Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
AFV | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : AFV |
Konu: 2 yyl sonra yeniden-Tamiya Sd.Kfz182 King Tiger | |
Yazar | Mesaj |
orkun
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 11/03/2007 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 15 |
Konu: 2 yyl sonra yeniden-Tamiya Sd.Kfz182 King Tiger Gönderim Zamanı: 12/03/2007 Saat 00:59 |
Uzun bir süreden beri ara verdi?im modele yeniden ba?lamak iyi geldi bünyeme gerçekten.
Modelciler.org'un kapandy?yny bu sabah biraz ara?tyryp ö?rendim, yerine burayy buldum, herkes ayny ki?iler olunca pek adaptasyon problemi olmuyor zaten. Gelelim hikayeye; Dün sabah neredeyse 2 yyldan beri açyp bakmaya bile zamanymyn olmady?y model kitlerinin bulundu?u dolaby açtym ve kurbanymy seçtim. Gerçi iki Panther G arasyndan baya?y zor seçtim ama yine de olsun. Kullanylan kit : Tamiya Sd.Kfz 182 King Tiger Production Turret(Henschel) #35164 Detay kitleri Jordi Rubio 8,8cm KwK 43/L71 Aluminyum Namlu TG-06 Lion Roar LE 35013 PhotoEtch set Kendi envanterimde bulunan her?ey (çekme halatlary, kapak tutacaklary) Evde bu amaçta kullanabilece?im her?ey.(Neyin, nerede, neye benzetilebilece?i hayal gücünüz ve el becerinizle synyrlydyr) Foto?raflary model ilerledikçe bu konuda yayynlamayy dü?ünüyorum. Zimmerit yapsam my yapmasam my diye çok dü?ündüm ama macunlarymyn kysmi kurumu? oldu?unu ve ba?ka olmady?yny görünce benim modeli fabrikadan kasym 1944'ten sonra çykan modeller gibi yapmaktan ba?ka çarem kalmady. Toplamada genelde pek kitlerde verilen kitapçyk syralamasyyla gitmem zaten çok syky?mazsam da bakmama gerek kalmyyor, kaynak kitaplarym sonuçta daha çok bilgi sahibi. Zaten bunca afv'den sonra neyin nereye yerle?ti?ini anlamak çok zor olmuyor(PE hariç onlaryn açyklamalary bile a?yry kary?yk zaten). Ama biraz paslanma oldu?unu kabullenmem lazym. Bu yüzden genelde dry fitting yapabilece?im her?eyi yapy?tyrmadan ilerliyorum. Y?in içine birde PE girince syra iyice kary?makta zaten. O nedenle toplama syrasyna pek aldyry? etmeyiniz. Fotolary cep telefonumla çektim kaliteleri biraz dü?üktür. Y?te canavaryn ilk pozlary, Taret içi ve namlu Alt aksam Taret toplanmy? vaziyette Arka PE Çamurluklar Tank bu günlük son olarak taretin üzerine iki parça PE yapy?tyryldyktan sonra Herkese iyi modeller, Orkun Düzenleyen orkun - 18/03/2007 Saat 22:52 |
|
torabora
Üye Kayıt Tarihi: 22/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 388 |
Gönderim Zamanı: 12/03/2007 Saat 11:34 |
Ho? geldiniz .Tank Yapan herkesin eline sa?lyk
biti?e göre yorum yaparyz. Yyi Maketler Tora Bora |
|
Farhad
Üye Kayıt Tarihi: 14/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 332 |
Gönderim Zamanı: 12/03/2007 Saat 13:50 |
Ya?asyn king tiger gelmi?...
Bitmesini bekliyoruz. Kolay gelsin. Mümkünse tracklere dikkat! |
|
orkun
Gönderim Zamanı: 12/03/2007 Saat 22:49 |
paletler zaten benim uzmanlik alanim :)
ama nedense bu kitin paletlerini cok sevmedim. Bakalim boyamada nasil olacak. |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 12/03/2007 Saat 23:31 |
Enamel boya sürmeyin.
Da?ylyyorlar. |
|
orkun
Gönderim Zamanı: 12/03/2007 Saat 23:53 |
paletlerde akrilik kullanmayi dusunuyordum zaten ama duydugum iyi oldu bu konuyu. Daha once tamiya paletlerde enameli sorunsuz kullanmistim belki bunlar degisiktir.
Tesekkurler |
|
idris
Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
Gönderim Zamanı: 13/03/2007 Saat 01:47 |
Yeni paletlerin malzemesi eskilerden farkly.
Eski paletler maket yapy?tyrycysy ile yapy?mazken yeniler yapy?yyor. |
|
orkun
Gönderim Zamanı: 13/03/2007 Saat 09:59 |
hmm, bu demektir ki enamel paletleri dediginiz gibi bozacaktir.
hmm... |
|
orkun
Gönderim Zamanı: 15/03/2007 Saat 23:36 |
orkun
Gönderim Zamanı: 18/03/2007 Saat 23:05 |
Farhad
Gönderim Zamanı: 19/03/2007 Saat 10:20 |
Orkun bey,
Gayet güzel gidiyor, elinize sa?lyk. Gerçi paleti haledece?inizi söylemi?tiniz ama diyemeden geçemeyece?im, bence bu kadar u?ra?a metal palet yaky?yr diyorum. Friulmodel'in metal tracklerini dü?ünebilirsiniz. Yyi modeller, |
|
orkun
Gönderim Zamanı: 19/03/2007 Saat 21:52 |
Dusunuyorum oyle yapmayi ama Turkiye'de nerede var? Illa yurtdisindan mi siparis vermek gerekiyor?
Eger Turkiye'ye getiren olmuyorsa sanirim Mayista Amerika'ya gidisimde bir set getiririm sanirim. O aradada bunun govde boyama eskitme isini bitirmis olurum. Bu paletleri dun detayli inceledim, takarken bakmamistim hic, begenmedim acikcasi. Cok gergin duruyor eger mudehale edilmezse. Sanirim birazda eteklerin altinda kalacak olmasina guvenmis bay Tamiya. Malum Alman tanklarinin paletleri gergin olmuyor. |
|
Farhad
Gönderim Zamanı: 20/03/2007 Saat 09:25 |
Ben "Great Models" ve "www.modellbau-koenig.de" bu ürünlerden almy?tym. Modellbau tavsiye ederim. Hem stokta bulunduruyor hemde ödemleri paypall ile yapabiliyorsunuz ve daha kysa sürede geliyor. Mayystan önce almayy dü?ünürseniz belki size yararly olabilir. Amerikaya giderseniz mutlaka "blacken-it" denen kimyasal syvyyy almanyzy öneririm. Bu metal trackleri weathering için super bir yöntem. Ysterseniz bunla ilgili makalelerin linkini verebilirim.
|
|
orkun
Gönderim Zamanı: 20/03/2007 Saat 22:33 |
blacken-it olayini daha once kullandim, ama netekim arkadasindi bende denemek icin kullanmistim. Bu sefer kesin bir sise alip gelmeyi dusunuyorum. Gercekten inanilmaz gercekci sekilde eskitiyor.
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |