Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: beklenen tamiya f-16 çykmy? | |
Yazar | Mesaj |
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Konu: beklenen tamiya f-16 çykmy? Gönderim Zamanı: 31/03/2007 Saat 12:27 |
greatmodels ve hlj de stoklarda.lakiden ses yok yakynda inecek diyor.
evet lakide maly indirmi? bugün itibariyle. lütfen modelleri görmemiz 1 ayy geçmesin:) Düzenleyen Burak - 02/04/2007 Saat 13:58 |
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 31/03/2007 Saat 21:37 |
32 ölçe?i ile u?ra?mak istemiyenler için çok güzel bir seçenek. Hasegawanyn F-16 serisi artyk detay konusunda beni tatmin etmekten oldukça uzak kalyyordu.
Düzenleyen oy61 - 01/04/2007 Saat 23:10 |
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
purdey
Üye Kayıt Tarihi: 02/11/2005 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 01:21 |
modelcilikte 1/32 dy?ynda ba?ka ölçeklerde mi var?
|
|
Burak Öztan
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 04:40 |
oy61
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 09:26 |
http://gustav.x-y.net/htmbox(2)/kits/(r)f-16cj(1).html
http://www.cybermodeler.com/hobby/kits/tam/kit_tam_61098.shtml |
|
Hayat bos!!!
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 21:38 |
"...artyk detay konusunda modelcileri tatmin etmekten oldukça uzak kalyyordu."
bence üzerinde çok fazla yorumda bulunulabilecek bir fikir. Maket yapmak sadece detay yapmak mydyr? Detay eklemenin synyry nereye kadardyr? "Ben detay çaly?yrym syrf, kutudan çykty?y gibi yapylan makete maket demem" diyene biri kalkyp "madem onu yapmy?syn bunu neden yapmadyn?" demez mi? (Ki 7 sene önce Ankara' daki Babür abinin dükkanynda buna rastladym, yani sadece kutudan çykty?y gibi maket yapany küçüseyene) Aslynda Hasegawa' nyn 48' lik F-16' sy detay i?lemek için çok uygun bir maket olabilir. |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
oy61
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 23:09 |
"modelcileri" kelimesini o zaman "beni" ?eklinde de?i?tireyim.
|
|
Hayat bos!!!
|
oy61
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 23:59 |
Detay meselesine gelecek olursak, bence detay eklemede synyr yoktur.. Bu modelcinin yapty?y i?ten ne bekledi?ine,yapylan modelle olan ba?yna, modellenen cismin hakkyndaki bilgi seviyesine, yetenek ve teknik seviyesine, bu i?e ayyraca?y zamana ve tabiki ekonomik gücüne bakar.
Örnek olarak burda sözü edilen kitleri alyrsak, ?ayet ben bir F-16CJ'yi tamiya kiti ile yapacak olursam resin koltuk dy?ynda(büyük bir ihtimal onuda almam) bir ihtiyaç göremiyorum. Ama ayny uça?y hasegawa ile yapacak olursam resin bir kokpit seti, hava aly?y ve ini? takymy yuvasy veya bunlar yerine eduard photo-etch seti, resin hava aly?y ve koltuk kullanyrdym. Bunlar benim detay isteklerimi tatmin edecek olanlar. Eminim bununlada tatmin olmayacak olanlar vardyr. Sonuçta beni mutlu eden sonuca en kysa ve ekonomik çözümüm tamiya kiti oldu?u görülüyor. Bir ba?ka örnek verirsem. Revell 1/72 F-16C kiti ile Thvkk F-16C Block50'si yapylabiliyor. Bu kitten çykan ve kokpit önünde bulunan IFF sorgulayycy antenler bizde kullanylan versiyondan de?il, ama bunu kullananlar var. Ben ?ayet böyle bir projeye giri?sem bu anteni kullanmam. Bunu o arkada?lary ele?tirmek için söylemiyorum, bu benim baky? açym. Yapylan model o hali ile yapany tatmin ediyor ise zaten benim için bu konunun bir anlamy yok. Sonuçta hepimiz bu i?i zevk için yapyyoruz(En azyndan ben öyle dü?ünüyorum) Tabi burda birde detaydan ne kastedildi?i var. Kimisi bilmem ne kablosu, gaz kolu, hidrolik borusu, silahlaryn yüklenmesi gibi ?eylere öncelik verir iken kimisi içinde boyanyn tonu, el yetene?i sayesinde saç teli gibi airbrushla boya atabilme yetene?i ile olu?turaca?y eskitme, kamuflaj gibi ?eylere öncelik vererek detay olarak bakyyor olabilir. Bu tamamen ki?ilerin zevklerine göre ?ekillenen bir konu. "Ben detay çaly?yrym syrf, kutudan çykty?y gibi yapylan makete maket demem" diyene biri kalkyp "madem onu yapmy?syn bunu neden yapmadyn?" demez mi?
(Ki 7 sene önce Ankara' daki Babür abinin dükkanynda buna rastladym, yani sadece kutudan çykty?y gibi maket yapany küçüseyene) Sizin belirtti?iniz bu cümleleri kurmady?ym ve hiç bir zamanda kurmayaca?ym için bunlar hakkynda yorum yapmaya de?er bulmuyorum. Saygylarymla Düzenleyen oy61 - 02/04/2007 Saat 00:01 |
|
Hayat bos!!!
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 01:16 |
detay seti kullanycak hem tecrübem yok hemde maketten daha pahaly olduklary için o kadar parayy vermeyi göze alamyyorum ama mesela elimde bir su27 var academynin onuda detay seti kullanmadan yapmak imkansyz kokpiti yok çünkü.f16da tamiya kutudan çykty?y haliyle açykara en iyi seçenek typky 1:32de oldu?u gibi.osmanda bunu diyor sanyrym.yani bir model üstündeki detaylar bence tarty?maya açyk de?ildir çünkü o i?in sonu yok gerçek uça?y yapmaya kadar gider.kimse kimseyide ne küçük görmeli nede bu kadar kasmak beyhude demeli.herkesin tatmini farkly.saygy duyulmaly.
|
|
Clumsy
Üye Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 07:53 |
Detay, aslynda olup maketinde olmayan parçalaryn yapylmasyyla elde edilen sonuçtur.
Boya tabancasy, kuru fyrça, eskitme vesaire gibi i?ler gerçekçi biti? esteti?inin büyük ço?unlu?unu olu?turur. Bir uça?yn her kapa?yny açyp her türlü detayy i?lemeye çaly?yp ve geri kalanyny dü?ünmeden maketi yaparsanyz, mesela yary?mada, gerçekçi biti? esteti?ini yakalamaktan uzak kalynabilir. Ancak uça?yn kanopisini dahi kapatyp sadece görünür yerlerde ufak tefek tamamlayycy detayy ekler, mesela ini? takymlaryndaki fren kablolary, tekerleklerin inikli?i, antenler vesaire, ve de biti? esteti?indeki gerçekçili?i boyama, eskitme gibi tekniklerle yakalarsanyz detay eklemekteki o kadar el eme?ini geri de byrakabilirsiniz. Bunun dy?ynda; maketten çykan detay ile makette olmayan detayy yapmak arasynda zyt yönlerde ilerleyen farklar var. Olay sadece resinden koltuk eklemekle kalacaksa o zaman zaten ki?i kutudan çykty?y gibi maketle yetiniyordur. Kanopi önündeki antenleri eklemek ufak tefek ama tamamlayycy detay synyfyna girer. Ancak olmayany yapmaya çaly?mak, ini? takymy yuvasyndaki yvyr zyvyr kutulary, hidrolik pompalary koymak, havaaly?ynda oynama yapyp motorun pallerini göstermek vesaire ?u az zaman önce üzerinde tarty?y?ymyz Polonyaly Me-109 konusundaki hâli alyr. Tabii ki herkesin anlayy?y ve be?enisi farklydyr. Kimisi gözünün ho?una gideni kimisi de ortaya çykanyn ne derece gerçekçi oldu?uyla yetinir. ?ahsen ben ortaya çykan sonucun ne kadar gerçekçi oldu?uyla yetinmeye çaly?anlardanym. Çünkü bu hobiyi ö?rendi?im yer olan Y.H.M.P.U.K. yary?malarynda ortaya çykan maketlerde buna dikkat ediliyordu ve hâlâ dikkat edilir.(sadece yary?mada de?il toplantylarda da dikkat edilirdi, büyükler yeni ö?renenlere aslyna uygun ?ekilde maket yapmak yönünde yol gösterirlerdi) Çok yary?ma vardyr ki bir sürü maket detaylandyrylyr ama dereceye girenlerin büyük ço?unlu?u detay olmasa da biti? esteti?indeki gerçekçili?i yakalamy? olanlardyr. Pek tabii hem detay hem de gerçekçili?i yakalamy? olanlar var, mesela Kaan Gök, Ufuk Aydyner vesaire... Ama ?unlary duymak ho? olmuyor: "madem bu resin koltu?u kullandyn o zaman neden kanopinin kapanmady?yny görmedin" "32lik F-104ü TF yapmy? ama dekaller parlyyor" "bu uçakta ?urasy herketli parçadyr ama sen orayy tesviyede macunla kapatmy?yn" "madem kanopiyi açyk byraktyn o zaman neden kokpiti hiç detaylandyrmadyn" vesaire vesaire vesaire... Öte yandan ki?isel e?itimin getirmi? oldu?u bir saygydan dolayy bir maketi yapmy? olanyn gözü ve dü?üncesi ile o ki?inin yapmy? oldu?u maketi de?erlendirirseniz o maket yine güzeldir ama i?in içine kendi de?erleriniz girerse, ki bu de?erler bazylarynda olmasy gerekti?i gibi bazylarynda ise olmamasy gerekti?i gibidir, o zaman kar?ynydakine "yahu ?urasy da ?öyle böyle olsa tam olacakmy?" dersiniz ki bu ayry bir mevzu, ben da?yttym artykyn :) Sonuç olarak Tamiya F-16' yy çykardy ve de görünen o ki tembel maketçilere gün do?du, mesela bana :) Tabii Hasegawa F-16 maketini yapmanyn zevki ayrydyr... Saygylarymla, Düzenleyen copilot_clumsy - 02/04/2007 Saat 09:17 |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
Burak
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 13:53 |
her maketi yapmaktan tad alabilir bence insan.çok ufak 15 parçaly maketler yaptym ayry bi zevk aldym,çok parçaly ayryntyly büyük maketlerde yaptym ondanda ayry zevk aldym.hepsi güzel:)
|
|
Burak
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 14:01 |
Orjinalini yazan: purdey
modelcilikte 1/32 dy?ynda ba?ka ölçeklerde mi var? Osman'yn yollady?y linklerden birinde ?öyle bi?ey dikkatimi çekti.ölçekleri synyflara ayyrmy?lar 1:48 için ana ölçek demi?ler. 1:32 içinse büyük ölçek demi?ler.72ler içinde küçük:) |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 14:13 |
Detay konusunda Kaan'la ayny kefeye konulmak ho? ama gerçekçi olmak lazym, detay i?çili?i olarak Kaan'yn kokpitleri ve incik cinci?i i?leme becerisi Türkiye synyrlaryny a?aly çok olmu?tur.
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |