Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: Emhar zırhlılar | |
Yazar | Mesaj |
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Konu: Emhar zırhlılar Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 10:28 |
Bir süre önce tesadüfen gördüğüm Emhar marka kitleri paylaşmak istedim. Aslında yazım "bir gün zırhlı yaparsam bu modelleri yaparım" olacaktı. Fakat dayanamayıp ilk resimdeki kiti ısmarladım
Tüm modeller 1. dünya savaşı modelleri. |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 19:26 |
Oy oy oy... Bu aletler çok zevklidir. En üstteki Alman tankı, İngilizlerin tanklarına verilen Alman cevabı olmuş fakat dev cüssesi ve rakibine kıyasla neredeyse sıfır olan siper geçme kabiliyeti yüzünden İngiliz rakibi kadar iş yapmamış. O aletin için tam 18 kişi biniyor, muhtemelen dünyanın en kalabalık tank mürettebatına sahip araç kendisi, saatteki hızı 5 km/h.
Alttaki zaten malümünüz İngilizlerin ürettiği MarkI serisi tanklarının son nesli Mark 4. İnternette incelenirse bunlar da çok şenlikli aletler. Dilerim kitler iyi çıkar, ben olsam bunların 35lerine de bakarım... |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Mueve
Üye Kayıt Tarihi: 28/09/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 581 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 19:49 |
Emroglan bey, bu başlığı açarken sizin yorum yazacağınızı biliyordum İlk kitin 1/35 i yok. Seçmemin sebebi ilginç görüntüsü. Zamanı geldiğinde mütevazı bir diorama haline getirmeyi planlıyorum. Ancak bir gün zırhlı modeller yapacak olursam kesinlikle 1/35 olurlar
Tabii askerde uzun süre kullandığım ZPT ayrı. Hatta sivil trafikte dahi kullandım. Anısı çok yani Saygılar. |
|
ardeth
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1368 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 20:58 |
bunları gördükçe birinin mesajı aklıma geliyor:
Paletli kazan dairesi |
|
Bu dünya fanidir sakyn aldanma, ma?rur olup tac-ü tahta dayanma, yedi iklim benim deyu güvenme...
|
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 21:27 |
Zaten öyleler ki, malümünüz ingilizlerin araca "Tank" adını vermelerinin sebebi bu aracın projelerini "Su tankı" olarak kamufle etmeleri, zaten şekil itibariyle de bunu yansıtıyorlar. İngilizlerin üretim amacı piyadeler siperden sipere hücum ederken ateş desteği ve koruma sağlamak, bu amaçla tankları dörtgen şeklinde ve paletler tankın etrafında gibi, böylelikle siperlere bata çıka ilerleyip takılı kalmıyorlar (en azından teoride).
Almanlar bu teknolojiyi uygulayamadığı için(AR-GEde geriden geldiklerinden dolayı), onların tankları kazan dairesi modeli, yüksek, ağır ve kalabalık. Adamlar yürüyen kale yapmış, tek problem düzgünce yürütememişler. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
carlgustav
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 12/01/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1190 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 22:03 |
Orjinalini yazan: Emroglan
böylelikle siperlere bata çıka ilerleyip takılı kalmıyorlar (en azından teoride). Eksik bilgi. 1. Cihan Harbi'nde piyadenin korkulu rüyası dikenli teller. "Tank" dikenli tel ormanlarında (siperler savaşı - "C'était la guerre des tranchées") gedikler açmak ve piyadeyi bu deliklerden düşman siperlerine intikalde destek vermek için tasarlanmış. Hedef siperler, ama önce aşılması gereken (en çok telafat verilen) dikenli teller var. |
|
A critic, is a legless man who teaches running.
|
|
nezih
Üye Kayıt Tarihi: 02/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1077 |
Gönderim Zamanı: 24/10/2005 Saat 22:20 |
PALETLI KAZAN DAIRELERI..
|
|
Sweat saves blood!
|
|
Captainairbus
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Antarctica Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 701 |
Gönderim Zamanı: 27/10/2005 Saat 09:13 |
Site çökmeden önce daha çok foto vardı ama Bu da benim Emhar Whippet.
|
|
ex copilot.
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |