![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
phantom80
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 19/02/2007 Saat 13:10 |
arkada?lar merhaba..modelcili?e yeni ba?layan biri olark yine sizleri rahatsyz edece?im .ama bu konuda benimle tecrübelerinizi payla?aca?ynyza inanyyorum.yapmaya çaly?ty?ym uçak maketlerinin ini? takymlaryny kapaly yapmaya çaly?yyorum.tanydyk bir mobilya ustasyna bunlar için kaide yaptyryyorum.ancak ini? takymlaryny kapamaya gelince syra bu kapaklaryn ço?u zaman yerlerine uymady?yna ?ahit oluyorum.uysa bile-en boy olarak- buseferde lastik bo?ku?una dü?üveriyor kapaklar.tamiya nyn epoxi adly ürününü kullandym ama memnun olmadym-yada ben bu i?i beceremedim.ayryca dolgu macunu neden bukadar sert oluyor.bu iki konuda banatavsiyede bulunursanyz sevinirim.herkese iyi modeller
|
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: phantom80
- buseferde lastik bo?ku?una dü?üveriyor kapaklar. Yçeriye ka?yt tyky?tyryn. |
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: phantom80
arkada?lar merhaba..modelcili?e yeni ba?layan biri olark yine sizleri rahatsyz edece?im .ama bu konuda benimle tecrübelerinizi payla?aca?ynyza inanyyorum.yapmaya çaly?ty?ym uçak maketlerinin ini? takymlaryny kapaly yapmaya çaly?yyorum.tanydyk bir mobilya ustasyna bunlar için kaide yaptyryyorum.ancak ini? takymlaryny kapamaya gelince syra bu kapaklaryn ço?u zaman yerlerine uymady?yna ?ahit oluyorum.uysa bile-en boy olarak- buseferde lastik bo?ku?una dü?üveriyor kapaklar.tamiya nyn epoxi adly ürününü kullandym ama memnun olmadym-yada ben bu i?i beceremedim.ayryca dolgu macunu neden bukadar sert oluyor.bu iki konuda banatavsiyede bulunursanyz sevinirim.herkese iyi modeller ben yardymcy olmaya çaly?ayym.. ?imdi genellikle maketler tekerlekleri açyk yapylca?y için ini? takymy kapaklarynyn yerlerine uyumu pek sallanan bir mevzu de?ildir.bunlary kapaly yapmak için özel çaly?ma gerekmektedir. kapaklary yerine yapy?tyrdyktan sonra kurumasyny bekleyip arayy macunla doldurabilirsiniz.e?er yerine oturmuyo bu daha iyi çünkü yava? yava? zymparalayarak cuk oturacak hale getirirsiniz macunada gerek kalmaz. macun selülozik tiner bazly bi malzemedir.e?er kyvamy size sert geliyosa onu selülozik tinerle yava? yava? incelterek istedi?niz kyvama gelmesini sa?lamalysynyz.e?er kuruduktan sonraki sertli?inden yakynyyosanyz temizlemeye o kadar kurumadan ba?lamanyzy öneririm. küçük bo?luklary doldurmak adyna dissolved putty diye bir malzeme var.çok aky?kandyr ama çok çabukta kyvamy koyula?yr.akyp gitmez.onu tavsiye ederim bence ini? takymlarynda çok kullany?ly olur. ben yinede uçaklarynyzy tekerleri açyk yapmanyzy öneririm.özellikle içinde oturan bi pilot yoksa. bu arada bu oturma sorununu minimuma indiren kysmen pahaly ama daha kaliteli maketleri tercih edebilirsiniz.hasegawa tamiya yada revellin yeni maketleri vs gibi. |
|
![]() |
|
phantom80
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/03/2006 Konum: Bitlis Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 503 |
![]() ![]() ![]() |
arkada?lar te?ekkür ederim.kusurumu bakmazsanyz bi sorum daha olacak.72 ölçekte çaly?yyorum.kanopi maskelemeyi pek beceremedim.size komik gelebilir deneme amaçly keçeli kalemle corsairimin çerçevelerini boyadym.biraz ?effaf oldu ama maskeleme yapmaktan daha iyi oldu.bu i? için kullanabiece?im benzer bir ürün varmydyr.selamlar.
|
|
![]() |
|
Burak
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 22/10/2005 Konum: Ankara Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 1559 |
![]() ![]() ![]() |
bildi?in selo bandy al.kanopinin kalynly?ynda ince ince kes.bunlary uça?yn rengine boya.sonra yapy?tyr kanopiye:)
|
|
![]() |
|
phantom80
![]() ![]() ![]() |
ahh ahh .hani ben de o el becerisi..bir de synyf ö?retmeni olucam:)
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |