Aktif KonularAktif Konular  Forum Üyelerini GösterÜye Listesi  TakvimTakvim  Forumu AraArama  YardımYardım
  Kayıt OlKayıt Ol  GirişGiriş
Malzemeler
 Modelsitesi Forumu : Genel : Malzemeler
Mesaj icon Konu: Blue Mini Kompresör Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Yazar Mesaj
FLANKER
Yeni Üye
Yeni Üye

Aktif Durum: Aktif Değil
Gönderilenler: 11
Alıntı FLANKER Cevaplabullet Konu: Blue Mini Kompresör
    Gönderim Zamanı: 06/02/2007 Saat 22:56
Merhaba Arkada?lar,

Geçen hafta Testors Blue Mini bir kompresör aldym, acaba nem tutucu ve basynç ölçer almak gerekir mi? Kullanan arkada?lar varsa tavsiyelerini bekliyorum.

Yyi Modeller
IP
CErginbas
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1160
Alıntı CErginbas Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/02/2007 Saat 03:59
Selam, ben "testors blue mini" yi bir seneye yakyn bir süre kullandym.
Bu kompresörün ucuz,yer kaplamayan, ta?ynabilir, ve özellikle airbrusha yeni ba?layanlar için uygun olmasynyn yanynda, iki ana sorunu var. Birincisi basyncynyn biraz yüksek ve ayarlanamyyor olmasy, ikincisi özellikle yazyn nemli havalarda belli bir süreden sonra havadaki nemi syky?tyryp tükürüyor olmasy. Yani airbrush ile boya atarken birden modelin üzerine su damlacyklary tükürüyor.

Ben bu kömpresörü ilk bir kaç ay herhangi bir ekleme yapmadan kullandym. Basyncy biraz yüksek oldu?undan, serbest el kamuflaj gibi i?leri deneyince zorlandym. Ve yaz aylarynda modele devamly tükürülen su damlacyklary yüzünden biraz sinirim bozuldu. Ama bunlara ra?men kompresör i?imi gördü ve 4-5 maketi bu ?ekilde bitirebildim.

Ondan sonra bu alete tahliyeli vana taktyryp, basyncyny ayarlanabilir bir hale getirdim. Bu modelin basyncy sabit oldu?undan, ucununa vana takynca, galiba motor vanadan dy?ary verilen havadan fazlasyny syky?tyryp yolluyor ve bir ?ekilde aleti zorluyor. "Tam emin olmasam da" bana bu tarz bir sakyncanyn olabilece?i söylenmi?ti. O sebeple bana kaçrymaly vana denen bir vana önerdiler. Bu vanayy kysynca, airbrusha gitmeyen fazla hava vananyn yanyndaki bir delikten dy?ary veriliyor, böylece kompresör hep sabit basyç üretirken de zorlanmyyor. Tabi önce dedi?im gibi bu olayyn benim anlady?ym ?ekli. Yani yanly? anlamy? da olabilirim.

Bu bahsi geçen kaçyrmaly vana da çok basit bir parça.
Hatta benim blue miniyi satmadan evvelki foto?rafyny ekliyorum. Parçayy oradan görebilirsiniz.

Ben bu aleti uzunca bir süre de böyle kullandym.
Neticede benim yapmy? oldu?um uygulamadan sonra, aletin basyncy ayarlanabilir bir hale geldi, ancak nem tükürme olayyna malesef çözüm bulamadym.
   Bunun dy?ynda bu alete, depolu kompresörlerde bulunan nem tutucu manometre, ve vanalary takan arkada?lar var. Onlaryn uygulamy? oldu?u yöntem belki benimkinden daha ba?aryly olmu? olabilir. O yüzden bu konuda onlaryn yorumunu beklemenizi öneririm.

Sonuç olarak, bu aleti üzerine bir ekleme yapmadan da kullanabilirsiniz, ancak ilerki zamanlarda bahsi geçen problemlerden çok etkilenirseniz, eklemeleri yapmayy seçebilirsiniz. Ancak benim tavsiyem herhangi bir eklemeye gitmeden önce kompresörünüzü bir maket üzerinde denemenizi ve ondan sonra karar vermenizdir.

Umarym yardymcy olabilmi?imdir.
Kolay gelsin

Üretime evet, polemiğe hayır!!!
IP
Burak
Üye
Üye
Simge

Gönderilenler: 1559
Alıntı Burak Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 07/02/2007 Saat 06:00
ben ilk kompresörümü depolu aldym,aldy?ym günde nem tutucu ordaki adam takty,regülatörüde kendi üstünde vardy.100ytl (daha pahalyydy fakat i?ime yaramayan dandik bir zymbyrtyda vermi?tim) gibi bir ücrete (nem tutucu ayryca 20) rus maly fiac marca güzel bir kompresör aldym.ara?tyrdym iyi bir mal,black&decker leride bunlar üretiyor alet zaten eli aya?y düzgün bir?ey.

herkese tavsiyem bu tip depolu kompresör almalary.depolu kompresörün avantajy sessizde kullanabilmeniz ve ince efektler çaly?abilmenize ve sorunsuz boya atmanyza olanak tanymasydyr.sonradan regülatörle falanda u?ra?manyza gerek kalmyyor.çok çok az basyncada,çok yüksek basyncada ihtiyacynyz var.bunun içinde basyncy ayarlanabilir depolu bir kompresör en ideali diye dü?ünüyorum ve herkese o ?ekilde öneriyorum.
IP
FLANKER
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı FLANKER Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/02/2007 Saat 16:19
Çok te?ekkürler Cerginbas, sizin de tavsiye etti?iniz gibi sanyrym öncelikle birkaç model üzerinde deneyip karar vermem lazym, vakit bulunca da Karaköy'de uygun manometre, nem tutucu ve bahsetti?iniz kaçyrmaly vanayy ara?tyraca?ym.

Ba?ka arkada?laryn da bu kompresör ile deneyimleri varsa duymak isterim.

IP
FLANKER
Yeni Üye
Yeni Üye

Alıntı FLANKER Cevaplabullet Gönderim Zamanı: 11/02/2007 Saat 16:21
Sevgili Burak,

Gönül ister ki ben de bir tane depolu kompresör alayym ama boyutlar gözönüne alynynca blue mini çok avantajly, zaten i?imi göremeyecekse elimiz mahkum ileride bir depolu kompresör alaca?yz, bu kompresörü de ?imdilik kullanmady?ym için yorum yapamayaca?ym.
IP
Yanıt Yaz Yeni Konu Gönder
Konuyu Yazdır Konuyu Yazdır

Forum Atla
Kapalı Foruma Yeni Konu Gönderme
Kapalı Forumdaki Konulara Cevap Yazma
Kapalı Forumda Cevapları Silme
Kapalı Forumdaki Cevapları Düzenleme
Kapalı Forumda Anket Açma
Kapalı Forumda Anketlerde Oy Kullanma

Bulletin Board Software by Web Wiz Forums version 8.04
Copyright ©2001-2006 Web Wiz Guide