Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Yapım teknikleri | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Yapım teknikleri |
Konu: Airbrush ile kamo | |
Yazar | Mesaj |
Burak Özdil
Üye Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
Konu: Airbrush ile kamo Gönderim Zamanı: 04/04/2007 Saat 07:59 |
Merhaba,
Airbrush ile AH-1W kamuflajy ataca?ym ancak bir noktada tykandym. Kamuflajdaki renk geçi?leri ne keskin ne de yumu?ak Neredeyse gerçek helikoptere bizim kullandy?ymyz airbrushlar ile boya atylmy? gibi. 1/48 modelimde bu efekti nasyl verebilirim? Maskeleme olarak ne kullanabilirim? |
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 04/04/2007 Saat 08:44 |
Tac yapy?tyr hamurlary ile yapabilirsin.
Linkte bu yöntemi kullanan bir modelcinin av-8b yapy?y var. http://www.scalespot.com/onthebench/av8bna/av8bna_build.htm |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 04/04/2007 Saat 08:44 |
Uhu tac ile çok rahat yapabilirsiniz bunu. Rulo haline getirip kamuflaj synyryna yapy?tyryn, sonra dü?ük basynçla yüzeye dik atyn. Duruma göre ta?malar olacaktyr, di?er renk ile ayny i?lemi tekrarlayyn-düzgün olana kadar. Çok pratik bir yöntem.
Ya da azmedip freehand yapyn, airbrush kullanmanyn zevkine varyn :) Bu konu ile ilgili bir makalem var anasayfada. |
|
Yeminli modelci
|
|
KaanX
Admin Group Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 883 |
Gönderim Zamanı: 04/04/2007 Saat 08:45 |
Ayny anda yazmy?yz :)
|
|
Yeminli modelci
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 04/04/2007 Saat 08:45 |
:)
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
Burak Özdil
Üye Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
Gönderim Zamanı: 04/04/2007 Saat 12:33 |
Yardymlarynyz için çok te?ekkürler,
Uhutac'y denedim ?öyle bir problemim var. Malzemeyi rulo haline getirip modele uygulady?ymda kamuflafjyn kyvrylma noktalarynda kyrylma oluyor. (bilmiyorum anlatabildim mi ama :) ) Kahve rengin siyahyn içine girdi?i nokta gibi yerlerde (yukaryda) keskin kenarlar olu?uyor. Birde uhutac'yn model üzerinde sabit duramama gibi bir problemi ile kar?yla?tym. |
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
KucukEniste
Üye Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
Gönderim Zamanı: 04/04/2007 Saat 19:17 |
Bir kaç model veya yüzey kurban edip serbest el üzerinde çaly?yn derim. Ba?larda biraz batyryyorsunuz ama kullanylan boya-basynç olayyny çözdükten sonra uygulamak ve gerekirse yama yapmak çok kolay.
Ha, tabi burada benim serbest el AFV modeli yapyyor olu?um ve helikopter gibi pektagonal(pekçok yüzeyli-TDK uydurmaca terimler sözlü?ü) bir makette epey eziyet çektirebilece?i gerçe?ini haince gözardy ediyorum. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
Kesifci
Üye Kayıt Tarihi: 07/12/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 591 |
Gönderim Zamanı: 05/04/2007 Saat 17:59 |
Kamuflaj geçi?ini yumu?atmak veya keskinle?tirmek için,uhutac'tan yapty?ynyz rulonun kalynly?yny ayarlayyn.Ne kadar ince bir rulo yaparsanyz,geçi?ler o kadar keskinle?ir.
|
|
-Ispanaktan agaç olur mu?
-Olmaz mi? |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |