![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
AFV | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
tanakbas
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19/03/2007 Saat 10:41 |
![]() resmini gördü?ünüz figürleri boyamak istiyorum fakat yapmak istedi?im ?ey bunlary çöl versiyonunda yapmaya ba?lady?ym M1A2'nin yanyna koymak.onun için hangi renkleri kullanyca?ym vede kamuflaj boyamalaryny nasyl yapyca?ym..?Yardymcy olursanyz sevinirim. Herkese iyi modeller... |
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
M1A2 yanyna koyacaksanyz, koymayyn:} Tahminen 3 renk çöl deseni olacak (6 da olur, A2'ler ilk kullanylmaya ba?landy?y zaman halen 6 renk kullanylyyordu). Yalnyz silahlary de?i?tirmeniz ?art. M-16A1 1980lerden beri ön cephe birimlerindekullanylmyyor. M60 da 1991 operasyonundan sonra kullanymdan kalkty(diye hatyrlyyorum, M60E3 ayry ama o da çok farkly bir silahtyr). Kolay gelsin.
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
Snake Eye
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 27/08/2005 Konum: Greece Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 608 |
![]() ![]() ![]() |
Figürleri boyamak için a?a?ydaki adresten yararlanabilirsiniz. Ama Jolly'nin de dedi?i gibi M-1A2 tankynyn yanyna uymazlar.
Link Düzenleyen Snake Eye - 19/03/2007 Saat 21:35 |
|
![]() |
|
Farhad
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 332 |
![]() ![]() ![]() |
![]() |
|
cemavci
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
........
Düzenleyen cemavci - 08/10/2010 Saat 00:40 |
|
![]() |
|
Lt von Witzland
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
Modern silahlar en iyi bildigim konu degildir ama bir iki sey bilirim. M16A1 ve A2 arasynda ilk bakysta goze carpan ciddi farklar vardyr. Bunlardan birkacyna deginilmis ve dogrusu bazilari 1/35 olcekte gozden kacabilir; muhtemelen bunlara ornek vermek gerekirse en iyi ornekler nisangah (on ve arka parcalar) ve "alev gizleyen" (?) (flash suppressor)'a dair farklardir. Ancak el kundagi, yapysy itibari ile, M16A2 ve bu kitte kullanildigini hatirladigim M16A1'de tamamen farklydyr. Bu fark 1/35 olcekte ancak dikkatsiz gozlerden kacabilir. A2 kundagi A1'de de kullanylabilir; benim bilmedigim bir ara model veya "custom" bir model soz konusu degilse, dusunulen senaryo icabi M16A2 kullanilmasi gerekiyorsa, A2 yerine A1 kullanilmamasini, nacizane, tavsiye ederim.
|
|
![]() |
|
Lt von Witzland
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 21/11/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 159 |
![]() ![]() ![]() |
Seytan ayrintida gizlidir :)
|
|
![]() |
|
tanakbas
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 30/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 30 |
![]() ![]() ![]() |
arkada?lar tavsiyeleri dikkate alycam ve verdi?iniz bilgiler çok yararly te?ekkür ederim.yalnyz ?öyle ufakda bir problemim var;renk numaralary içinde fikir verirmisiniz?
|
|
![]() |
|
Jolly Roger
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
![]() ![]() ![]() |
Cem bey, "Gözleriniz kaç numara?" diye bir soruyla girsem saldyrganlyk yapmy? gibi hissedece?im(ve de olaca?ym) için yukarydaki foto?raftaki figürlerin 1/35(Tamiya 1/35'i tabii, daha çok 1/37 gibi:P) ölçek olup, hemen hemen gerçekleriyle ayny boyda olduklaryny dikkate alyrsak oradan o aletlerin (sol ve sa?dakiler) A1 olduklaryny açykça görülebildi?ine dikkatinizi çekmek isterim (ki benim gözlerim gayet bozuktur). El kunda?ynyn düz olmasyndan kasdetti?iniz ?ayet geometrik olarak silindirik ise kysmen haklysynyz ancak o da öne do?ru daralyr ve tyrtyklydyr(ki sanyyorum mesle?iniz askerlik, tahminimce yakinen görmü?sünüzdür; dikkatinizi cezbetmemi? olabilir zira tahminimce o syrada o aletin formsal detaylaryndan çok kullanymy, size getirdi?i külfet vs gibi daha öncelikli ile ilgileniyor olmanyz kuvvetle muhtemel) ve XM-177 deneysel modelinin ön kunda?ynyn uzatylmy? halidir (zira 7 ya?ymdan beri aleti söküp takmayy biliyorum). "Düz" derseniz AR-10 ata modelinin ön kunda?yny tarif etmi? olursunuz gibi geliyor bana sanki:}(Ukalayym evet)
Tan bey, Feridun abimin verdi?i linkin ilerki sayfalaryny dikkatli incelerseniz, beyefendi orada renk isimleri ile kary?ym oranlaryny belirtmi?; ki bu da kullandy?ynyz boya serisinden bu isimlerdeki renkleri bulup kullanmanyza yardymcy olacaktyr sanyyorum. 6 renk yapacaksanyz PASGT body armorlary woodland, ekipmany da düz zeytuni ye?il yapmayy unutmayyn. Zira PSAGT'lerin tamamy woodland olup 3 renk kullanyldy?ynda kylyf ile beraber hizmetteydi. Ki Cem beyin aksine 1/35'de o kadar bile detayyn görülebildi?i görü?ündeyim. Kolay gelsin. Düzeltme: 6 renk çöl body armor kylyfy da var, özür diliyorum. Düzenleyen Jolly Roger - 21/03/2007 Saat 12:20 |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
tanakbas
![]() ![]() ![]() |
aaaaa!te?ekkür ederim aceleden yazylary okumamy?tym.yardymlar için te?ekkürler.
in?allah güzel bir?eyler yapabilirim. |
|
![]() |
|
cemavci
Yeni Üye ![]() Kayıt Tarihi: 19/02/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 67 |
![]() ![]() ![]() |
........
Düzenleyen cemavci - 08/10/2010 Saat 00:41 |
|
![]() |
|
Lt von Witzland
![]() ![]() ![]() |
Burda bahsi gecen "3 renk" woodland yerine ikinci mesajdaki 3 renk col kamuflajy olmasin? :)
Aa bir de "Desert Scheme"den once Tamiya 4 kisilik bir US Modern Inf. seti piyasaya surmustu. Bu sayfadaki fotograf, Cem Bey'in gonderdigi linktekinin aksine, daha eski olan 4 kisilik takyma ait. Mesajdan anladigim kadari ile burad bir yanlis anlasilma soz konusu olabilir. Düzenleyen Lt von Witzland - 22/03/2007 Saat 11:32 |
|
![]() |
|
Jolly Roger
![]() ![]() ![]() |
Ben size cevap vermesem, "Aaa haklysynyz özür dilerim" desem de siz de daha fazla sinirlenmeseniz? Ben size sa?lyk içinde bir görev süresi dilesem? Emekli olduktan sonra bu konuya devam etsek(zira askerlere saygymdan tarty?mamayy tercih ediyorum)?
Tan bey, benim söyledi?im her?eyi unutunuz, zira hepsi yanly?tyr, siz kafanyza göre takylynyz. Zira modelcilik kafaya göre takylyndy?ynda daha sa?lykly bir ortam sunuyor. Kolay gelsin. Düzenleyen Jolly Roger - 22/03/2007 Saat 12:43 |
|
Consume Ergo Sum
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: cemavci
Resimdeki figürler TAMIYA (35153*700) Military Miniatures US modern Military Figures "Desert Scheme". Resimdekiler 35133 nolu kite ait. Tamiya o kutuya 2 asker ve birkaç M-16A2 ekleyip 35153 olarak tekrar piyasaya sürdü. Sondaki *700 ise fiyaty oluyor (yen cinsinden). Orjinalini yazan: cemavci
Düz olmasyndan kastym; gayet açyk yazdym öne do?ru incelme yapmamasy. ![]() |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: cemavci
M16A1 ile M16A2 arasyndaki en bariz fark birinin 98.6 cm, di?erinin ise 100,6 cm olmasydyr. Bu 2 cm fark da 1/35 ölçekte 0.57 mm olur. Herhalde pek fark edilmez. Ayryca el kunda?y biraz farkly (A2 düzdür; A1 öne do?ru incelir) olmakla birlikte bu da ayny ölçekte belirgin bir fark yaratmaz. Bence M16A1'i de?i?tir M16A2 yap demek biraz kasmak olur. Ha unutmadan A2 yakla?yk 900 gr (dolu ?arjörlü) daha a?yrdyr. Kumpasla dola?andan sonra hassas terazi ile de dola?an uzmanlar yoktur umarym. Bu tüfeklerin 35 ölçekteki en bariz farky el kunda?y. A1 üçgen,A2 yuvarlak bir ?ekle sahip. |
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |