Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Tayyareler | |
Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Tayyareler |
Konu: Maket Yapma Hevesi | |
Yazar | Mesaj |
tnkr
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
Konu: Maket Yapma Hevesi Gönderim Zamanı: 25/10/2005 Saat 06:21 |
Arkadaşlar yeni aldığım tamiya/tiger 1 early production serisi henüz elime uşlamadı. hobici.com sitesini gezerken uçak modellerine gözümef4-e phantom U.Early production takıldı. biraz pahalı geldi gözüme ama askerdeyken cuma günleri bakım onarım günleriydi. bizde silah bakım onarım için eğitim alanın da idik. yere şilte serildi çömelip g3 tüfeklerimizin bakımını harbisini çekiyorduk. bir anda gök gürültüsü şeklinde bir sesle irkildik. yaklaşık 30-40 metre üstümüzden bir ok gibi uçak geçti az ilerinde sola doğru bir sorti yaparak uzaklaştı.(rüzgarı hemen dibimizdeki eğitim ananı içinde eski köy mezarlığındaki ağaçların yapraklarının savruluyordu) ben dahil herkez şaşaşırdı kaldı çünkü ilk kez bu kadar alçaktan bir uçak geçtiğini gördük.Bazıları yere bile yattı. neyse 5-10 saniye geçmeden yine üzerimizden aynı şekilde bir uçak daha geçti. o an anladım ki bizi selamlamak birazda gösteri yapmaktı amaçları. gürültüden kulaklarım çınlamıştı.. evet bu gördüğüm bir f-4 dü. Modelini sonradan öğrendim. çok hoşuma gitti melet. Yapmak isterim maketini. başlangıç için biraz fazla tuzlu galiba. bunun dışında başka bir uçak modelivar mı üzerinde kolay tatbik edebileceğim.
|
|
USS Enterprise
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 730 |
Gönderim Zamanı: 25/10/2005 Saat 07:21 |
Ilk model olarak 1/32 olcekli bir jet modelinin uygun oldugunu soylememiz ne yazik ki mumkun degil.
Phantom modeli yapmak istiyorsaniz 1/72 Revell F-4F kitini oneririm. Baska bir ucak yapmayi isterseniz o vakit onumuzdeki secenekler cok fazlalasir. Sevdiginiz ucaklari yazarsaniz muhakkak burada birisi her biri icin baslangic seviyesine en uygun ve sorunsuz kiti yazacaktir. |
|
Ares
Admin Group Kayıt Tarihi: 04/01/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3654 |
Gönderim Zamanı: 25/10/2005 Saat 07:38 |
Revell 1/48 F-4F var, yada F-104 ki kendisi ortak proje konumuzdur, iyi bir başlangıç olur
|
|
Ares
If you're in a fair fight, you didn't plan it properly... |
|
tnkr
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 20/10/2005 Konum: İstanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 56 |
Gönderim Zamanı: 25/10/2005 Saat 08:01 |
çok teşekkür ederim arkadaşlar. Aslında Maket işine, hatırlarsınız belki gazeteler eskiden kartondan maketler verirleridi o zaman daha 7-8 yaşlarında türlü maketler yapardım.Uhu getir, makazgetirsabah gazetecinin önünde beklerdik 1 saat kadar. trt de karton ev yapma programları olurdu. izleridim onu. benim karton masada öylece dururdu ama menepoz teyze çoktan bitirmişti maketini. ondan sonra yaklaşı 15 sene ara verdikten sonra askerlik geldi çattı orada türlü askeri araçlar gördüm ne ararsan vardı. birde ikmal subayının yanında olunca bolcana tatbikat denetleme görünce bu araçlarla içli dışlı oluyorsun. son model taktik manlar. Ünimaglar tjeepler(Bende İki tane vardı askerde çok güzel meletler eder 500ytl çamura girip çıkardım aynı koros gibi),gt jeepler,landrover komuta araçları, eski yeni, zpt ler ve üst modelleri, tanklar, obusler, skorskyler, kugerler, cobra, dev çekiciler(tırlar) tow araçları envayi çeşit silahalar; kanastan keleşe, magnumdan eski alman silahlar m1a1, amerikan silahı thomson makinalı tabancalar Milli silahımız g1, g3 ne ararsan vardı askerde...
Düzenleyen tnkr |
|
AKINCI03
Üye Kayıt Tarihi: 21/08/2005 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 196 |
Gönderim Zamanı: 25/10/2005 Saat 18:52 |
Ben o maket kartonlarını gayet iyi hatırlıyorum.Zaten onun aşırı gelişmiş bir hali gibi görüyorum karton modellerimi.PHANTOM ile böyle bir tanışmanız muhteşem birşey orada olmak isterdim.Eskişehirde akademideyken bu tür olaylara çok şahit oldum PHANTOM'larla ama hala doymamış gibiyim.Ekip gelmiyorki İstanbul'a indireyim hepsini.Havalimanındaki bütün park yerlerinde onları görmek isterdim.Baştan sona PHANTOM.
PHANTOMS PHOREVER Mutlu modeller... |
|
AIRCRAFT PRODUCTION AND REGENERATION CENTER
|
|
Jolly Roger
Üye Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2436 |
Gönderim Zamanı: 25/10/2005 Saat 21:02 |
Jolly'nin canını yakıyorsunuz ama bu kadar Phantom deyip......Bir arkadaşımın rakı şişesine bakıp söylediği gibi "Kardeşim gibi seviyorum şerefsizi"
Ben de bir Brit Pantom edinme niyetlisim bu ara.... Ne olduysa bana, uçak yapmaya başladım senelerden sonra. Neyse ilk iki tanesi bitirdikten sonra kırılıp, üçüncüyü de koyacak yer bulamayınca neden sarımsak cücükleri ile uraştığımı hatırlar özüme dönerim.... |
|
Consume Ergo Sum
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |