Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
AFV
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV
Mesaj icon Konu: Fyrça ile boyama Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
pildadal
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 10
Alıntı pildadal Cevaplabullet Konu: Fyrça ile boyama
    Gönderim Zamanı: 22/04/2007 Saat 22:10
Merhaba Sevgili modelseverler,

Bu ilk mesajym. Yaz aylarynda biri Flakpanzer IV wirbelwind di?eri Tgier I olmak üzere iki tane kit aldym. (academy) Biraz i?engeçlikten biraz mükemmelliyetçilikten hala birini bile bitiremedim. Tigeryn montajyny bitirdim ama boyamada önce Flakpanzer ile tecrübe kazanayym dedim. Dolayysyyla sorularymla ba?ynyzy a?rytaca?ym. Cevaplandyrysanyz çok memnun olurum.
1)- Öncelikle Humbrol Matt 93 ile ana rengi attym. (Desert yellow-red brown ve forest green den olu?makta kamyflaj) Ancak bu noktada kamuflaja geçmedim. Size sorum airbrush taki kadar olmasa da fyrça ile boyamada renkler arasy geçi?i nasyl en iyi ?ekilde yapabilirim?
http://turkorama.kitmaker.net/modules.php?op=modload&name=SquawkBox&file=index&req=viewtopic&topic_id=52469&page=1
Örne?in bu linkteki model fyrça ile boyanmy? ve bana göre fyrça ile kamuflajy çok iyi. Zymparalyycam my ? Ba?ka kimyasallarla my kary?tyrycam?

2)- Modelimde ?u syrayy izlemek istiyorum sizce uygun mu?
boya+parlak vernik+ya?ly boya yykama+drybrush+dekal+matt vernik Bu syra iyi mi? Hangisi daha verimli olur. Paletlerde ve silah namlularynda metalic gri ile drybrush yaptym ve mükemmel bir ?ey oldu?unu ke?fettim. Bunun yanynda ya?ly boya ile de eskitmek istiyorum. Ayryca pastelle (toz) eskitmeyi hangi a?amada yapmalyyym?
Ydeal syrayy belirtirseniz sevinirim.

3)-Vernik ne kadar inceltilmeli (ya da inceltilir mi?) Fyrça ile bu vernik nasyl tatbik edilir?

4)- Paletlere yapylan eskitmelere bayylyyorum. Özellikle bu kyzylymsy paslanmy? ve kenarlary metal renginde olan "yorgun" palet ?eklini nasyl verebilirim?

Cevaplarynyz için ?imdiden çok te?ekkür ederm. Umarym yakynda modelimi bitirip sizinle payla?yrym.
Yyi modeller!
IP
grond
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 235
Alıntı grond Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/04/2007 Saat 23:14
Ben ?u ?ekilde yapyyorum boyama-parlak vernik-decal-mat vernik-eskitme-mat vernik. paletlerde ise önce gun metal ile boyama yapyyorum sonra baya inceltilmi? pas rengini orasyna burasyna bolca sürüyorum en sonundada gümü? rengi kuru fyrçalama yapyyorum. Verni?i sprey vernik olarak kullanyn. Birde benim ne kadar do?ru yapty?ym mechul oldu?u için siz genede ustalardan birinin cevap vermesini bekleyin iyi maketler

Düzenleyen grond - 23/04/2007 Saat 00:04
IP
pildadal
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 10
Alıntı pildadal Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 22/04/2007 Saat 23:39
te?ekkür ederim grond. Gun metal için humbrol 53 uygundur de?il mi? Pas içinde bir boya markasy ve kod verirseniz sevinirim. (Ya da toz pastel mi uygulayaca?yz?)

Düzenleyen pildadal - 22/04/2007 Saat 23:40
IP
idris
Üye
Üye

Gönderilenler: 3861
Alıntı idris Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 23/04/2007 Saat 00:41
Orjinalini yazan: pildadal

1)- Öncelikle Humbrol Matt 93 ile ana rengi attym. (Desert yellow-red brown ve forest green den olu?makta kamyflaj) Ancak bu noktada kamuflaja geçmedim.

Humbrol 93 her iki tank içinde uygun renk de?il.Bu araçlar (Academyde iki Tiger var mid ve late) çölde bulunmady.
H 84 daha do?ru bir renktir.

Modelimde ?u syrayy izlemek istiyorum sizce uygun mu?
boya+parlak vernik+ya?ly boya yykama+drybrush+dekal+matt vernik Bu syra iyi mi?

Boya-parlak vernik-decal-AKRYLYK vernik-ya?ly boya yykama-dry brush-son kat vernik (bence saten daha iyi).

Ayryca pastelle (toz) eskitmeyi hangi a?amada yapmalyyym?

En son.

Vernik ne kadar inceltilmeli (ya da inceltilir mi?) Fyrça ile bu vernik nasyl tatbik edilir?

Boya ile ayny ?ekilde inceltin ve sürün ama mümkünse sprey vernik edinin.Sonuç daha iyi olur.

Gun metal için humbrol 53 uygundur de?il mi?

Mümkünse Gunze dark iron alyn.

Pas içinde bir boya markasy ve kod verirseniz sevinirim.

Gunze.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04