Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Figür
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Figür
Mesaj icon Konu: Avusturya 1945 Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
<< Önceki Sayfa   2
Yazar Mesaj
sadak ta?yyycy
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 440
Alıntı sadak ta?yyycy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/04/2007 Saat 18:15
Orjinalini yazan: Lt von Witzland

Calismanin gelistirilebilecek bircok yani var; kamuflaj yanlis, zaten eger kask kilifi Dot ise ben Dot kamuflaj modelinde kask kilifina rastlamadim henuz (sonbahar renkli kamuflaj M43 ceket ve pantalonun da ozel dikim oldugunu varsayyyorum-boyle standart bir techizat yok)

Buyrun
i?te

IP
sadak ta?yyycy
Üye
Üye
Simge

Alıntı sadak ta?yyycy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 26/04/2007 Saat 18:18
Kemer tokasy tamiya gunmetale boyanmy?tyr. Atlama pozundaki adama gelince ekmeklik konusunda haklysynyz , amma velakin ekmekli?in yukary kalkmy? olany çykmady kutudan(hareketten etkilenen) bende Açykcasy u?ra?madym.
Umarym açyklayycy olmu?tur. Uyarylar için te?ekkürler.

Düzenleyen sadak ta?yyycy - 26/04/2007 Saat 18:40
IP
Lt von Witzland
Üye
Üye

Gönderilenler: 159
Alıntı Lt von Witzland Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/04/2007 Saat 07:58
Evet, bence harika bir ornek bulmussunuz. Bu ornekten sonbahar kamuflajinda 3 renkten (eger ben yanlys saymadiysam siz 5 yerine 3 renk kullanmissiniz) daha cok renk oldugu ve paternin, baz renklerin birbirine orany sebebiyle, pek isabetli olmadigini gorebiliriz.

Bu replika ceket yazlik kumastan ozel olarak diktirilmis bir ceketi temsil ediyor saniyorum. Zaten referans aldiginiz sitede bu urunun yaninda Waffen-SS'in bu urunde taklit edilen kumasi "Dot" patern icin kullandigi belirtilmis ve satilan urunun "Oak A/B" kamuflaj replika oldugunun alti cizilmistir. M43 ve M44 ceketlerin standart olarak Dot uretimi vardir-benim bildigim kadariyla Oak yoktur. Fakat bu standart bir uniforma olmamasyna karsi, Oak Kamuflaj, parka, parka pantalonu, eldiven, kask kilifi, yuz maskesi, bazi panzer uniformalari, anorak, yazlik kep, cadir gibi standart Oak uretimlerin yaninda, tipki Splinter paterninde oldugu gibi, ozel dikim Oak ceket/pantalona (splinter kadar syklykla olmasa da) rastlanabiliyor. Ben de zaten bunun standart uniforma olmadigini, bu sebepten ozel dikim oldugunu varsaydigimi yazmistim; dikkatli gozlerden kacmamistir. Bu durum ne yazik ki kamuflajin renkleri ve paternindeki hatayi ortadan kaldirmiyor. Kask kilifi ise bu ornekte Dot degil erken model bir kask kilifi (platanenmuster)...

Renkleri secmekte replika satan siteleri gezmek cok faydali (ama bazi replikalar da eksik renk veya hatali patern ile uretilebiliyor) fakat bir sahne canlandirilirken zamana ve mekana ait (mumkun ise ikisi ayni fotografta degilse ayri ayri fotograflarda denk gelecek sekilde) fotograflarin incelenmesi daha az yaniltici olabilir. Orjinal fotograflarda ne yapilmak istendigine karar verildigi vakit renklere yonelik olarak replika satan dukkanlarin websiteleri kontrol etmekte zarardan cok fayda olacaktir; fakat ben sizin calismalarinizi desteklemek icin soyle bir siteyi tavsiye edeyim:

http://www.germanmilitaria.com/Heer/HeerSections.html

Burdaki urunler orjinaldir; bircok uniformada replika riskine girmeye ihtiyac birakmayacak kadar genis bir urun yelpazesini de cogunlukla ellerinde bulunduruyorlar. (not: 5. renk yukarydaki fotografta pek secilmiyor; bu linkte oak yakin cekim fotograflar var.)

Kemer tokasini gunmetal yerine keske bu ornekteki gibi aluminyum rengi veya yesil boyasaydiniz (dugmeler, D halkalari ve tokalar da uniforma rengi birakilmak yerine uniformadan daha acik ve daha mavimsi bir gri/yesile boyanabilir ve bazilari aluminyum rengi yapilarak boyasi dokulmus havasi verilebilir). Belki artik bitti sinifina koyup yeni calismalara devam etmek yerine biraz daha ugrasmayi tercih ederseniz cok zamaninizi almadan uzerinde oynama yapabileceginiz bir nokta olarak degerlendirebilirsiniz.

Fakat belki de yeni bir calsmaya baslamayi tercih ederseniz ki benim gordugum kadariyla bu calismanizda rahatlikla sakinabileceginiz birkac basit ama onemli nokta tekrarlanmaz ise (oncelikle kompozisyondaki sorun: atlama pozisyonuna dair belirsizlik) ornek bir Ikinci Dunya Savasi Alman Asker(ler)i modeli ortaya cikacaktir.

Tekrar iyi calismalar dilerim.

Düzenleyen Lt von Witzland - 27/04/2007 Saat 11:07
IP
sadak ta?yyycy
Üye
Üye
Simge

Alıntı sadak ta?yyycy Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/04/2007 Saat 11:09
Uyarylar ve site için te?ekkürler. Yapmaya özen gösterece?im sa?olun.
IP
<< Önceki Sayfa   2
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04