![]() |
![]() ![]() ![]() ![]() ![]() |
![]() ![]() |
Tayyareler | |
![]() |
![]() |
![]() ![]() |
Yazar | Mesaj |
mozkar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 174 |
![]() ![]() ![]() Gönderim Zamanı: 07/02/2007 Saat 14:55 |
Humbrol'un satin ve mat verniklerinden edindim...
Airbrush'la atacagim; ne ile, ne oranda inceltmeliyim? Simdiden tesekkurler. Mete |
|
mete
|
|
![]() |
|
Burak Öztan
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 682 |
![]() ![]() ![]() |
%90 selüloz, %10 vernik.
Uygulamadan önce verni?i çok iyi kary?tyryn. |
|
![]() |
|
Farhad
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 14/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 332 |
![]() ![]() ![]() |
Burak bey bu orandaki inceltme sonucu vernik yeterince kapatycy oluyor mu? Yykamda sorunla kar?yla?tynyz my? Ben 3 defa denedim biri hariç di?er ikisi iyi sonuç aldym %50 %50 oranynda uygulamy?tym.
|
|
![]() |
|
KucukEniste
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 31/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 2741 |
![]() ![]() ![]() |
Humbrol'ün matyny az selülozikle kullanynca beyazlama ve tüylenme gibi sorunlar yapabiliyor. Saten vernik 50-50 oranda fena de?il ama mat kullanyrken ben de kary?ymda a?yrlykly selülozik tiner kullanyyorum. Memnun kalmazsam kuruduktan sonra bir kat daha fyslatyyorum.
Ne yaparsanyz yapyn, çok iyi kary?tyrmayy unutmayyn. Normalde Humbrol vernikler hiç üzmedi ama düzgün kary?tyrmazsanyz patlar. Hem kutusunu çok iyi sallayyn kary?syn, hem de selülozikle çok iyi kary?tyryn ki homojen olsun. |
|
"Ye?il Vadi bizim."
"Hayyr bizim". "Öaaaaööa" "Tutmayyn küçük eni?teyi!" |
|
![]() |
|
Serdar ARBA?
Yeni Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 18/12/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 26 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Burak Öztan
%90 selüloz, %10 vernik. Sprey vernikle ne yaparsam yapayym maketi verni?e bo?mamyn sebebini ?imdi daha iyi anlyyorum :D Pistolesiz modelcilere vernik atarken nasyl bir yol önerirsiniz? Genel teknikler dy?ynda, daha pratik bir yol var my? Düzenleyen Serdar ARBA? - 07/02/2007 Saat 20:04 |
|
![]() |
|
idris
Üye ![]() Kayıt Tarihi: 17/08/2005 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 3861 |
![]() ![]() ![]() |
Orjinalini yazan: Burak Öztan
%90 selüloz, %10 vernik. Uygulamadan önce verni?i çok iyi kary?tyryn. Bu oran Humbrol matt cote,satin cote,gloss cote adlaryyla satylan ürünler için geçerlidir. Bunlar ?effaf olup Humbrolün di?er vernikleri gibi sararma yapmazlar. Teneke kutulardaki 35(parlak),49(mat) ve 135(saten) ise boyalar gibi 50-50 oranynda incelebilir. Bunlar ?effaf de?il sarymsy,bal rengidirler. Selülozik tiner çabuk kurudu?u için daha mat sonuç verir. Sentetik tiner ise parlak sonuç elde etmek için daha iyidir. |
|
![]() |
|
mozkar
Üye ![]() ![]() Kayıt Tarihi: 17/01/2006 Aktif Durum: Aktif Değil Gönderilenler: 174 |
![]() ![]() ![]() |
aksam denedim. %50-%50 selulozik tinerle karystirdim.
yari mat - mat arasi bir sonuc aldim. Tiner miktarini azaltarak bir kata daha ihtiyac varmis gibi görunuyor. herkese tesekkurler. mete |
|
mete
|
|
![]() |
|
![]() ![]() |
||
Forum Atla |
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma Kapalı Forumda Cevapları Silme Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme Kapalı Forumda Anket Açma Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma |