Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: mangusta A-129 | |
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 01:41 |
Orjinalini yazan: jet x
Açykçasy roivalk'u beklerken piyangodan bu çykmy? (sanyrym kararda siyasetin etkisi büyük) Bende tam aksini duydum bu helikopteri askerler istiyor diye. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 01:42 |
Orjinalini yazan: Burak Özdil
Olabilir, Bizimkilerin yapmak istedi?i modifikasyon hakkynda hiç bilgim yok. Apaçi kadar kasly bi?i olacak neredeyse. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 01:45 |
Orjinalini yazan: Burak
tipsiz Genelkurmayy da en çok bu konu dü?ündürmü?. Hala dü?ünüyorlarmy? vazgeçsek mi diye. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 01:52 |
Tipsiz, çaty?ma deneyimsiz ve italya dy?ynda bir ülkeye ilk kez satylan bir helikopter Leopard tankynyn da deneyimi yok.Hemde hiçbir modelinin. Çevrede amerikalylar ve israilden ba?ka kuduz olmady?yndan saldyry helikopteri konusunda deneyim sahibi olan biri de yok. |
|
vito
Üye Kayıt Tarihi: 09/09/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 179 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 08:57 |
i?ler biraz kary?yk kimden alyrsak alalym yedek parçasyny alamazsak yerde yatar. Birde ön ko?ul koyarlarsa do?uda kullanma batyna kullanma diye sorun olur. Bemce A-129 alyp kendimizce geli?tirebiliriz, kendi operasyon ihtiyacymyza göre ?ekillendirebiliriz. Yyi olur bence, nede olsa onlary operasyonlarda kullanaca?yz ve sorunlar gerçek operasyon ?artlarynda ortaya çykacaktyr. Apache ler içinde çöl ?artlary baya zor, kum çok sorun çykarmakta meret heryere girmekte. Özellikle mekanik olarak çaly?an parçalar üzerinde a?ayndyrycy ve çaly?ma sorunlary çykarmaktadyr. Yada Ruslaryn felsefesi gibi basit ve çok karma?yk olmayan, bakymy kolay araçlar gerçek sava? ?artlarynda i?letme açysyndan iyi olur.
|
|
I cannot speak, but I can listen
I cannot be seen, but I can be heard. |
|
Burak Özdil
Üye Kayıt Tarihi: 28/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 719 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 09:19 |
Orjinalini yazan: Ares
AH-64un bir ihtimal bize gelmesi açykçasy tüylerimi ürpertiyor, keza muhtemal varly?y dü?mana oldu?u kadar olmasa da bizimde ba?ymyza i? açacak kapasitede. Çiftçi tarafyndan tüfekle vuruldu ?ehir efsanelerine itibar etmemek gerekti?i kadar ?u gerçe?i de gözardy etmemek lazym, alet arazi operasyonlary için oldukça çetrefilli bir sisteme sahip, vidayy syk parçayy syky?tyr cepheye gönder olayyna sahip olmady?y için körfezde havadaki 64lere e?it sayyda da alet yerde yatty bütün operasyonlar boyunca. Bunlaryn yanysyra i?letme maliyetleride a?yry fazla bir alet. Açykçasy sayyda 20 operasyonda 10 AH-64 olaca?yna ben ?ahsen bir iki fireyle her daim uçabilen 30 AH-1 i tercih ederim. Kusurlary sava? alanynda giderilmi? sistem herzaman daha güvenilirdir ve AH-1 sonuçta UH-1 bazyndan türetildi?i için hertürlü sycak çaty?mada kendini kanytlamy?tyr. Ylla tank vursun derseniz Mil-28 derim, çok fanteziye gerek yok:) Kesinlikle katylyyorum AH-64'un inanylmaz yüksek bir hazyrlyk maaliyeti var zaten ilk ihalede elenme sebeplerinin ba?ynda i?letme maaliyeti ve oprasyona hazyrlyktaki yava?lyk ön plandaydy. Operasyonel olarak AH-1W>Apache. Zira Irak'ta 1 Apache'ye kar?ylyk 3 Cobra kullanylyyor bu da kanyty sanyrym... |
|
Artyk 1/72 AFV yapyyorum (arada kaçamak yapmayaca?ym anlamyna gelmez :) )
http://miniafv.blogspot.com/ |
|
Burak Özdil
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 09:22 |
Orjinalini yazan: idris
Leopard tankynyn da deneyimi yok.Hemde hiçbir modelinin. Tasarlayanlaryn deneyimi yeter :D |
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 09:24 |
Çaty?ma deneyimsiz kysmy tam olarak do?ru de?il. Kendileri Somali ve Irakta görev almy? bir modeldir.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
Burak Özdil
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 09:28 |
Orjinalini yazan: vito
i?ler biraz kary?yk kimden alyrsak alalym yedek parçasyny alamazsak yerde yatar. Birde ön ko?ul koyarlarsa do?uda kullanma batyna kullanma diye sorun olur. Bemce A-129 alyp kendimizce geli?tirebiliriz, kendi operasyon ihtiyacymyza göre ?ekillendirebiliriz. Yyi olur bence, nede olsa onlary operasyonlarda kullanaca?yz ve sorunlar gerçek operasyon ?artlarynda ortaya çykacaktyr. Apache ler içinde çöl ?artlary baya zor, kum çok sorun çykarmakta meret heryere girmekte. Özellikle mekanik olarak çaly?an parçalar üzerinde a?ayndyrycy ve çaly?ma sorunlary çykarmaktadyr. Yada Ruslaryn felsefesi gibi basit ve çok karma?yk olmayan, bakymy kolay araçlar gerçek sava? ?artlarynda i?letme açysyndan iyi olur. Yhale ?artnamesinde "orada kullanamazsyn buna satamazsyn" gibi gerekçeleri ortadan kaldyran sa?lam maddeler var. Zaten Amerikalylaryn da ihaleden çekilmek zorunda kalmasyndaki en önemli neden buydu. Yani bizimkiler AH-1Z üretip Yran'a veya Venezuellaya satsalar fena kary?yrdy ABD... |
|
|
Burak Özdil
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 09:35 |
Benim fikrim AH-1Z alynmasyydy, belki ?artlary maddi açydan daha sykyntyly olacakty ama 100 Mangusta yerine 80 King Cobra hem altyapy hemde deneyim olarak maaliyetini kurtarabilirdi diye dü?ünüyorum.
Apache gelecek olursa da Ysrail konfigurasyonunda revize edilmesini temenni ederim. AH-64I Sharaf'y inceleyin derim. Israilliler bütün handikaplaryny ortadan kaldyrmy? aletin... |
|
|
oy61
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1471 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 09:49 |
Bencede en güzel seçenek AH-1Z idi. Amerikan helikopterlerinin seçilmeme nedeni maddi ?arttan sizyade yazylymsal olarak helikoptere hakim olma iste?imizdi. Amerikalylar bunu önlemek için her?eyi yaptylar. Zaten bu saldyry helikopteri ihalesinin yylan hikayesine dönme nedenide bence bu yüzdendi. Ordu apache istiyor fakat bir türlü istenen ?artlarda bu helikoptere sahip olunamyyordu. Eldeki bütün kozlar kullanyldy ama Amerikalylar nuh dedi peygamber demediler. Sonuçta magnusta gibi light kobra bir modelde karar kylyndy. Ama bu modelin kobradan sonra bizim için en uygun model oldu?unuda dü?ünüyorum. Bence apache seçmemizden çok daha iyi oldu. Bakalym ba?tan a?a?y yenilenecek nasyl bir helikopter ortaya çykacak.
|
|
Hayat bos!!!
Öyleyse epoxi ile dolduralim |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 01/04/2007 Saat 12:14 |
http://www.modelsitesi.com/forum2/forum_posts.asp?TID=636&KW=A%2D129I&PID=6311#6311
Düzenleyen Ares - 02/04/2007 Saat 10:41 |
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 00:39 |
tipsiz Genelkurmayy da en çok bu konu dü?ündürmü?. Hala dü?ünüyorlarmy? vazgeçsek mi diye. bu ?ahys forumun sanal zekasy falanmy robotmu bu abi?ya?yyomu gerçekten? |
|
idris
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 02:34 |
Leopard tankynyn da deneyimi yok.Hemde hiçbir modelinin. Tasarlayanlaryn deneyimi yeter :D O insanlar yeni jenerasyon. Eski panzer tasarymcylary amerika,rusya,ingiltere yada ba?ka bir galibin esiri oldu sava?tan sonra. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 02:37 |
Benim fikrim AH-1Z alynmasyydy, belki ?artlary maddi açydan daha sykyntyly olacakty ama 100 Mangusta yerine 80 King Cobra hem altyapy hemde deneyim olarak maaliyetini kurtarabilirdi diye dü?ünüyorum. Mevcut olmayan bir helikopter o. Daha yapacaklarda,uçacakta,bizde alacaz. Bunlar kaç sene sürer Allah bilir. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 02:40 |
tipsiz Genelkurmayy da en çok bu konu dü?ündürmü?. Hala dü?ünüyorlarmy? vazgeçsek mi diye. bu ?ahys forumun sanal zekasy falanmy robotmu bu abi?ya?yyomu gerçekten? Orjinalini yazan: Burak
bakyn idris bey,ben bo? konu?an bir insanym ayny zamanda ileri derecede gerizekalyyym.kabul ediyorum. |
|
idris
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 02:58 |
Biz do?rudan standart A-129 mangusta almyyoruz.
T-129 yapaca?yz. 1)Bizim helikopterin silahlaryny ta?yyan kanatcy?yn ucuna stinger konaca?y için daha uzun. 2)Zyrhy daha kalyn olacak. 3)Artan a?yrly?y kaldyrsyn diye bir motor fazlasy olacak. 4)Dahasy bu motorlar standart mangusta motoru de?il daha farkly ve güclü bir motor(tahminen comanchi motoru). 5)Aletin gücü ve a?yrly?y artaca?y için pervanesi 4 de?il 5 palli olacak(sessiz olsun diye uçlary kyvryk olabilir). 6)Burundaki top 20 mm gatling olacak. 7)Elektronikleri Aselsan yapacak. Burada söz edilen helikopter cobra kadar (belki daha güçlü) bir?ey. Link |
|
Burak
Üye Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
Gönderim Zamanı: 02/04/2007 Saat 03:29 |
tipsiz Genelkurmayy da en çok bu konu dü?ündürmü?. Hala dü?ünüyorlarmy? vazgeçsek mi diye. bu ?ahys forumun sanal zekasy falanmy robotmu bu abi?ya?yyomu gerçekten? Orjinalini yazan: Burak bakyn idris bey,ben bo? konu?an bir insanym ayny zamanda ileri derecede gerizekalyyym.kabul ediyorum. sendende bundan daha delikanly olmany beklemezdim zaten.hayatymda kar?yla?ty?ym en kompleksli en karaktersiz insan sensin.seni tebrik ediyorum bu davrany?laryndan ötürü. |
|
<< Önceki Sayfa 4 Sonraki >> |
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |