Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Figür
 Modelsitesi Forumu : Plastik Modeller : Figür
Mesaj icon Konu: Vietnam'da Deniz Piyadeleri Çaly?masy Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
tozbek
Üye
Üye
Simge

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 1151
Alıntı tozbek Cevaplabullet Konu: Vietnam'da Deniz Piyadeleri Çaly?masy
    Gönderim Zamanı: 28/02/2007 Saat 00:47
Yakla?yk bir yyldyr kuzu kuzu yatmakta olan Hobbyfan imalaty 1/35 figürler aylar süren "suskunluk" sonrasynda dellenilerek açyldy. Sanyrym 3 aydyr falan masanyn ba?yna oturamyyordum :)

Yki arkada?lar 1968'de Vietnam'da 196'ncy Piyade Alayy'nda nöbetçiymi?. Tamamen rezinden olu?an set bence gayet ba?aryly. Temiz döküm, iyi detaylar bence tatminkar. Hemen imalata giri?tim. Ne?ter ve Japon yapy?tyrycy ile kysa sürede bir araya getirdim.

Farkly bir boyama denemek istedi?im için gri astaryn üzerine yüz ve kollar haricinde siyah boyadym. Arkasyndan dry-brush ye?il üniformaya giri?tim. Ancak pek tatmin olmadym. Osmanly metodu diyerek "Burnt Umber" ya?ly boya ile tekrar koyula?tyrma operasyonu yaptym. kuma?laryn üst kysymlaryny açyk ye?il, alt bölümlerini ise koyu ye?ille tonlama yapmaya çaly?tym.
Tamamen deneme tahtasyna dönen askerciklerin iyice "yrzlaryna" geçtim.

Dikkatimi çeken boyadyktan sonra yüz ?ekillerinden "Abicim kutumuzda güzeldik, sa?ol sayende askerli?imiz hiç bitmeyecek" mimiklerinin kendi kendine olu?masyydy :P

Henüz base konusunda çaly?malarymy ve son olarak mat vernik konusunda çaly?malarymy tamamladym. Maymun i?tahly modelci olarak "Dur hele ahaliye göstereyim" manty?y ile foto?raflaryny çektim. Sonuçta keyifli bir çaly?ma oldu... Buyrunuz...

IP
F-4 E
Üye
Üye

Gönderilenler: 1077
Alıntı F-4 E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2007 Saat 10:41
Tolga gayet güzel...ellerine sa?lyk...silahty,saatti,tokaydy,ba?cykty...vs.....bide bunlary ortaya çykarsan senin yöntemin nasylsa...bide altlyk tadyndan yenmez....
tekrar ellerine sa?lyk,kolay gelsin
IP
saral100
Üye
Üye

Gönderilenler: 1029
Alıntı saral100 Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2007 Saat 11:06
Çok ho? çaly?ma olmu? Tolga ellerine sa?lyk.
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2007 Saat 11:24
Te?ekkürler... Daha üzerindeki i?lemler "kendi metodlarymla" :P devam edecek. Y? çok daha. Ama aylar sonra terapi gibi oldu.
Hemen Yzzet abiye sorulary ya?dyrayym :)
- Silah için nasyl bir boyama yapalym?
- Detaylar için öneriler neler? Dü?me, kayy? vb. nasyl bir detaylama yapayym?
- Yüz için öneri alabilir miyim?

Selamlar,
Tolga
IP
onurku
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 440
Alıntı onurku Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2007 Saat 15:49
Tolga Abi eline sa?lyk. Çok güzel görünüyorlar. Yalnyz benim aklymda Fantorlar kaldy onlary da bekliyoruz.
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2007 Saat 16:28
Fantorlaryn tur?usunu kuraca?yz artyk :)
Vallaha onlar bana, ben onlara bakyyorum. Kysmet ne zaman bilmiyorum. Ama her an her ?ey olabilir...
IP
F-4 E
Üye
Üye

Gönderilenler: 1077
Alıntı F-4 E Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2007 Saat 17:07
hemen bizde yardymcy olalym o zaman....
1-silahlary önce siyaha boya...ardyndan gunze nin iron veya dark iron(buffing) rengini kullan...kuruduktan sonra kyl fyrça ile fyrçala...yok yetmedi bu dersen,Humbrol 11 (veya ba?ka marka bir silver) ile dry brush hesaby.....üzerinden fyrçala...
2-detaylar için ya?ly boya kullan....
3-yüz için önce enamel boya ile ten rengini boya,arkadan ya?ly boya ile i?lemi bitir....ama benim önerim, bana gelecen,anlatmakla olmuyor bu i?ler...gelirken sana zahmet 2 Efes kutu rica edeyim...kolay gelsin sana....
IP
tozbek
Üye
Üye
Simge

Alıntı tozbek Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 28/02/2007 Saat 18:17
Mesaj alyndy, anla?yldy :)

Tolga
IP
Jolly Roger
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 2436
Alıntı Jolly Roger Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 02/03/2007 Saat 15:18
M16A1'ler metalik de?il mat gri kaplamadyr aklynyzda bulunsun. Zamanla namlu ucun, ni?angah vs gbii yerlerden metal çykar ayry mesele. Metalik görünen tek yeri ?arjör kysmydyr. Ön el dunda?y, dipçik ve kabza siyah plastiktir. Sadece namlu, arpacyk ve orta kysymdaki mekanizma kasasy metaldir, onlara da Yzzet abinin bahsetti?i Gunze Burnt iron'y sürüp silmezsen, yani mat byrakyrsan ya da en azyndan az silersen sanyrym olacaktyr abi. M 65 Jungle Fetigue takymy biraz daha açyk bir ye?il olmaly. Kullanyldykça orasy burasy beyazlar. Viyetnam'da kullanylan M-1 çelik kasklarynyn kylyflary kamuflajdyr. Sadece o dönemde o malzemede kullanylmy? ilginç bir kamuflajdyr. Woodland ya da 1948 ERDL kamuflajy de?il(bazy filmlerde bunlardan birini kullanyyorlar) dally, yaprakly açyk ye?il(düz byrakacaksan da üniformadan biraz daha açyk yap demek istiyorum) tonlarda bir kamuflajdyr. Kütüklük, kemer, H-band vs üniforma rengine oldukça yakyn fakar tercihen biraz daha açyk ve hafif kahverengiye çalan bir kanvastyr, her parçanyn üzerinde U.S. damgasy vardyr ki bunu Faber CastellEcco Pigment serisi 0.1 kalemle raht rahat yaparsyn(ya da muadili). Jungle Boot tabir edilen botlaryn ise o dönem yanlary üniforma ile yakla?yk bir renk kanvas idi(bez kysymlary). Yanlarda çapraz bir bant göreceksin, o da biraz daha koyudur. Frag Vest giymiyor olmalary ilginç bir nokta, zira Marineler genelde yeleksiz gezmez. Tabii bir de kullandyklary byçaklar M-4 süngü yerine geleneksel Ka-Bar Marine byça?y olsa daha beli edici olurdu. Lazymsa bende olmasy lazym 1/35 fazladan, mesaj atarsan sana iletirim abi. (Hmmm bana soran olmamy?ty de?il mi? Pardon)Eline sa?lyk.
Consume Ergo Sum
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04