![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Sayfa 2 Sonraki >> |
Yazar | Mesaj |
pascalpati
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2005 Konum: Yurtdışı Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 242 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 27/03/2007 Saat 02:18 |
Selamlar,
Bir suredir elime yapy?an rafale, boyasyny attym, kuyru?u siyaha boyadym, büyük ihtimalle o kuyrukta henüz boyanmamy? gri gözüken alet edevat kutusunu (artyk para?üt kutusu mudur, uça?yn arkasyndak ECM kutusumudur bilemiyorum) da kyrmyzyya boyayaca?ym. Böylesi gözüme tamamy gri olmasyndan daha güzel görünecek diye dü?ünüyorum. Umarim yakyn zamanda bitirebilirim. Soldan ön gölgelendirilmi? hali: ![]() Sa?dan ön gölgelendirilmi? hali: ![]() |
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
pascalpati
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/09/2005 Konum: Yurtdışı Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 242 |
![]() ![]() ![]() |
Bu da boyanmy? hali:
![]() Bu da daha yakyndan boyanmy? hali :) ![]() |
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
tanakbas
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
bir ?ey sorabilirmiyim?
ön gölgelendirmenin amacy nedir? vede fyrça ile boyama yapyyorum.bunu benimde yapma imkanym var my? |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
ön gölgelendirme panelleri belirginle?tirmek için yapylyyor.gördü?nüz gibi panel çizgileri belirgin.fakat fyrça ile bu etkiyi yakalamanyz mümkün de?il çünkü airbrushla atylan boya çok ince oldu?undan alt katmanda siyah belli oluyor.fyrçayla boyady?nyzda bu etki olmaz malesef.siz fyrçayla boyadyktan sonra içe detaysa e?er maket,ya?lyboya eskitme ile panelleri doldurup belirginle?tirebilirsiniz.
|
|
![]() |
|
pascalpati
![]() ![]() ![]() |
Dilim dondugu, bilgim yettigince cevap vermeye calisayim. Ucaklarin panelleri dis etmenler dolayisiyla eskiyiyip asinip soluyorlar ancak bu eskime/solma panelin her yerinde ayni oranda olmuyor. Panellerin ortalarinda kenarlara gore daha fazla asinma/solma oluyor, bu etkiyi vermek icin de panellerin birlesim yerleri panellerin ortalarindan daha biraz daha koyu renk boyaniyor. Tabi bu etkiyi vermenin cesitli yollari var ama on golgelendirme en acemilere uygun olani (yani bana), son golgelendirme kadar tabanca hakimiyeti gerektirmiyor. (Ben daha cesaret edip son golgelendirme yapmis degilim)
Gercege uygun bir ucak ortaya cikarmak istiyorsaniz referans resimlere bakmakta fayda var. Cunku her ucak ayni oranda ve sekilde eskimiyor, kiminde solmalar olurken kiminde boya dokulmeleri vs. oluyor. Ben bu modelde boyle birsey yapmadim cunku kuyruk renginden de anlasilacagi uzere modelin gercek bir ucakla alakasi yok. Firca ile bu etkiler verilir mi gercekten bilgim yok, ama tahminim oluyorsa bile boyayi cok ince surmenin zor olabilecegi dolayisiyla bu islemin de zor olacagi yonunde. Ama kimbilir belki de oluyordur ama ben henuz bir ornegini gormedim. Bunu yapmak yerine belki boyayi fircayla surdukten sonra kuru pastelle panel cizgilerine yakin yerleri kullandiginiz boya tonunun biraz koyusuyla belirginlestirmek de benzer sonuclar verebilir, ben bu modelde bunu da uygulayacagim ilerleyen asamalarda. |
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
rafale de mükemmel gidiyor ellerinize sa?lyk.gölgelendirmeniz çok ince ve çok güzeldi.hangi airbrushy kullanyyorsunuz boyanyz ve basyncynyz nasyl diye sorabilirmiyim?:)
|
|
![]() |
|
pascalpati
![]() ![]() ![]() |
tesekkur ederim, kullandigim airbrush badger100lg, boya olarak humbrol enamelleri kullaniyorum, gerci gerek piyasadan yavas yavas kayboluyor olmalari gerekse sagliga daha zararli olmalari nedeniyle gunze akriliklere dogru kayma egilimindeyim. Basinci mumkun oldugu kadar dusuk tutup (1 bar alti) boyayi da inceltmeye calisiyorum ama genelde ya cok sulu oluyor cok yaklasamiyorum ya da boya kalin oluyor buyuk boya partikulleri gitmesi gereken yerlerden baska yerlere dagiliyor. Yani tamamen deneme yamulma :)
|
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
tanakbas
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
bilgiler için te?ekkürler.
o zaman siz yaptykça daha da güzelle?ecek olan modeli bekliyelim. ellerinize sa?lyk ve kolay gelsin. |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
Bir mantyk hatasyny düzeltmekte fayda olabilir:
panellerin ortalary kenarlaryna nazaran daha fazla a?ynma oluyor demek tastamam do?ru de?ildir. 1- paneli yerinde tutan vidalar panellerin kenaryndadyr 2- dolayysyyla açma kapama i?lemleri syrasynda asyl zarar gören yerler kenarlarydyr. 3- a?ynan ya da eskiyen yerlerin bakymy için güzel bir zymparadan(genelde) sonra taze boya atylyr ki parlakly?y taze olan bu boya daha koyu gözükür. 3- müdahalede bulunulmamy? orta alan kullanyldykça matla?aca?yndan solukla?yr ve de daha açyk bir ton halini alyr. Kanymca en güzeli uça?y kir, tozla eskitmek, boyasyny soldurmak ve de en sonunda panellere taze boya atmaktyr. Gerçe?inde oldu?u gibi. Ya da daha zahmetsiz ba?ka bir?ey... Saygylarymla, |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
pascalpati
![]() ![]() ![]() |
gercekten ilgincmis, paylastiginiz icin tesekkur ederim, simdi daha anlamli geliyor panellerin ortalarinin renginin kenarlardan daha acik olmasi. Yani tembellik etmeyip panelin kenarlarini boyarken tum paneli boyasalar ne on golgelendirme, ne son golgelendirme dumduz boya atacagiz...
ilginc gercekten. |
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
ejdersozen
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 16/10/2005 Konum: Muğla Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 258 |
![]() ![]() ![]() |
Rafale gayet güzel gidiyor. elinize sa?lyk. kullandy?ynyz boya numarasy nedir.
|
|
Aaa bunun pervaneleri dönüyo mu!!!
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: pascalpati
Yani tembellik etmeyip panelin kenarlarini boyarken tum paneli boyasalar ne on golgelendirme, ne son golgelendirme dumduz boya atacagiz... ilginc gercekten. Sadece açylan paneller boyanaca?y için olu?an görüntü yamaly olacak. Yani her halükarda düz boyayy ancak fabrika veya bakym çyky?ynda görebiliriz. |
|
![]() |
|
Clumsy
Üye ![]() ![]() Pervane Sever Kayıt Tarihi: 23/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1408 |
![]() ![]() ![]() |
aslyna küçük bir ekleme:
açylyp kapanmayan panellerde de kö?eler çabuk eskir ama i?lem görenlerei kadar de?il pek tabii. |
|
-Sorumluuu...
-Yok, yoook kesinlikle sorumlu de?il canym. Olsa olsa ancak sorunlu olur! -Peki o zaman. Sorunluuu... |
|
![]() |
|
pascalpati
![]() ![]() ![]() |
kullandy?ym boya numaralary gövde için humbrol 140 ve 127 karysymy, göz karary kary?tyrdym. daha sonra da bu rengi beyaz ile açarak panellerin içine do?ru attym.
|
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
pascalpati
![]() ![]() ![]() |
Modelde biraz daha ilerleme var, parlak vernik attyktan sonra sulu çykartmalary uyguladym, henuz çykartmalaryn üzerine parlak vernik atmadym, heralde parlak verni?i de bu ak?am attyktan sonra model bir süre beklemeye alynacak. Yary?ma için ba?layaca?ym F-15E'den buna pek zaman kalaca?yny sanmyyorum, yine de modelin bu hali ho?uma gitti?i için bununla da ilgilenmek istiyorum.
![]() ![]() ![]() |
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
pascalpati
![]() ![]() ![]() |
Bu da ?imdilik son resim:
![]() |
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
Burak
![]() ![]() ![]() |
evet evet evet...süper!:)
Düzenleyen Burak - 16/04/2007 Saat 00:16 |
|
![]() |
|
pascalpati
![]() ![]() ![]() |
Yary?ma bu sitenin jet uçaklary yary?masy, MSC Forumlary Plastik Model Yary?masy bölününden ula?abilirsiniz, sanyrym birkaç gün önce duyuruldu ve bugün ba?lady.
|
|
Ulas Demirdag
|
|
![]() |
|
Sayfa 2 Sonraki >> |
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |