Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Enamel ve Vernik | |
Yazar | Mesaj |
alminaro
Üye Kayıt Tarihi: 04/02/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
Konu: Enamel ve Vernik Gönderim Zamanı: 13/03/2007 Saat 23:24 |
Arkada?lar ben Enamel türü boyaya mat vernik atiçam hangi verni?i tavsiye ediyorsunuz acaba ??
bide sorum olacak iilk parlak vernik atyp sonra my mat verni?i atiçaz yoksa direkt mat verni?i boyanyn üstüne basak olurmu acaba *?* |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 13/03/2007 Saat 23:41 |
Alttaki boya kuruduktan sonra enamel veya akrilik vernik olmasy farketmez.
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 13/03/2007 Saat 23:42 |
Orjinalini yazan: alminaro
bide sorum olacak iilk parlak vernik atyp sonra my mat verni?i atiçaz yoksa direkt mat verni?i boyanyn üstüne basak olurmu acaba *?* Üst üste neden farkly vernikleri atyyorsunuz? |
|
Artt
Üye Kayıt Tarihi: 23/10/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 634 |
Gönderim Zamanı: 14/03/2007 Saat 01:43 |
peki eskitme veya gölgelendirmeyi verni?in üstüne yapsak olur mu? eskitme yapayym derken figürlerimin boyasyny bozdum da geçen gün :)
|
|
idris
Gönderim Zamanı: 14/03/2007 Saat 02:06 |
Orjinalini yazan: Artt
peki eskitme veya gölgelendirmeyi verni?in üstüne yapsak olur mu? eskitme yapayym derken figürlerimin boyasyny bozdum da geçen gün :) Bence olur. |
|
alobar
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 10/11/2005 Konum: Antalya Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 43 |
Gönderim Zamanı: 14/03/2007 Saat 09:44 |
bide sorum olacak iilk parlak vernik atyp sonra my mat verni?i atiçaz yoksa direkt mat verni?i boyanyn üstüne basak olurmu acaba *?*
Decal uygulamayacaksanyz direkt mat atabilirsiniz. |
|
alminaro
Üye Kayıt Tarihi: 04/02/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 142 |
Gönderim Zamanı: 14/03/2007 Saat 13:27 |
Decal uygulayacam alobar nasyl yapayim
ilk boya atiçam sonra da decal ardyndan da vernik olurmu bu ?ekilde |
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 14/03/2007 Saat 16:05 |
Dekalden önce parla?y atarsanyz dekalde (kötü bir dekale denk gelirseniz) silvering tabir etti?imiz nane olma ihtimalini dül?ürürsünüz, ki bu iyi bir?ey. Eskitme/kirletme/gölgeleme yapacaksanyz vernik kullanmak faydaly olur(ya?ly boya veya benzeri, alttaki boyaya hazar verebilecek malzeme kullanacaksanyz). Dekalden sonra yapmayy unutmayyn tabii püskütme uygulamalaryny. En son koruyucu katman olarak mat vernik atabilirsiniz. Tabii direkt mat atyp birtirebilirsiniz de. Uçaklarda gerçekte çok fazla mat olmady?yna dikkat edin yalnyz. Satin kullanmak ço?u zaman daha faideli oluyor(ustayym ya, her?eyi bilirim ya, bana ne oluyorsa...yine çenem....hmmm... parmaklarym dü?tü??)...
|
|
Consume Ergo Sum
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |