Aktif Konular Üye Listesi Takvim Arama Yardım | |
Kayıt Ol Giriş |
Yapım teknikleri | |
Modelsitesi Forumu : Genel : Yapım teknikleri |
Konu: Detaylary Bozmadan Macun Uygulamasy | |
Yazar | Mesaj |
Blacksmith
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Konu: Detaylary Bozmadan Macun Uygulamasy Gönderim Zamanı: 19/02/2007 Saat 11:35 |
Arkadaslar
Macun uygulamasyndan sonra yüzeyi nasyl temizliyoruz, daha önde bunun ile ilgili bir makale bulmu?tum ama ?imdi bulamyyorum, kanat aralyklaryna macun uygulady?ymyzy dü?ünelim, kuruduktan sonra zympara uygularsak modele zarar vermezmi e?er verirse nasyl düzelir, bu konu ile detayly bilgi bulabilirmiyiz.... T?k. |
|
Seyda Demirci
|
|
jet x
Üye Kayıt Tarihi: 02/10/2006 Konum: Turkey Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 131 |
Gönderim Zamanı: 19/02/2007 Saat 12:23 |
Öncelikle macunu uygulayaca?ynyz bölgenin etrafyny bantla iyice maskeleyin, ardyndan macunun fazlaly?yny (macun kurumadan)bir kulak temizleme çubu?unun ucuna deri?ik etil alkol emdirerek temizleyebilirsiniz, yada küçük bir zympara ka?ydy parçasyyla(macun kuruduktan sonra) macunlu bölgeyi tesviye edebilirsiniz .Macun yapylacak bölgenin etrafy detay çizgileri ile dolu ise bandy sökmeden tesviye yapyn. Her?eye ra?men deteylarda bir bozulma görürseniz cetvel vb. kylavuzlar yardymyyla maket byça?y ile detaylary belirgin hale getirebilirsiniz. Çaly?malarynyzda kolaylyklar ve ba?arylar dilerim.
|
|
Blacksmith
Yeni Üye Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Istanbul Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 47 |
Gönderim Zamanı: 19/02/2007 Saat 13:20 |
Sanarym anladym denemelere ba?lyyym hemen t?k.
|
|
Seyda Demirci
|
|
realpainter
Üye Kayıt Tarihi: 19/08/2005 Konum: Kirklareli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 148 |
Gönderim Zamanı: 19/02/2007 Saat 18:01 |
bu konu ile ilgili havacylyk müzesinde de bir makale vardy teknikler kysmynda.
Unutmadan bu makale için çok geç detaylary kaybettim derseniz Kaan Bey'in makaleler kysmynda " temel içeri detay teknikleri" yazyly. :-) Düzenleyen realpainter - 19/02/2007 Saat 18:04 |
|
SweetChild
Üye Kayıt Tarihi: 16/04/2006 Konum: Denizli Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 372 |
Gönderim Zamanı: 20/02/2007 Saat 00:21 |
benim uygulamam.
tamiya putty yi dolgu yapylacak alana sürüyorum. sonra üzerinden taiimya ye?il kafa ile geçiyorum. syvy yapy?tyrycyyy gören putty daha ta esniyor ve üzerindeki kabalyk yayylyyor. 1-2 gün kuruduktan sonra syrasy ile 800 1200 ve 2000 zympara ile tesfiyesini yapyorum. ye?l kafayy sürerken biraz bol kullanyn yalnyz fazla yayylmasyna da izin vermeyin. çünkü deyaylaryn arasyna kaçarak kaybedebiliyor. iyi modeller. |
|
SweetChild
|
|
Blacksmith
Gönderim Zamanı: 20/02/2007 Saat 15:11 |
Bende tamiya nyn dolgu macunuda ye?il kafaly syda yok,, deneme maksady ile evde ki ah?ap macunu ile ?öyle bir ?ey yaptym
http://www.hobiciniz.com/hobi/sites/lino.htm http://www.hobiciniz.com/hobi/sites/ucak.htm Bu ürün ucuz bir ürün sanyrym 4 veya 5 ytl civarynda olmasy lazym.. zympara attyktan sonra nasyl göndü?ünü görücez.. Bugun bir ma?zadan Mitre diye bir malzeme aldym satycy artyk dolgu i?lerini bunun la yaptyklaryny soyledi bu urun hakkynda ne diyorsunuz http://www.hobiciniz.com/hobi/sites/mitre.htm |
|
Seyda Demirci
|
|
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |