Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Sivil Araçlar
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Sivil Araçlar
Mesaj icon Konu: Sponsorsuz Accord. Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
rataylan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 8
Alıntı rataylan Cevaplabullet Konu: Sponsorsuz Accord.
    Gönderim Zamanı: 06/03/2007 Saat 23:00
Merhabalar.
Tamiya 'nyn 1/24 PIAA Accordu.1994 'te JTCC de yary?my?.
Orjinaline sadyk kalamadym.Umarym arattyrmam. Tüm decalleri kullanayaca?ym.Yakynda bitmi? halde burada.

Birde youtube da 1/24 subaru WRC yapan bir arkada? gördüm, arada kullandy?y malzemeleri de gösteriyor ama seyretme imkany olanlardan 2 ricam olacak.
Linkleri

Part 1
Part 2

1.si bu arkada?yn decalleri yapy?tyrdyktan sonra pistole ile püskürttü?ü kary?ymyn ne oldu?unu ve ne i?e yarady?y (Ye?il bir kutusu var Engine Ret????)

2.si gördü?üm kadaryyla bu i?lemden sonra vernik atyyor sonra decal hariç heryeri zymparalyyor ve compound uyguluyor. Tam olarak ne yapyyor.

Te?ekkürler.
IP
Tora Tora Tora
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 62
Alıntı Tora Tora Tora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/03/2007 Saat 00:14
Selamlar Ali bey gercekten cok faydali bir video idi tesekkurler.Bu isin ustadlari daha iyi anlatacaklardir ama anladigim kadari ile burdaki arkadas araci bildimiz orjinal araba rotus boyasi ile boyuyor sonra normal sprey model vernigi ile vernikleyip decalleri yapistiriyor daha sonra bir kat daha sprey model vernigi attiktan sonra sizin engine red dediginiz yine orjinal araba vernigi oldugunu tahmin ettigim o karisimi atiyor o diger karisim maddesi de muhtemel o vernigin sertlestiricisi ve incelticisidir.yalniz bir husus atlanmis ya da eksik birakilmis bence boyadan sonra muhakkak ince bir kat zimpara atilip ondan sonra vernige gecilmistir diye tahmin ediyorum.Umarim biraz olsun yardimci olabilmisimdir. Saygilarimla
IP
banavurma
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 76
Alıntı banavurma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/03/2007 Saat 12:02
araç güzel görünüyor....japon araçlara modifiye bence de yaky?yyor...ben de yapty?ym sivil araçlarda orjinale sadyk kalmaya çaly?samda araç bitti?inde bam ba?ka bir ?ey çykyyor ortaya...

Arkada?lar bu arda.. komik (bir o kadarda saçma) bir ?ey oldu..youtube açylmyyor...acaba benim bilgisayara has bir ?ey mi diye dü?ündüm ama...
mahkeme diyor, sulh ceza diyor ..nedir bu ya....
Bu koşu bandından düşen kıza çok üzülüyorum ben yaaawwww. :(
IP
alminaro
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 142
Alıntı alminaro Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/03/2007 Saat 13:54
banavurma kardes atataürk e hakaret ile alakaly bir ?eyler olmu? galiba
IP
KucukEniste
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2741
Alıntı KucukEniste Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/03/2007 Saat 15:56
Yunanly bir kullanycy, Atatürk'e hakaret içeren bir video yayynlady?y ve ?ikayetler üzerine olay Türkiyede mahkemeye intikal edip "Youtube yasa?y" karary alyndy?y için Türk Telekom Youtube'a çyky?y kapatty. Normalde sadece sayfanyn bloke edilmesi lazymdy ama son durum ne olacak bilinmez. Neticede Youtube da ?ikayet e-postalary ve Türkiye'deki mahkeme karary sonrasy bir açyklama yayynlayyp söz konusu sayfayy yayyndan kaldyrmy?.
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim".
"Öaaaaööa"
"Tutmayyn küçük eni?teyi!"
IP
Karakancalos
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 28
Alıntı Karakancalos Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/03/2007 Saat 16:51
Bunu birçok yerden duymu? ve okumu? olmama ra?men ben videolary (ilk defa az evvel tykladym, cache'de kalmy? olamaz) seyredebiliyorum. Sebep ne ola ki acaba? Türk telekom'un DNS server'lary kullanylmadan direk ip (208.65.153.253) kullanarak denediniz mi hiç?
IP
banavurma
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı banavurma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/03/2007 Saat 16:54
olayy bende okudum az önce...yazyk etmi?ler hem atatürk'ün ?ahsiyetine kar?y, hemde youtube kullanmak isteyip kullanamyyan ki?ilere kar?y...

neyse.. ben araçlarymy boyarken seyretti?im yolu anlayatym...
tesviye i?lerini anlatmayy es geçiyorum..astarladyktan sonra (2 katta astarlanabilir) ilk olarak çok ince olarak ilk kat boyayy atyyorum..her atty?ym kat arasynda boyanyn tam olarak kurumasyna dikkat ederek 3 veya dört kat daha ayny i?lemi devam ediyorum...?ayet boyada toz veya çok göze batan bir kusur varsa ince bir zympara ile problemli yerleri düzeltiyorum..gerek yoksa compound uyguluyorum fine ne finish compoundlardan sonra decalleri uygulayyp akabinde bir kaç kat vernik atyyorum...en son olarak cila ile modeli bitiriyorum..

ama bu benim izledi?im yol...sitede farkly yöntemlere ula?man mümkün...

anlayamady?ym yazdy?yn syralamada decalden sonra zympara yapmasy (her ne kadar decalerin üzerine yapmasa da)..bunu anlayamadym, ?ayet bir problem varsa boyada (portakal kabu?u efekti gibi) vernikten önce bu sorun giderilmeli. verni?e zympara ve compound uygulamak gerekli midir onu da bilemiyorum ... :|?
IP
rataylan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı rataylan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/03/2007 Saat 20:40
youtube'a eri?im Atatürk'e hakaret içeren videolar kaldyrylana kadar engellenmi? durumda bugünkü haberlerden de ö?rendik.
bu videolary makineme kaydetmi?tim youtube'un açylmamasy durumunda ula?abilinecek bir yere yerle?tiririm.
Selamlar.
IP
yalio?lu
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 13
Alıntı yalio?lu Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 09/03/2007 Saat 11:11
Renk seçimi kesinlikle mükemmel olmu?...
Kolay gelsin...
touringstiltr
IP
truckmania
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Gönderilenler: 70
Alıntı truckmania Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 13/03/2007 Saat 22:11
devam ali baba devam hehe kolay gelsin:))
IP
rataylan
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı rataylan Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 18/03/2007 Saat 19:21
BYTTY

IP
banavurma
Yeni Üye
Yeni Üye
Simge

Alıntı banavurma Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 20/03/2007 Saat 14:04
ellerinize sa?lyk güzel olmu?...
ancak bir kaç sorum ve önerim olacak, bence kapy , kaput ve bagaj gibi panellerin arasyny daha belirgin hala getirmek için siyah renkle hafifçe geçebilirsin...

arabanyn kaputunu boyarken gösterdi?iniz özeni fren disklerini boyarken de göstermenizi öneririm, zira görünü?ü çok etkiliyor (foto?raflardan görebildi?im kadary ile)...

birde son olarak soraca?ym lastikleride vernikleyip verniklemedi?iniz...güzel görünüyorlarda...
IP
thom5
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı thom5 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/03/2007 Saat 13:03
ben de bir kaç öneri yapacaym
bence kapy cam fitilleri boyamanyz modeli daha güzel kylacaktyr
ayryca stoplary normal boya ile boyamy?synyz sanyrym. clear renkler kullansanyz çok daha güzel olacaktyr

elinize saalyk
IP
Tora Tora Tora
Yeni Üye
Yeni Üye

Gönderilenler: 62
Alıntı Tora Tora Tora Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 27/03/2007 Saat 23:23
Selamlar Ali bey ben modelinizle ilgili yorum yapmaktan ziyade yukarida sordugunuz sorunun cevabini tam olarak alabildinizmi seklinde bir soru sorsam.Zira yukarida yazilanlarin sadece cok cuzzi bir kismi bu japon abinin yaptiklarini yorumlamaya yonelik genelde bir youtube platformu kurulmus.Sundan dolayi soruyorum cunku izlenen yol ve kullanilan malzemeler hakikaten banada ilginc geldi ama saniyorum bu pekte araba ustadlarinin dikkatini cekmemis ve sizde saniyorum merakinizdan cabuk vazgecmissiniz belki benim yorumumdan farkli yada benimkini duzeltecek sekilde bir yorum yazan cikar ya da benim yorumuma herkes katiliyor mu? Bende sizin adiniza tekrar sormus olayim. Saygilarimla.

IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide