Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Sivil Araçlar | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar |
Konu: Kapy Çerçeveleri | |
Yazar | Mesaj |
Blacksmith
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Konu: Kapy Çerçeveleri Gönderim Zamanı: 23/05/2007 Saat 08:41 |
Merhabalar
Arkada?lar kapy çerçevelerine uygulanan baremetal folya veya maskeleyip boyama teknikleri ile ilgili makale bulma ?ansym varmy acaba. Ben bir iki deneme yaptym ama pek iyi sonuç alamadym. Bu teknikleri detayly olarak nasyl ö?renebilrim. Te?ekkürler |
|
Seyda Demirci
|
|
gokhaneren
Üye Kayıt Tarihi: 26/02/2007 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 138 |
Gönderim Zamanı: 23/05/2007 Saat 10:47 |
http://www.modelsitesi.com/makaleler/maske02/index.htm
Makaleler bölümünde cam maskeleme tekni?i ile ilgili bir payla?ym var .'''Belki''' i?inizi görür... |
|
lterlemez
Üye Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Konum: Eskisehir Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 303 |
Gönderim Zamanı: 24/05/2007 Saat 13:37 |
Bu tekni?i ben de ASK - 21 yaparken (?u an yarym bir ?ekilde bekliyor ama) kullandym. Ancak, kurumadan sonra söktü?ümde yapy?kany kanopide kaldy ve ne yaptyysam tam sökemedim ve cam mat kaldy. Bende maske bandyna geri döndüm...
|
|
Adriano Guisebbe Lentini
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 24/05/2007 Saat 18:10 |
Arkada?lar, bare metal folyo ile maskelemeyi yaptyktan sonra yapy?kany cam üzerinde kalyrsa, compound ile ovalayarak tekrar parlakly?yny kazandyrabilirsiniz.
Bu arada otomobillerle ilgili bare metal folyo uygulamasyny anlatan türkçe bir makaleyi a?a?ydaki linkte bulabilirsiniz. BMF uygulama makalesi |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Blacksmith
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 24/05/2007 Saat 22:06 |
Ben band ile maskeleme yapyp aliminyum rengi ile boyamayy denedim aslynda fena olmady ama bandlary sokmeye calysynca zemyndeky boya band yle byrlykte sokuldu... bu neden olabylyr modely boyamadan once yyyce yykamystym. kullandygym boya duplycolor arcylyc spray..
|
|
Seyda Demirci
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 24/05/2007 Saat 23:22 |
Banty uygulamadan önce yapy?kanly?yny azaltmak için cama veya temiz bir yüzeye birkaç kez yapy?tyryn.
|
|
CErginbas
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1160 |
Gönderim Zamanı: 25/05/2007 Saat 19:43 |
Sayyn BlackSmith, önceki mesajymda vermi? oldu?um linke tyklarsanyz, Araba cam çerçevelerini metal folyo uygulayarak kaplamanyn yöntemini adym adym görebileceksiniz.
Bunun dy?ynda bu çerçeveleri (mesela siyah olacaksa) boyamak için öncelikle çerçeveleri ve etrafyny maske bandyyla kaplayyn. Özellikle Tamiya'nyn sary maskeleme banty bu i? için uygundur. Ydris Beyin dedi?i gibi, bantyn boya kaldyrmamasy için önce ba?ka bir yüzeye yapy?tyryp sökereki yapy?kanly?yny azaltabilirsiniz. Ancak Tamiyanyn sary maskeleme banty genelde altyndaki boyayy sökmez. Banty çok fazla yapy?tyryp sökerseniz, yapy?kanly?yny gere?inden fazla azaltabilir, maskenin sa?yndan solundan boya kaçmasyna sebep olabilirsiniz. O yüzden ikisinin ortasyny kendiniz bulmanyz lazym. Çerçeveleri maske bantyyla çevreledikten sonra, bir kürdanla bastyrarak çerçevelerin etrafyndaki çizgileri belirgin hale getirin. Sonrasynda yeni bir maket ucuyla, zira uç körelmi?se maske bantyny keserken yyrtabilir, dikkatlice çerçevelerin etrafyndan geçerek gereksiz kysymlary sökün. Boyamaya geçmeden önce, maskenin kenarlarynda kesim esnasynda bir yerin kalmady?yndan, boya esnasynda içeri boya syzabilecek bir nokta kalmady?yndan emin olabilmek için, son bir kez kenarlardan kürdan ucuyla bastyrarak geçin. Sonrasynda ister airbrush ister fyrça ile kapy çerçevelerini boyayyn. En son yapmy? oldu?unuz i?lemi bizimle buradan payla?yn. :) Kolay gelsin |
|
Üretime evet, polemiğe hayır!!!
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |