Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Yarışma ve Sergiler | |
Modelsitesi Forumu : Duyuru ve Uyarılar : Yarışma ve Sergiler |
Konu: Hava Muzesi Sergisi 10 Haziran | |
Yazar | Mesaj |
ssgirit
Üye Kayıt Tarihi: 15/01/2006 Konum: Ýstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 181 |
Konu: Hava Muzesi Sergisi 10 Haziran Gönderim Zamanı: 21/05/2007 Saat 13:16 |
Sevgili Modelciler
Hava Muzesi-Yesilkoy de yapilan geleneksel IHMPMUK Sergi ve Yarismasi 10 haziran 2007 de yapilacaktir. Sergi-Yarismaya her modelci her turlu maket ile katilabilir. Detaylara asagidaki link ten ulasabilirsiniz Guzel modellerinizden bizleri mahrum etmeyiniz Sergi-Yarisma detaylari Düzenleyen ssgirit - 21/05/2007 Saat 13:18 |
|
Süleyman
modelciliğinize iyi bakınız yaşlanınca gerekli olacak |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 11/06/2007 Saat 11:16 |
Yary?mayla ilgili fotograf, yazy, yorum yok mu hiç?
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Gönderim Zamanı: 11/06/2007 Saat 14:35 |
Ak?ama buraya çekti?im bikaç Foto'yu basaca?ymdyr...
|
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 11/06/2007 Saat 15:58 |
Bizler dün gerçekle?tirilen yary?mayy güzel modellerimizden mahrum byrakmadyk. Uzun u?ra?ylar sonucu yapmy? oldu?umuz modelleri binbir zorluklarla ve itina ile ambalajlayyp onca yolu gittik. Kendi adyma ?unu diyebilirim ki yary?ma umdu?um gibi geçmedi. Bir kere jüri de bulunmasy gereken ki?i ya da ki?ilerden bazylary senede 1 kez yaplan bu yary?maya te?rif etmediler ki bu yapylan organizasyona ve verilen emeklere saygysyzlyktyr.
Sonra uzun süredir duyurulary yapylan bu yary?manyn finali farkly olmalyydy. Bir kere seçimler yapylyp notlama bittikten sonra 2, 2.5 saat kadar Süleyman Bey'i bekledik. Bana göre yary?manyn zamany belliydi ve di?er yapylmasy gereken i? ya da i?ler bekletilebilir ya da randevular daha sonraya byrakylabilirdi. Onca insany, çolu?u çocu?u sycakta bekletmek kanaatimce do?ru olmady. Ço?u ki?i kahvaltysyny bile yapmadan syrf yary?ma heyecany ile oraya kadar gitti ama saat 5'e kadar hiçbir?ey ikram edilmedi !! Avrupa'da yapylan yary?malary türlü sitelerden takip ediyoruz ve hakikatten buradakilerden çok farklylar. Eme?e saygy var. Modellerin etrafy insanlar yakla?yp ellmesin diye çevriliyor ama burda gelen ziyaretçilerin çocuklary sanki oyuncak ma?azasyna girmi?çesine her modeli alyp kary?tyryyor. Velileri zaten vurdumduymaz. Kyrylmy?, çizilmi? önemli de?il. Nasylsa onlar birer oyuncak !!! Merak etti?im bir konu da yary?mada dereceye giren toplam 15-20 ki?iye en ucuzundan birer kupa verilemezmiydi? madem amaç te?vik etmek, madem insanlara model yapmayy a?ylamak o zaman böylesi bir uygulama çok yerinde olurdu ki bence olmasy gereken de budur. Ynsanlaryn modelleri derece aldy ama kanytlayacak ya da ileride bakty?ynda o günü anymsatacak en ufak bir plaket, belge ya da minyatür de olsa bir kupa verilmedi. Hatta çok görüldü. Böyle olaca?yny bilseydim açykçasy katylmaz ve onca zaman emek verdi?im maketleri byrakyn ye?ilyurta götürmeyi vitrinimden dy?ary çykartmazdym. Bundan sonra yapylacak hiçbir yary?maya katylmayaca?ym ama burdan yetkiliere seslenmek istiyorum ki ileriki yary?malarda e?er insanlaryn yapmy? olduklary maketlere saygy gösteriyorsanyz, onlaryn katylmasyny arzu ediyor ve de te?vik etmek istiyorsanyz 5 ytl lik plastikten, günün anlamyny ve önemini belirten bir kupa yada plaket verin de yarym bir decal ka?ydy, sample styrene numuneleri ve kimsenin i?ine yaramayacak maskeleme ka?ytlary vermeyin. Bu hem komik hem de çok itici bir durum. Bu ?ekilde yazdy?ym için kimse ne üzerine alynsyn ne darylsyn. Ben dü?üncelerimi ve hislerimi payla?tym. Olmasy gerekenlery yazdym. Zaten modelcilik ülkemizde gerekli ilgiyi görmüyor. Bari yary?ma düzenleyenler az da olsa bunlary göz önünde bulundursunlar. Saygylarymla.... Düzenleyen Moses - 11/06/2007 Saat 16:01 |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 11/06/2007 Saat 23:44 |
Yylda bir düzenlenen ana yary?ma sonbaharda oluyor.
Plaket vs o zaman da?ytylyr. Bu piknik,toplanty havasynda geçen bir bulu?ma organizasyonu. |
|
Moses
Üye Kayıt Tarihi: 17/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 12/06/2007 Saat 02:11 |
Orjinalini yazan: idris
Yylda bir düzenlenen ana yary?ma sonbaharda oluyor. Plaket vs o zaman da?ytylyr. Bu piknik,toplanty havasynda geçen bir bulu?ma organizasyonu. Sonuçta sitede yapylan duyuru sergi ve yary?ma ?eklindeydi. Ara yary?maya daha az sayyda veya daha az kaliteli ana yary?maya daha da üst seviye maketler gelecek diye bir ?art yok. Burda ne geldiyse ana yary?mada da muhtemelen aynylary veya 3-5 fazlasy gelecek. Bana göre gelen modelcilere ve yapylan modellere te?vik maksady ile basit bile olsa bir plaket ya da günün önemini belirten bir belge verilebilirdi. Bu olayy bence es geçmeyin. Vermemi?lerse ne olmu? demeyin. Ufak tefek detaylar bence i?in temelini olu?turuyor. Bu i?e yeni ba?layan biri derece alyr da kar?yly?ynda da belge verilirse insana çaly?ma ?evki gelir. Heyecan dolar. Bugün seminerlere, toplantylara ya da 2 günlük kurslara katylanlara bile katyldyklaryna dair bir belge veriliyor. Bunlar insanlara geçmi?te neler yaptyklaryny hatyrlatyr. Birer any niteli?i ta?yr. Benim dü?üncem böyle. Bu yary?mada da böyle bir?ey olsaydy iyi olur dedim. |
|
heydrich
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 408 |
Gönderim Zamanı: 12/06/2007 Saat 10:15 |
"MOSES" + 1 benden...
Gerçi orada nezamandyr göremedi?imiz Arkada?larla toplanmy? olmamyzy arty olarak görüyorum , ama sadece budur.Kimse kusura bakmasyn... |
|
vileda'dan isin kilici olurmu
|
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 12/06/2007 Saat 11:04 |
Orjinalini yazan: Moses
Ara yary?maya daha az sayyda veya daha az kaliteli ana yary?maya daha da üst seviye maketler gelecek diye bir ?art yok. Ara yary?malara uçak dy?ynda tank,gemi,otomobil filan da gelebilirken ana yary?ma sadece havacylyk üzerinedir. Yani aynylarynyn gelmesi söz konusu de?il. Kalite veya adet konusunda bir ?art yok ama 15-16 yyldyr bu ?ekilde devam ediyor olay. Ara yary?ma bir nevi "özel" toplantydan öte bir mana ta?ymamy?tyr pek.Ödülü filan da yoktu diye hatyrlyyorum. Plaket,belge vs i?i ba?larda vardy yanly? hatyrlamyyorsam ama demekki elini cebine atan olmamy? bu sefer. |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |