 |
çok ba?aryly görünüyor,elinize sa?lyk
lançerleri nasyl yaptynyz merka ettim? |
|
KursadA
Gönderim Zamanı: 30/05/2007 Saat 20:57 |
Orjinalini yazan: Viperman
çok ba?aryly görünüyor,elinize sa?lyk lançerleri nasyl yaptynyz merka ettim? Aselsan Atilgan aracinda ve Israil yapisi Machbet aracinda kullanilan 4'lu Stinger lancerleri Raytheon firmasinin urunu olan standard bir parca; ve ayni zamanda ABD yapisi Avenger aracinda da kullaniliyor. Aselsan da zaten bu lancerleri Raytheon'dan satin aliyor. 1/35 olcekte sozkonusu Raytheon lancerlerini Italeri firmasinin Avenger kitinden temin edebilirsiniz. Ben de lancerleri ve Atilgan/Zipkin aracinda kullanilan alev gizleyenli M2 HB 12.7mm'lik makineli tufegini temin etmek icin bir Italeri Avenger kitini feda ettim. Bir yerlerden bir Land Rover 130 bulup Zipkin aracini yapmak isteyen arkadaslar merak edebilir: Zipkin'da kullanilan lancerler ise OH-58D ve AH-64 helikopterlerinde kullanilan ATAS (Air-to-Air Stinger) lancerleri. Bunlari da MRC/Academy firmasinin 1/35 OH-58D Kiowa Warrior kitinden temin edebilirsiniz. |
|
KursadA
Gönderim Zamanı: 22/06/2007 Saat 03:41 |
Taretin kaidesi ile ilgili kaynaklar elime yeni gectigi icin tareti simdilik bir kenara birakip, Atilgan platformunun diger onemli parcasi olan modernize edilmis M113A2T2'ya odaklandim. Modernize edilmis bir Turk M113A2T2'sinin dis gorunumunde onemli birkac degisiklik var:
-Aracin on kismindaki yeni "trim vane" (Turkcesi nedir bilmiyorum, denge zimbirtisi diyelim kisaca) AIFV aracindakinin aynisi oldugunu dusundugum yeni bir tip ile degistirilmis. -Yine aracin on kisminda Wegmann duman bombaatarlari var. -Paletler Kayseri-Arifiye tank bakim fabrikasi yapimi yerli tasarim T217 paletleri ile degistirilmis. T217 paletleri haliyle piyasada hazir olarak yok. Ancak Alman ve NATO M113'lerinde kullanilan Diehl 513B paletleri bu paletlere oldukca benziyor. Ben de AFV Club firmasinin Diehl paletlerini kullanmak uzere siparis verdim. Atilgan aracinin arka tarafinda ilave yakit tanklarinin ustune monte edilmis metal koruma kafesleri icinde anten ve haberlesme tertibati var. Bu kafesleri gercekci bir sekilde yapmak icin 0.75mm pirinc tel kullandim. Pirinc telden 4 adet ayni sekilde bukulmus parca yapmam gerekiyordu, bir kalip kullanmadan bu isi yapmak oldukca zor oldugu icin fotograflardan yararlanarak olceklendirdigim ve Corel Draw'da hazirladigim cizimleri kullanarak kendime bir tel bukme aparati yaptim. Daha sonra bukup kestigim teller ve 0.75mm styrene cubuk yardimiyla kafesleri yaptim. Anten tertibatini gercege uygun bir sekilde yapabilmek icin yine fotograflardan yararlanarak yaptigim cizimlerden yola ciktim, ve gerekli parcalari Evergreen styrene parcalar, balsa agaci, epoxy putty ve baska kitlerden alinmis parcalar ile yaptim. Aracin onundeki trim vane icin ise en uygun cozum AFV Club sirketinin AIFV kitindeki parcanin resin kopyasini cikartmakti. Ancak elimde hazir bir AIFV kiti olmadigi icin parcayi cizimlerden yola cikarak kendim yaptim. Daha sonra birkac tane daha degisik Turk M113A2T2'si yapmayi dusundugumden bu parcanin kalibini alacagim. Simdilik bu kadar. Asagida gordugunuz gibi M113'deki degisikliklerin bir kismi, taret ve lancerler bitti. Gerekli kaynaklara ulasip taretin alt kismini da bitirdikten sonra projeyi bitirebilmeyi umuyorum. Düzenleyen KursadA - 10/07/2007 Saat 06:18 |
|
cemdogut
Üye Kayıt Tarihi: 11/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 402 |
Gönderim Zamanı: 22/06/2007 Saat 09:05 |
Merhaba,
Tek kelimeyle harika,ba?arylar dilerim. |
|
do?ru yabancy model olaca?yna, yanly? Türk modeli olsun...
|
|
istatistik
Üye Kayıt Tarihi: 25/06/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
Gönderim Zamanı: 05/07/2007 Saat 14:13 |
Gerçekten çok ho? gidiyor. Eme?inize sa?lyk. Son halinide görmek isteriz :)
|
|
KursadA
Gönderim Zamanı: 09/07/2007 Saat 02:20 |
KMS taretinin kaidesini yapmaya devam ediyorum. Bu is olurken ve siparis ettigim paletlerin gelmesini beklerken yukaridaki resimlerde daha onceki hali gorunen "trim vane"'i de bitirdim ve M113 kitinin onune monte ettim.
Daha sonra butun modernize edilmis Turk M113A2T2'lerinde bulunan 8'li Wegmann duman bombaatarlarinin kaidesini Evergreen styrene seritler kullanarak, referans resimlerinden cikardigim cizimlere gore yaptim. Bombaatarlari yine bu forumdaki M48A5T1 konu basligimda bahsettigim gibi Italeri Leopard 1A4 kitindeki parcalari resinden kopyalarak yapmak istiyordum. Basinc kabim depoda oldugu icin dokumu yuksek basinc altinda yapamayacagimdan pek umudum yoktu, nitekim birkac denemeden sonra karar verdim: Hayat basinc kabi olmadan ufak parcalarin resin dokumunu yapmak icin cok kisa! O yuzden Lo Models firmasinin M48A2GA2 donusturme setinden cikan 8 bombaatari feda ettim ve yaptigim kaidenin uzerine yapistirdim. Bundan sonraki Turk zirhli arac projelerimde Lion Roar firmasinin metal bombaatarlarini kullanmayi dusunuyorum. > > Düzenleyen KursadA - 09/07/2007 Saat 02:23 |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |